2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Húsz éve az utánpótlás szolgálatában

Húsz éve az utánpótlás szolgálatában
Tamás Ferenc  |  2020. 12. 20., 14:12

A kalocsai labdarúgás-utánpótlásképzés immár két évtizede egyre centrálisabb helyet vívott ki magának a régióban, a Faragó László vezette egyesületből mintegy huszonöt tehetséges fiatal került akadémiákhoz, és dupla annyian NB I-es klubok utánpótlás csapataihoz. Sőt, a jelenlegi KFC felnőtt csapata szinte teljes tagsága Méhecskés nevelés volt egykoron.

Még valahol június 20-án, a Méhecskék SE sportcentrumában találkoztunk utoljára Faragó Lászlóval, az egyesület elnökével és szakmai vezetőjével. Már akkor arra a közös álláspontra jutottunk, hogy a március eleji koronavírus-járvány miatt félbeszakadtak a bajnokságok, így csonka szezont zártak az egyesületek. Az MLSZ döntése szerint eredményt se hirdettek, nem osztottak érmeket, nem volt bajnok, igaz kieső sem.

–Mindezek tükrében milyen célkitűzésekkel vágott bele a „Méhek” nagy családja a 2020/2021-es bajnoki évnek, hány csapattal neveztek az őszi szezon küzdelmeire?
–Azzal a céllal és reménnyel vágtunk neki az őszi évadnak, hogy feltétlenül bíztunk abban, hogy végig tudunk majd játszani a sorsolás szerint és nem járunk majd úgy, mint a tavasszal. Nos, mindez jó közelítéssel realizálódott is, hiszen csupán egy-egy fordulót halasztottunk csupán, amelyet minden bizonnyal tavasszal pótlunk majd. Az őszi szezonra pedig kilenc csapatunk szerepel a különböző korcsoportokban – U7-től a felnőtt korosztályig – amelyek közül egy női gárdánk a Paks együttesével közösen szerepel.

–Kik az egyes korcsoportok szakmai vezetői?
–Az U7-es csapatunkat a Práger László – Romsics Attila edzőpárosunk viszi, az U8-ért Balogh Tamás, az U10-et Paletta Richárd, az U12-13-at Gubányi Ferenc, az U14-et Gojtán István és Faragó László, az U16-ot Pákolicz László, az U19-et és a felnőtt megyei másodosztályt Gyuricza János, az U19-es Paks/Méhek női csapatot pedig Radványi László, aki egyben minden csapatunknál a kapusedzői feladatokat is ellátja.

–A Méhecskék SE otthona, a környezet, a pályák és a létesítmények szinte már ideálisnak mondhatók, de van-e tervben bármilyen beruházás, az új évaddal kapcsolatos bármilyen innováció?
–A jelenlegi helyzetünket inkább ideálishoz közelinek mondanám – vannak még hiányosságaink–, ilyen például főleg rossz időjárás esetén egy nagy műfüves nagypálya hiánya, de az infrastrukturális helyzetünk is hagy még bőven kívánni valót. Gondolok itt többek között legalább két darab 9 személyes kisbuszra is, és a pályák karbantartásához szükséges gépparkra. De talán legfontosabb lenne mindezek közül egy nagypálya méretű műfüves pálya. Ehhez tudjuk, hogy több külső forrásra és pályázatok benyújtására lenne szükség Kalocsán is a sport területén ahhoz, hogy jó irányba mozduljunk el. Ugye már a Városi Sportcsarnokot is kinőtte a város, ideális helyen, a Vajas túloldalán a laktanya pálya környékén lehetne a műfüves pályát és a csarnokot is megvalósítani, ehhez pedig nagyon kellene az önkormányzat részéről is a bólintás, az ő 30 százalékos hozzájárulásukhoz.

–A Méhecskék SE szükségességét senki nem vitatja a város labdarúgását kedvelők körében, hiszen köztudott, hogy a mindenkori utánpótlás biztosításával létfontosságú a Kalocsai FC-nek is ahhoz, hogy egyáltalán el tudjanak indulni a megyei első osztályban?
–A mi szempontunkból Kalocsa város labdarúgása élvez prioritást, tehát elsősorban a városnak kívánunk utánpótlást biztosítani. Tehát ma már egy „megyeegyes” induláshoz is szükséges jó pár utánpótláscsapat nevezése is. Mi ezt megoldjuk, és hosszú ideje csináljuk is, mindezek igazolására álljon itt a mai KFC felnőtt gárdája, amely egy-két játékos kivételével valamennyien a Méhecskéknél nevelkedtek – fejezte be elemző értékelőjét Faragó László, a Méhecskék SE Kalocsa elnöke és szakmai vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés