2022. 08. 09. kedd
Emőd
: 393 Ft   : 385 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Miskén tavaszra elkészül a Közösségi ház belső felújítása – Színpadtechnikát is vásárolnak

Miskén tavaszra elkészül a Közösségi ház belső felújítása – Színpadtechnikát is vásárolnak
Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 11., 13:11

Miskén a közeljövőben komoly fejlesztések, illetve azok előkészítése valósul meg, a beruházásokhoz, tervezéshez, beszerzéshez szükséges forrást a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány biztosítja.

Dr. Serfőző Csaba polgármester, az október 13-i önkormányzati választások előtt a község jegyzője arról számolt be: a korábban kívülről szintén JETA forrásból megújult Közösségi házat a közel 48 millió forint értékű belső rekonstrukciós munkák elvégzésére július 1-jén adták át a kivitelezőnek.

A belső terek kialakítása, a válaszfalak elhelyezése után a munka néhány hétig szünetelt, majd szeptemberben a régi elektromos hálózat visszabontásával, az új kiépítésével, az álmennyezet cseréjével, a vizesblokkokban és a teakonyhában a vízvezeték, szennyvízvezeték kiépítésével folytatódott.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az épület nagyterme a színpaddal együtt teljesen megújul, és színpadtechnikát is felszerelnek. A nagyterem hidegburkolattal, a mellette lévő 14 fős tárgyaló melegburkolattal lesz ellátva, de ruhatár is szolgálja majd a látogatók kényelmét.

A rendezvények színvonalas lebonyolítása érdekében a Közösségi ház hátsó részében tea, illetve tálaló konyha lesz, de ugyanitt két irodahelyiséget is kialakítanak.

A helyszínen járva azt tapasztaltuk, jelenleg a festés előtti alapozás van folyamatban.

Mint elhangzott, várhatóan már csak tavasszal készül el a térkőburkolat a ház udvarán, ahol gépkocsiparkolókat is kialakítanak.

A teljes beruházás befejezési határideje a támogatási szerződés szerint 2020. június 30. – mondta a polgármester.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

Dr. Serfőző Csaba szólt arról is, a községben más fejlesztés is előkészítés alatt áll. Két hete készültek el a szilárd burkolatú belterületi utak tervei. Jelenleg a megvalósítási tanulmánytervre várnak, de az is még karácsony előtt megérkezik. A tervezés költsége 5 millió forint.

Jelenleg van beszerzés alatt a Deutcz Fhar típusú, 100 lóerős, több mint 19 millió forint értékű erőgép, a 4,5 méteres rézsűkaszával együtt, amellyel a község belterületi vízelvezető árkait lehet majd karbantartani.

Az erőgép még az idén megérkezik, közalkalmazott gépkezelő kezeli. Ezzel a géppel úgy kéthetes munka lesz az egész község árkainak a rendbetétele, ráadásul az időjárás nem befolyásolja a munkavégzést. A gép munkába állásával felszabaduló élőmunkaerő nagyobb óraszámban tud majd például köztisztasági és parkgondozási feladatokat végezni – mondta dr. Serfőző Csaba.

A polgármester hozzátette, a belterületi utak terveinek elkészítése és az erőgépbeszerzés szintén JETA forrásból történt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>
2022. 08. 08., 13:50
Dr. Temesvári Péter 2018 májusától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője volt. Még >>>
2022. 08. 08., 09:49
Egy héten át fokozott sebességellenőrzések jönnek az ország egész területén. Még >>>
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés