2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Ha nyári szünet, akkor „Méhecskés” focitábor!

Ha nyári szünet, akkor „Méhecskés” focitábor!
Tamás Ferenc  |  2021. 07. 07., 13:21

A június 28-án, hétfőn kezdődött első turnusban negyvennégy focistapalánta kergette örömittasan a pettyest a Méhecskék SE nyári napközis focitáborában, az egykori Hunyadi pálya katlanjában, ahol képzett edzők segítségével ismerkedhettek a labdarúgás rejtelmeivel.

A napirend szerint reggel 9 órától kezdődő foglalkozásokat Práger László táborvezető-edző, valamint Balogh Tamás és Radványi László edzők vezették. A zömében óvodáskorú gyerekek a tábor egy hete során olyan szervezett keretek közti játék-és edzéslehetőségekhez jutottak vezetőik útmutatásával, ahol talán észre sem vették, hogy játszva tanulnak vagy tanulva játszanak a labdák garmadája és a focinak nevezett játék bűvöletében.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A délelőtti foglalkozások több állomáshelyen, forgószínpadszerűen folytak a pályán, ahol mozgáskoordinációs és labdás ügyességi feladatok, a technika pallérozásának alapjain fáradoztak az edzők. a szakvezetők többször is megállítva a feladatokat, magyarázattal, bemutatással is segítették az eredményes végrehajtást. Az egyes állomáshelyeken többek között volt lövő sebesség mérés, koordinációs-létra feladat, szlalomkarók közti „közlekedés”, harc a labdáért egy-egy ellen, majd 2–2 elleni játék, de szerepeltek kapura lövési kísérletek is oldalról érkező labdából és egyéb összjáték centrikus feladatok is.

A délelőtti foglalkozást közös ebéd követte, amelyet a csoport a Katolikus Intézmény ebédlőjében fogyasztott el, majd a délutáni csendespihenő után jöhetett a kétkapus játék semmihez nem fogható varázsa. Akik netán a rekkenő hőségben délutánra már elbágyadtak, nekik Romsicsné Váczi Anett tanárnő tartott kézműves foglalkozásokat.

A sportágra hangolódást maximálisan szem előtt tartva az edzői stáb folyamatos dicséreteitől volt hangos a küzdőtér a gyerekzsivaj mellett, ahol a közösségépítés is prioritást élvezett a játéknapok során.

A heti 14 ezer forintos részvételi díjért cserébe a résztvevők ajándék labdát, „Méhecskés” pólót és naponta ebédet is kaptak a rendezőktől. A látottak alapján ezúttal is állíthatjuk, hogy a Méhecskés Nyári Focitábor idén is a vakáció egyik legnépszerűbb kalocsai diák elfoglaltsága volt, mint akárcsak az előző évek során.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK