2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

„Szusza” Pista bácsira emlékeztek

Tamás Ferenc  |  2016. 06. 07., 10:06

Június 4-én, szombaton a Városi Sportcentrum és a legendás Hunyadi pálya adott otthont a Szusza Kupa gyermekfocitorna küzdelmeinek, ahol négy korcsoportban tizenkét klub huszonöt csapata vetélkedett egymással.

Az első alkalommal megrendezett Szusza Kupa emléktornát Pista bácsi unokája, Kalocsa város alpolgármester asszonya, Kinyóné Lakatos Melinda nyitotta meg, aki így emlékezett nagyapjára.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Tisztelt Sporttársak, kedves Fiatalok!
Kalocsa Város nevében köszöntelek benneteket, köszönöm a csapatoknak, a szülőknek, hogy részvételükkel megtisztelték városunkat és köszönöm a tornát rendező Méhecske egyesületnek, hogy emléket állítanak Lakatos „Szusza” Pista bácsinak, aki 1964-től, 40 éven át szolgálta edzőként, tanítóként, nevelőként a város labdarúgását.
Számomra különleges jelentőséggel is bír a mai rendezvény, mivel a torna névadója a nagypapám, akitől az odaadó szeretetén túl a sport szeretetét is kaptam és bár nem a labdarúgást választottam, de mindig arra biztatott, hogy a legnehezebb pillanatokban se adjam fel és hogy a sport nem csak a versenyről szól, hanem az igazi jutalmak a győzelmeken túl rejtőznek – a küzdésben, az akaratban és a kitartásban.
„Szusza Pista” bácsinál, – ahogy az egész város ismerte –, a kezdetektől több száz fiatal tanulta meg a labdarúgás alapiskoláját. 1974-ben edzői diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán. Munkája a 80- as évek végén kezdett kiteljesedni, amikor országosan is egyre több helyen kezdtek el foglalkozni a legfiatalabbak képzésével. Sportegyesületet alapított, gyerekek százait vitte országos tornákra, edzőtáborokba, a 90-es évek közepén a Kalocsai Foci-Suli SE országos hírnévre tett szert. Számos tornát rendezett Kalocsán, tanítványaival bejárta az egész országot, számos kupa, serleg és érem mellé a szakma is elismerte munkásságát. Városi, megyei és országos kitüntetéseket kapott, sokat tett azokban az években az utánpótlás nevelésben. Amíg bírta erővel, amíg minden energiát bele tudott adni a nevelésbe, addig folytatta. Közel a 80-hoz tette le a lantot, vagyis a labdát és az edzői sípot. Ezután is figyelemmel kísérte tanítványai útját, akik rendszeresen látogatták, köztük többen élvonalbeli játékosokká váltak.
Egy éve hagyott itt bennünket, de emléke tovább él. A mai naptól nem csak azokban, akik szerették és tisztelték és tőle tanulták, szerették meg azt a csodálatos játékot, amit labdarúgásnak hívunk, hanem ezzel az emléktornával tisztelgünk áldozatos tevékenysége előtt is.
A város és a család nevében is köszöntöm a torna részvevőit, és egy olyan idézettel indítsuk útjára a labdát, amit Lakatos „Szusza” Pista bácsi számos alkalommal elmondott az öltözőben, miközben fiatal tanítványai a kezdésre készültek:
„A foci csapatjáték, nem pedig egyszemélyes. Csapatként győzünk, és minden játékos jobb egy igazi csapat részeként.”
Jó mérkőzéséket és a jó szurkolást kívánok – fejezte be köszöntőjét Kinyóné Lakatos Melinda.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A tornán aztán négy korcsoportban – U7, U8, U9, U11 – huszonöt csapat vetélkedett egymással. Érkeztek együttesek Kecskemétről, Paksról, Tolnáról, Szekszárdról, Soroksárról, Nagykőrösről, Hartáról, Kiskőrösről, Bajáról és természetesen Kalocsáról is.

Az egyes kategóriák sorrendje a következő:

U7:
1. SZEOL SC, 2. Paksi ASE, 3. Méhecskék SE, 4. Tolna SE, 5. UFC Szekszárd, 6. Paksi SE, 7. Méhecskék „B”, 8. LUA Baja.

U8:
1. UFC Kecskemét, 2. Szekszárd UFC, 3. Méhecskék SE, 4. Soroksár SC, 5. LUA Baja.

U9:
1. UFC Kecskemét, 2. LUA Baja, 3. Méhecskék SE, 4. Kiskőrös, 5. Soroksár SC, 6. Paksi SE, 7. Harta.

U11: 1. Méhecskék SE, 2. Paksi SE, 3. Kiskőrös, 4. LUA Baja, 5. Nagykőrös.

A győztes kalocsai csapat tagjai: Sárosdi Zalán, András Vazul, Jelencsity Zoltán, Katus Zalán, Tamás Zalán, Répási Péter, Bedics Tamás, Tóth Kristóf, Búz Márkó, Kovács Zalán, Romsics Péter, Hunyadi Szabolcs. Edző: Gubányi Ferenc.

Képgaléria megtekintése (54 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A díszes serlegeket, érmeket, okleveleket és különdíjakat a Lakatos család tagjai és Faragó Sándor a házigazda-rendező Méhecskék SE elnöke adták át a győzteseknek és a helyezetteknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK