2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Miskén tavaszra elkészül a Közösségi ház belső felújítása – Színpadtechnikát is vásárolnak

Miskén tavaszra elkészül a Közösségi ház belső felújítása – Színpadtechnikát is vásárolnak
Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 11., 13:11

Miskén a közeljövőben komoly fejlesztések, illetve azok előkészítése valósul meg, a beruházásokhoz, tervezéshez, beszerzéshez szükséges forrást a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány biztosítja.

Dr. Serfőző Csaba polgármester, az október 13-i önkormányzati választások előtt a község jegyzője arról számolt be: a korábban kívülről szintén JETA forrásból megújult Közösségi házat a közel 48 millió forint értékű belső rekonstrukciós munkák elvégzésére július 1-jén adták át a kivitelezőnek.

A belső terek kialakítása, a válaszfalak elhelyezése után a munka néhány hétig szünetelt, majd szeptemberben a régi elektromos hálózat visszabontásával, az új kiépítésével, az álmennyezet cseréjével, a vizesblokkokban és a teakonyhában a vízvezeték, szennyvízvezeték kiépítésével folytatódott.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az épület nagyterme a színpaddal együtt teljesen megújul, és színpadtechnikát is felszerelnek. A nagyterem hidegburkolattal, a mellette lévő 14 fős tárgyaló melegburkolattal lesz ellátva, de ruhatár is szolgálja majd a látogatók kényelmét.

A rendezvények színvonalas lebonyolítása érdekében a Közösségi ház hátsó részében tea, illetve tálaló konyha lesz, de ugyanitt két irodahelyiséget is kialakítanak.

A helyszínen járva azt tapasztaltuk, jelenleg a festés előtti alapozás van folyamatban.

Mint elhangzott, várhatóan már csak tavasszal készül el a térkőburkolat a ház udvarán, ahol gépkocsiparkolókat is kialakítanak.

A teljes beruházás befejezési határideje a támogatási szerződés szerint 2020. június 30. – mondta a polgármester.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

Dr. Serfőző Csaba szólt arról is, a községben más fejlesztés is előkészítés alatt áll. Két hete készültek el a szilárd burkolatú belterületi utak tervei. Jelenleg a megvalósítási tanulmánytervre várnak, de az is még karácsony előtt megérkezik. A tervezés költsége 5 millió forint.

Jelenleg van beszerzés alatt a Deutcz Fhar típusú, 100 lóerős, több mint 19 millió forint értékű erőgép, a 4,5 méteres rézsűkaszával együtt, amellyel a község belterületi vízelvezető árkait lehet majd karbantartani.

Az erőgép még az idén megérkezik, közalkalmazott gépkezelő kezeli. Ezzel a géppel úgy kéthetes munka lesz az egész község árkainak a rendbetétele, ráadásul az időjárás nem befolyásolja a munkavégzést. A gép munkába állásával felszabaduló élőmunkaerő nagyobb óraszámban tud majd például köztisztasági és parkgondozási feladatokat végezni – mondta dr. Serfőző Csaba.

A polgármester hozzátette, a belterületi utak terveinek elkészítése és az erőgépbeszerzés szintén JETA forrásból történt. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei