2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

IX. Blatt Pál Emléktorna Pakson

Tamás Ferenc  |  2023. 02. 01., 16:59

Címvédőként, ezúttal „csak” az ötödik helyet szerezték meg a Práger László edzette, Méhecskék SE U7-es korosztályú fiataljai Pakson, a hagyományos gyermek (ovis) korcsoportú labdarúgótornán.

A körmérkőzés rendszerben lebonyolított tornán hat klub gyermek labdarúgói vetélkedtek egymással Pakson január 22-én – köztük két NBI-es csapat fiataljai-, hogy eldöntsék, kik a legjobbak a települések ovis mezőnyében.
A résztvevő gárdák: Paksi Atomerőmű SE, Paksi FC, UFC Szekszárd, Méhecskék SE Kalocsa, LUA Baja, MOL Fehérvár FC.

Mint említettük, a Práger László edzette „Méhek” címvédőként érkeztek a hagyományos tornán és csupán apró nüanszokon múlott, hogy ne végezzenek előbb a fajsúlyos mezőnyben. A srácok így is minden dicséretet megérdemelnek a pályán nyújtott teljesítményükért – edzőjük elmondása szerint.

Hiszen minden ellenféllel szoros meccseket játszottak, mi több, a végső győztes Baját sikerült is legyőzniük 4-3 arányban. Pedig január hónapban tornatermi edzést még nem is tudtak tartani a termek egyre magasabb óradíja miatt, de műfüvön is csupán egyszer tudtak gyakorolni idén. Talán ezért is állította az edző, hogy a pályán a fiúk jobban teljesítettek, mint amit előzetesen elvárt tőlük. Az első öt helyen végzett együttes közül ugyanis bármelyik megnyerhette volna a tornát, mivel azonos képességű ellenfelek feszültek egymásnak a találkozók során. A mieinknél pont az a kis plusz hiányzott ezúttal, amelyhez a rendszeres tréningek adta labdabiztonság és a srácok csapatkénti együttmozgása kell a pályán. A mester azt mindenképpen negatívumként élte meg, hogy játékosai közül, Felnagy Péteren kívül a többiek be voltak oltva góllövés ellen.
Igaz, a többiek is nagy mezőny munkát végeztek, de góljaik nagyon hiányoztak csapatunk játékából.

A végére (5 meccs után) azért testben és fejben is elfáradtak a srácok az idei év első kétkapus megmérettetésén, ám Práger edző elmondása szerint a torna sorozatterhelése ezúttal is jól szolgálta csapata felkészülését.

A Méhecskék SE eredményei:

  • Méhecskék SE – MOL Fehérvár FC 3-4;
  • Méhecskék SE - Paksi FC 7-1;
  • Méhecskék SE – LUA Baja 4-3;
  • Méhecskék SE – Paksi Atomerőmű SE 0-2;
  • Méhecskék SE – UFC Szekszárd 2-3


A torna végeredménye: 1. LUA Baja; 2. Paksi Atomerőmű SE; 3. MOL Fehérvár FC; 4. UFC Szekszárd; 5. Méhecskék SE Kalocsa; 6. Paksi FC.

A kalocsai gólszerzők: Felnagy Péter 12 találattal, amellyel elnyerte a torna gólkirályi címét. Szűcs Brendon 3 góllal, Horváth Vendel 1 góllal.

A mieinknél csapattagok voltak: Szűcs Brendon, Boros Lucas, Felnagy Péter, Horváth Vendel, Vékony László.
Edző: Práger László

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK