2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A néptáncos Oscar-díj Erikáé és Zolié!

Bényi Eszter  |  2017. 03. 17., 08:41

Nemcsak a tavalyi évben kísérte szerencsés csillagzat a Dusnoki Aprók Néptáncegyüttest. Ha azt hittük, hogy a 2016 decemberében bezsebelt pávás közönségdíj után nincs már feljebb, bizony nagyot tévedtünk. Ezúttal nemcsak aranylábú apróink, hanem vezetőik, Tóth-Mihó Erika és Tóth Zoltán is rangos elismeréseket kaptak a szakma legjobbjaitól.

Március első hétvégéjén került megrendezésre a Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Verseny döntője a százhalombattai Barátság Kulturális Központban. Az itt bemutatott összesen 14, még a tavaly októberi selejtező elődöntőn arany minősítést kapott koreográfiát 11 tagú társadalmi zsűri bírálta.

A szigorú szempontrendszer alapján értékelő ítészek a 14 bemutatott előadásból ilyenkor hat koreográfiát választanak ki, amelyeket az értékelőlapok összesítése alapján Örökség Nívódíjas Gyermektánc Koreográfia címekkel jutalmaznak.

Forrás: Majnik Fotó

A pontozás közben figyelték a koreográfiai megformálást, a színpadi megjelenést, a stílusos táncolást, valamint az ének-zenei előadást is.

Bizonyára ti is sejtitek már, hogy

a Dusnoki Aprók és a Kalocsai Mákszemek Cserebere című kalocsai koreográfiája a díjazottak között szerepelt,

akire most már számos eredményük mellett ezért is nagyon büszkék lehetünk.

Forrás: Majnik Fotó

A márciusi verseny díjátadóján részben fordult a kocka, hiszen nemcsak Erika és Zoli izgult a gyerekekért, bizony most a gyerekek is izgatottan szurkoltak szeretett tánctanáraiknak. Itt ugyanis nemcsak a koreográfiákat, hanem azok készítőit is különböző elismerésekkel jutalmazzák. Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöksége ugyanis minden évben Örökség Alkotói, Örökség Pedagógiai és Örökségért díjakat is odaítél a hazai néptánc oktatók legjobbjainak.

Ezek közül talán az egyik legelismerőbb, amit egy koreográfus életében csak egyszer kaphat meg, az Alkotói díj,

amelyet március 4-én, Százhalombattán, az elnökség egybehangzó döntése alapján Tóth-Mihó Erikának és Tóth Zoltánnak adományozott.

Forrás: Majnik Fotó

Portálunk megkeresésére az Aprók vezető táncpedagógusai elmesélték: nem ez az első alkalom, hogy koreográfiájukat díjazzák, Zolinak már harmadik, Erikának és Zolinak - páros munkáiknak köszönhetően - pedig a második alkalommal lett nívódíjas koreográfiájuk.
Ezek mellett az Alkotói díj számukra felér egy Oscar szobrocskával is, hiszen hatalmas elismerésnek számít, és újabb lendületet ad értékteremtő, áldozatos munkájukhoz.

Forrás: Majnik Fotó

Szerkesztőségünk a díjakhoz ezúton szeretetettel gratulál Tóth-Mihó Erikának és Tóth Zoltánnak, valamint a csoportjaikban táncoló gyerekeknek!Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK