2018. 03. 20. kedd
Klaudia
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

XI. Judák István Emléktorna – A nívós mezőnyben ötödik lett a „Méhek” csapata

Tamás Ferenc  |  2018. 03. 11., 20:20

Március 10-én, szombaton a Városi Sportcsarnok arénájában rendezték meg a hagyományos gyermek labdarúgótornát a Judák István Kupát, ahol a házigazda Méhecskék SE rendezésből ismét jelesre vizsgázott. A résztvevők a torna névadójához méltóan színvonalas focit mutattak be, amivel megidézték a kalocsai focisták atyai jóbarátjának, Judák Istvánnak az emlékét.

Judák Istvánról, a 2003-ban elhunyt – Kalocsa labdarúgásának bőkezű pártfogójáról tudni kell, hogy a KSE, majd a KFC mindenkori csapatainak technikai vezetőjeként a szívén viselte játékosai „pályán kívüli” magánéletet is – sorsuk alakulását –, és

mindig önzetlenül támogatta azokat, akik bármiben segítségre szorultak.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Legyen az akár a sérüléseikből adódó orvosi költségeik átvállalása, vagy munkahelyi beilleszkedésük támogatása, netán financiális segítségadás. Ő, valóban úgy vonult be Kalocsa labdarúgás-történetének arany oldalaira, mint Mándy Iván Régi idők focijának legendás hőse, Minarik Ede a mosodás, aki mindig arról álmodott, azon fáradozott, hogy igenis „kell egy csapat”, és ez Pista ’bá esetében a Miske, a Szakmár, és a Kalocsa volt.

Nos, róla emlékeztek szombaton az U10-es csapatok ifjú titánjai, akik közönségszórakoztató focit mutattak be a zömében szülőkből és hozzátartozókból verbuválódott lelátói közönségnek.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
Judák István

A kalocsai fiatalok mérkőzéseinek eredményei a következők:
Méhecskék SE – Kiskőrös Bem 0–1
Méhecskék SE – Bajai LSE 0–2
Méhecskék SE – Félegyházi Térségi Sportiskola 1–1
Méhecskék SE – Szilády RFC 1–0
Méhecskék SE – Pécsi Sportolda 0–1

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A torna végeredménye:
1. Kiskőrös Bem 11 p.,
2. Bajai LSE 9 p.,
3. Szilády RFC 8 p.,
4. Félegyházi Térségi Sportiskola 4 p.,
5. Méhecskék SE 4 p.,
6. Pécsi Sportolda 4 p.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A torna válogatottjába az edzők az alábbi játékosokat jelölték:
Grausza Máté (Kiskőrös), Csipak Csongor (Baja), Vata Enzo (Kiskunhalas), Rácz Máté (Kiskunfélegyháza), Molnár Levente (Kalocsa), Laki Csanád (Pécs).

A kupákat, okleveleket és az érmeket Judákné Erzsike, és Judák István lánya, Anna adták át a győzteseknek és helyezetteknek.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A kalocsai csapat a következő összetételben szerepelt:
Szettele Áron, Greksa Domonkos, Réfy Mór, Bagó Iván, Kuncz Martin, Molnár Levente, Agócs Olivér, Perity Olivér, Szántó Richárd, Polyák Kristóf.
Edző: Paletta Richárd.

Köszönet a támogatóknak: Judák és Vén család, Selecta Bt., Kalocsa Város Önkormányzata.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-19 10:10:38
Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók 2018. március 19-én kérhetik utoljára a szja-bevallás tervezet postázását levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.