2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Díjak, nóták, lovak – „Falunapos” év volt az idei Miskén

2017. 08. 23., 17:23

A miskei képviselő-testület korábbi határozata értelmében a település kétévente rendez csak falunapot. Az idei „ünnepi” év volt, meg is adták a módját a népünnepélynek, amelyet színes programokkal és az elmaradhatatlan „Miske Községért” díjak átadásával tettek felejthetetlenné.

A hagyomány szerint augusztus 19-én horgászversennyel indult a falunap, majd a későbbi órákban pörögtek fel igazán az események. A színpadon a Miske-Drágszél Rozmaring Hagyományőrző Együttes adott műsort, amelyet a kitüntető díjak adományozása követett, majd operett-slágercsokor, és a KanDúrt Fox Band muzsikája szórakoztatta a közönséget Kaczor Feri vendégszereplésével és az elengedhetetlen tűzijátékkal.

A főnap, a vasárnapi volt, benne a várva várt fogathajtó versennyel, amelyet kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmise előzött meg a templomban, majd mielőtt a sportpályán elstartolt a „C” kategóriás fogathajtó bajnokság, a tudásukat összemérő fogatok végigvonultak a település utcáin.


Forrás: Font Sándor – Facebook

A szervezők persze azokra is gondoltak, akiket kevésbé köt le a vágtázó paripák és a kocsin lavírozó hajtók látványa [van ilyen?], ők a halászléfőző-versenyen mutathatták be gasztronómiai rátermettségüket, vagy családostul, gyermekeikkel válogathattak a legkisebbek számára egész nap kínált szabad programok garmadájából.

A hangulatfelelősök ezúttal a vaskúti Bohémek zenekara volt, de a vasárnap sem telt sztárvendég nélkül: Bódy Guszti és Margó fokozta a hangulatot a színpad körül csápolókkal. Kísérőprogramként a Chili Train városnéző kisvonatja hatszor indult útnak és vitte körbe utasait Miskén.

Lássuk, kik kapták idén a legnagyobb tapsot, elismerést és köszönetnyilvánítást a falunapon!

A Miske Község Közszolgálatért Díjban Bedics Lászlóné részesült, aki az önkormányzat gazdálkodási részlegén töltött hosszú, tartalmas éveket.

Az oktatási díjat Illés Attila Ádámné vehette át, aki 1977. óta erősíti a helyi iskola tantestületét úgy pedagógusként, mint igazgatóként.

A község sportdíját Bényei Péter kapta meg, aki egykoron a Miskei Amatőr Labdarúgók Clubja tagja volt, később gyúróként tevékenykedett az egyesületnél.

A Miske Község Közrend- és Közbiztonságért Díjat Harangozó István nyugalmazott rendőrnek ítélte a képviselő-testület, aki sokáig őrizte Miske közbiztonságát, rászolgálva a kitüntetésre.

Aki pedig 2017-ben Miske Község Díszpolgárává vált, ő Dr. Kiss Jánosné [alábbi képünkön jobbra - A szerk.].


Forrás: Font Sándor – Facebook

– Egy köztiszteletben álló ember Miskén, aki sokat segít embertársain. Rengeteg elesettet lendített már át az őket ért nehézségeken a faluban, ezért gondolta önkormányzatunk, hogy az övéhez hasonló emberi hozzáállás és cselekedetek megérdemlik, hogy ily’ módon jutalmazzuk – fogalmazott Illés Attila polgármester.

A településvezető hozzátette, hogy a hetvenes évektől fejlődő település lévén Miskén minden bizonnyal sokan vannak még, akik hasonló elismerésre érdemesek lennének, és biztosan nem jutottak még el mindenkihez, de ami késik, nem múlik!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés