2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Miskén befejeződött a ravatalozó felújítása – Impozáns épület JETA és önkormányzati forrásból

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 30., 17:30

Illés Attila, Miske község polgármestere mondta nemrégiben, amikor a Jövőnk Energiája Terület - és Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán megújult ravatalozóról kérdeztük: „Az embereket elsősorban életükben kell megbecsülni, de a végső állomásukhoz is olyan körülményeket kell teremteni, ami méltó egy életút lezárásához.” A temetőben járva azt tapasztaltuk, a sírkert a folyamatos gondozásnak és fejlesztéseknek köszönhetően mind esztétikailag, mind infrastruktúráját tekintve városokat felülmúló színvonalú.

Miske Község Önkormányzata 25 millió forint JETA forrásból és 6 millió forint önerőből kívül-belül felújította a temető ravatalozóját, amely megújult formájában a környék legimpozánsabb ilyen funkciójú épülete lett.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Illés Attila polgármester arról tájékoztatta portálukat: a december 14-én befejeződött beruházás teljes körű külső munkálatait, beleértve a tető felújítását is, a kalocsai székhelyű Generál Kft. – ha egy ilyen épület esetében lehet mondani – gyönyörű szép kivitelezés mellett végezte.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A belső megújítás is magáért beszél, a méltó egyházi és társadalmi kegyeleti megemlékezés feltételei minden tekintetben, magas színvonalon biztosítottak.

Az önkormányzat már az előző években is nagy figyelmet szentelt a temetőnek, hiszen új kerítés épült, közmunkások segítségével rendbe hozták a gondozatlan sírokat, a temető minden szegletében, évszakra tekintet nélkül elvégzik a szükséges parkgondozói és egyéb munkálatokat – mondta a polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Illés Attila arról is beszámolt: jól eső érzés, hogy az erőfeszítések nem maradnak szó nélkül. A helyi lakosokon túl a távoli településekre elszármazott miskeiek is elismerően szólnak a temető rendezettségéről, immár a megújult ravatalozóról és a kegyeleti szolgáltatások magas színvonalát biztosító, megszépült belső környezetről.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés