2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ha nyári szünet, akkor „Méhecskés” focitábor!

Ha nyári szünet, akkor „Méhecskés” focitábor!
Tamás Ferenc  |  2021. 07. 07., 13:21

A június 28-án, hétfőn kezdődött első turnusban negyvennégy focistapalánta kergette örömittasan a pettyest a Méhecskék SE nyári napközis focitáborában, az egykori Hunyadi pálya katlanjában, ahol képzett edzők segítségével ismerkedhettek a labdarúgás rejtelmeivel.

A napirend szerint reggel 9 órától kezdődő foglalkozásokat Práger László táborvezető-edző, valamint Balogh Tamás és Radványi László edzők vezették. A zömében óvodáskorú gyerekek a tábor egy hete során olyan szervezett keretek közti játék-és edzéslehetőségekhez jutottak vezetőik útmutatásával, ahol talán észre sem vették, hogy játszva tanulnak vagy tanulva játszanak a labdák garmadája és a focinak nevezett játék bűvöletében.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A délelőtti foglalkozások több állomáshelyen, forgószínpadszerűen folytak a pályán, ahol mozgáskoordinációs és labdás ügyességi feladatok, a technika pallérozásának alapjain fáradoztak az edzők. a szakvezetők többször is megállítva a feladatokat, magyarázattal, bemutatással is segítették az eredményes végrehajtást. Az egyes állomáshelyeken többek között volt lövő sebesség mérés, koordinációs-létra feladat, szlalomkarók közti „közlekedés”, harc a labdáért egy-egy ellen, majd 2–2 elleni játék, de szerepeltek kapura lövési kísérletek is oldalról érkező labdából és egyéb összjáték centrikus feladatok is.

A délelőtti foglalkozást közös ebéd követte, amelyet a csoport a Katolikus Intézmény ebédlőjében fogyasztott el, majd a délutáni csendespihenő után jöhetett a kétkapus játék semmihez nem fogható varázsa. Akik netán a rekkenő hőségben délutánra már elbágyadtak, nekik Romsicsné Váczi Anett tanárnő tartott kézműves foglalkozásokat.

A sportágra hangolódást maximálisan szem előtt tartva az edzői stáb folyamatos dicséreteitől volt hangos a küzdőtér a gyerekzsivaj mellett, ahol a közösségépítés is prioritást élvezett a játéknapok során.

A heti 14 ezer forintos részvételi díjért cserébe a résztvevők ajándék labdát, „Méhecskés” pólót és naponta ebédet is kaptak a rendezőktől. A látottak alapján ezúttal is állíthatjuk, hogy a Méhecskés Nyári Focitábor idén is a vakáció egyik legnépszerűbb kalocsai diák elfoglaltsága volt, mint akárcsak az előző évek során.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!