2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Tanztag és mulatság Hajóson

2018. 08. 01., 10:13

Sokan kíváncsiak voltak a nagy meleg ellenére is a táncos fölvonulásra, a sváb ruhába öltözött sokadalomra és kísérő rendezvényre.

Hatodik alkalommal rendezték meg a hajósiak a Tanztag elnevezésű népitáncos fölvonulást. A Német Nemzetségi Önkormányzat hagyományt teremtett e szép sváb mulatsággal. Fölvonultak kicsik, nagyok, idősek egyaránt. A legkisebb táncosruhába öltöztetett a pár hónapos Rozina volt, de élemedett korú nánák is voltak szép számmal.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

A Hajoscher Tracht- and Tanztag elnevezésű eseményre most is sokan kíváncsiak voltak a nagy meleg ellenére.

 

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Mayer Edina, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a táncosokat, helyieket, a ­várdombi, dunaszentgyörgyi, kakasdi, sombereki németek képviselőit, de a német testvértelepülésről, Hirrlingenből érkezett vendégeket is beszédében.

A Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar muzsikált a menettánchoz, ami a főutcán lévő Tájháztól ( Heimatmuseumtól) indult este 6 órakor. A színes forgatagot sok mosoly, kiülő emberek fogadták. Több állomáson is megálltak táncolni egyet, majd szusszantak pár percet és felfrissítették magukat, a menetben táncolók. Ropták a Pékség előtt, a Postánál nagy kört alkotva és a Barokk Kastély és Templom kereszteződésében is. Azután a templom előtt közösen elénekelték a Maria von Hajosch nevezetű sváb egyházi éneket. Végezetül még egy közös kép erejéig leálltak még a gyönyörű hátteret adó Barokk Kastélynál, mielőtt a színpadon tovább folytatták volna az egész estés táncot. A színpadon szép sorban érkeztek az óvodás és nagyobbacska néptáncos csoportok, a felnőtt néptánccsoportok, továbbá a Sombereki Német Nemzetiségi Kórus és a Hajósi Hagyományőrző Sváb Kórus is színesítette a műsor palettáját. Huber Ferenc és Czik István is előkapta gombos harmónikáját, erősítve a nép szellemiséget. 

Ezután egész este ropták a táncot kedvelők, amihez finom sült kolbász, hajósi borok is adták a pluszt, a gyerekek pedig jót szaladgáltak a szabad levegőn, cseppet sem bele fáradva a napba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK