2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hamarosan használatba veszik a megújult miskei sportlétesítményt

Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 23., 14:36

A miskei futballpálya, a mellette lévő öltözőket, közösségi tereket, szálláshelyeket magába foglaló sportlétesítmény régi idők nagy tanúja, hiszen az egykori helyi futballcsapat a ’90-es évek elején még az NB II-tőt is megjárta. A pálya mellett épült sportkomplexumot, vagy ahogy helyben mondják, sportöltözőt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázaton elnyert 80,1 millió forrásból korszerűsítették. Az építőipari munkálatok május végén fejeződtek be, így hamarosan használatba veszik a létesítményt.

A napokban véget érő takarítástkövetően már ténylegesen a helyi sportélet, vagy az ide szervezett sporteseményeket szolgálja majd az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően kívül jelentős mértékben megújult épület.– tájékoztatta portálunkat dr. Serfőző Csaba polgármester.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A településvezető a helyszínen bemutatta, illetve elmondta: a korszerűsítési munkálatok már a 2019. év végén lefolytatott kivitelezői közbeszerzési eljárást követően, 2020. januárjában elkezdődtek, és köszönhetően a kedvező időjárásnak, a téli hónapok alatt is folytatódtak. 

A rendelkezésre álló forrásból megvalósult az épület külső hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje,színezése, kialakítottuk a mozgáskorlátozottak számára is könnyebb bejutást biztosító rámpás bejárót. A tetőtér-beépítéses épületben teljes körűen korszerűsítettük a fűtést, továbbá egy mozgáskorlátozottak számára átalakított mosdóval is komfortosabbá tettük az épületet – mondta a polgármester.

Hozzátette: az iskolai napi testnevelés az intézmény tornacsarnokában biztosított, ám természetes, hogy a nagyobb teret kívánó iskolai rendezvényeknek, szabadtéri sporteseményeknek is helyet ad majd a rendszeresen karbantartott sportpálya és a mellette megújult, négy játékos öltözőből, szertárból, játékvezetői öltözőből, iroda helyiségből, vizesblokkokból, egy nagy közösségi teremből, a tetőtérben öt apartman jellegű vendégszobából álló komplexum.

A helyszín iránt a koronavírus-járvány ellenére mutatkozik külső érdeklődés, a napokban egy íjászverseny lebonyolításához kérték az önkormányzattól az újonnan felújított létesítményt.– tájékoztatta portálunkat a fejlesztésről dr. Serfőző Csaba polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés