2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Tanztag és mulatság Hajóson

2018. 08. 01., 10:13

Sokan kíváncsiak voltak a nagy meleg ellenére is a táncos fölvonulásra, a sváb ruhába öltözött sokadalomra és kísérő rendezvényre.

Hatodik alkalommal rendezték meg a hajósiak a Tanztag elnevezésű népitáncos fölvonulást. A Német Nemzetségi Önkormányzat hagyományt teremtett e szép sváb mulatsággal. Fölvonultak kicsik, nagyok, idősek egyaránt. A legkisebb táncosruhába öltöztetett a pár hónapos Rozina volt, de élemedett korú nánák is voltak szép számmal.

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

A Hajoscher Tracht- and Tanztag elnevezésű eseményre most is sokan kíváncsiak voltak a nagy meleg ellenére.

 

Képgaléria megtekintése (34 db kép)

Mayer Edina, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a táncosokat, helyieket, a ­várdombi, dunaszentgyörgyi, kakasdi, sombereki németek képviselőit, de a német testvértelepülésről, Hirrlingenből érkezett vendégeket is beszédében.

A Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar muzsikált a menettánchoz, ami a főutcán lévő Tájháztól ( Heimatmuseumtól) indult este 6 órakor. A színes forgatagot sok mosoly, kiülő emberek fogadták. Több állomáson is megálltak táncolni egyet, majd szusszantak pár percet és felfrissítették magukat, a menetben táncolók. Ropták a Pékség előtt, a Postánál nagy kört alkotva és a Barokk Kastély és Templom kereszteződésében is. Azután a templom előtt közösen elénekelték a Maria von Hajosch nevezetű sváb egyházi éneket. Végezetül még egy közös kép erejéig leálltak még a gyönyörű hátteret adó Barokk Kastélynál, mielőtt a színpadon tovább folytatták volna az egész estés táncot. A színpadon szép sorban érkeztek az óvodás és nagyobbacska néptáncos csoportok, a felnőtt néptánccsoportok, továbbá a Sombereki Német Nemzetiségi Kórus és a Hajósi Hagyományőrző Sváb Kórus is színesítette a műsor palettáját. Huber Ferenc és Czik István is előkapta gombos harmónikáját, erősítve a nép szellemiséget. 

Ezután egész este ropták a táncot kedvelők, amihez finom sült kolbász, hajósi borok is adták a pluszt, a gyerekek pedig jót szaladgáltak a szabad levegőn, cseppet sem bele fáradva a napba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK