2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nemzetközi focitornát nyertek a kalocsai „Méhek”

Tamás Ferenc  |  2016. 09. 15., 10:42

Szeptember első hétvégéjén Olaszhonban túrázott a kalocsai Méhecskék SE korosztályos focicsapata, ahol fiataljaink nemzetközi focitornát nyertek az U8-as korcsoport küzdelmeiben.

A kalocsai klub ifjú focistapalántái már közel fél évtizede visszajáró vendégei a Bologna melletti hangulatos kisváros, Baricella hagyományos nemzetközi gyermek labdarúgótornájának, ahol már többször állhattak dobogóra a megmérettetéseik során. Az előző évben is csak a nagyhírű AC Milan gyermek labdarúgói tudták fiainkat a fináléban megadásra késztetni, ám

idén végre a dobogó legfelső fokára állhatott, azaz tornagyőztes lett a Lakatos Péter dirigálta kalocsai együttes.

Az U8-as korcsoportba kilenc gárda nevezett: Fassolo ’76, Vicenza Calcio, Carpi FC, Spal, Venezia Soccer Academy, Sporting Emilia Poggesse, A.S. Citadella, Méhecskék SE Kalocsa, Padova Football Academy.

A rendezők egy focipályán három 35 x 50 méteres játékteret jelöltek ki, ahol egyszerre három helyszínen és három csoportban 6+1-es csapatokban meccseltek egymással a kilenc klub fiataljai.

A „Méhek”, csoportjukban először a Veneziával döntetleneztek (0–0), majd az A.S. Cittadella csapatát győzték le 2–0-ra, amivel megnyerték a trió versengését a 20 perces mérkőzések során.
Aztán az első helyen végzett három csoportgyőztes már a végső dobogós helyekről döntött a folytatásban, míg a csoportmásodikak a 4–6. helyekért, a többiek pedig a 7–9. helyezésekért mérkőzhettek.

A kalocsai srácok aztán a döntőben sem találtak legyőzőre, hiszen előbb a Vicenzát 1–0-ra, majd a Padovát 2–0-ra múlták felül, így elhódították a tornagyőztesnek járó díszes trófeát. Az ünnepélyes eredményhirdetéskor fiaink nyakába aranyérem is került, amelyet élénk szülői vastaps kísért a záráskor.

Csapattagok voltak: Kovács Aldó, Bedics Ákos, Bedics Tamás, Lakatos-Lengyel Péter, Leták Patrik, Schiwampl Andor, Lei Balázs.

A csapatvezetés ezúton is köszöni Horváth Dénesnek – aki korábbi olasz ismeretségét felhasználva „leímélezte” a nevezési procedúrát és benevezte a csapatot a tornára. De, köszönet jár a szülőknek is, akik minden felmerülő költséget biztosítottak gyermekeik pályára lépése érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK