2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mintegy harminc fiatal kalocsai focista igazolt Foktőre

Mintegy harminc fiatal kalocsai focista igazolt Foktőre
Tamás Ferenc  |  2021. 07. 26., 17:22

A 2020/2021-es bajnoki évad befejeződése után a Gyuricza János edzette Méhecskék SE Kalocsa U19-es veretlenül bajnok együttese szinte teljes létszámban a Főnix SE Foktő egyesületébe igazolt, akárcsak az újonc Méhecskék „megyekettes” felnőtt gárdája, akik a Megyei II. osztály Déli csoportjában vitézkedtek az előző szezonban.

E sportjegyzet szerzője is értetetlenül áll az esemény bekövetkezése után, hiszen ilyen még nem fordult elő Kalocsa labdarúgásának történetében, hogy a teljes utánpótlás veszi a kalapját és itt hagyja anyaegyesületét.

A labdarúgás helyi szerelmesei is csak keresik a választ a miértekre, hogy egyáltalán egy komplett generáció miért hagyta cserben Kalocsa városát (vagy a város hagyta cserben őket?!), és miért tette át székhelyét Foktőre, ahol az előző bajnoki évben még csapat sem volt? Vajon az utánpótlás bajnokságot veretlenül nyerő U19-es gárdánk miért hagyta itt Kalocsát, és választotta a foktői „Marakodó Stadion” pocoktúrásokkal spékelt játékterét a kalocsai „biliárdasztal” helyett.


Vannak, akik azon az állásponton vannak, hogy a Méhecskék SE Kalocsa vezetése csak részben segítette a junior és felnőtt csapatát (pl. nevezési díjak befizetése), de egy-két edzőmeccs kivételével nem biztosították a zavartalan utazás költségeit, nem volt igazán hivatalos gazdája a gárdáknak, csak Bolvári „Bogyó” László és barátai finanszírozták a két együttest. Elmondásuk szerint ők bonyolították az utaztatást, az étkezés és üdítő fogyasztást, a mosatást.

De ifi és a felnőtt azokban a szerelésekben játszott, az utóbbi két évben, amelyeket ők vásároltak. A szakvezetők elmondása szerint jó, ha tíz labdát kaptak a „Méhektől”, a cipőket a gyerekek vásárolták, amelynek felét „Bogyóék” állták. Sem egyenpolót, sem melegítőt, vagy a már említett cipőket sem vásároltak nekik, talán „csak a nevet adták”, minden más helyett… Talán ezért is érezték úgy csapatszinten, hogy nem voltak a „Méhek kölykei”, ezért is távoztak kollektíven Foktőre, ahol szívesen fogadták őket.

A „Méhek” vezetése szerint a fentiek jó része nem fedi a valóságot, ők a nevezési díjak befizetésén túl mást is álltak, igaz nem fizettek a játékosoknak. Szerintük talán ilyen irányú ígérgetések miatt távozhattak a szomszédos Foktőre, ahol talán ígéretet kaphattak mindarra, amely a mai focihoz már szervesen hozzátartozik a „félprofik” szerint még a járási bajnokságban is.

A srácokat is meghallgatva elmondták, hogy nem érezték a megbecsülést az egyesület részéről, sőt, ha „Bogyó ’bá” nem támogatja őket, akkor a bajnokságot sem sikerült volna végigjátszaniuk. Megszerették ezt a közösséget, éppen ezért közösen döntöttek arról, hogy mint csapat, együtt távoznak Foktőre és együtt is maradnak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés