2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A harmincéves Fekete Horgony bemutatja: „Egy nap történelem”

Helyszín: Fekete Horgony kocsma, Foktő
Dátum: 2019. június 01., szombat 10:00
A harmincéves Fekete Horgony bemutatja: „Egy nap történelem”

Már péntek este tábort ver a Fekete Horgony törzsközönsége, a Pirates Family MC alapítója, Szűcs Ferenc, azaz Franky barátai, hogy másnap hagyományőrző családi nappal emlékezzenek meg a magyarság nagy csatáiról, hőseiről, jóval több mint ezeréves Kárpát-medencei történetünkről, valamint a foktői Duna-parton álló Fekete Horgony kocsma három évtizedes fennállásáról.

A rendezvény e formában harmadszor kerül megrendezésre, de előzmények hosszú sorára tekint vissza: hagyományőrző napokat, íjászversenyeket és más, hasonló rendezvényeket szerveztek Frankyék már korábban is. Ahogy színesedett az ilyen alkalmak programja, úgy nőtt az érdeklődés – így nőtte ki magát az ilyen alkalmakból "Egy nap történelem" című rendezvény.

Aki volt már ilyen rendezvényen a Fekete Horgonyban, azt nem kell különösebben rábeszélni, a többiek ugorjanak ki a foktői Dunára szombaton, vagy akár már péntek este is, nézzék meg saját szemükkel a színes kínálatot, és emlékezzenek a magyarság történelmi küzdelmeire!

Vetélkedők, hagyományos ételek főzőversenye, hangszerbemutató, a Szelindek zenekar táncháza, táltos dobosok, vetélkedők – bajvívás és íjászat – játékok, mindemellett Thiesz János és honvéd hagyományőrző barátai jóvoltából hadtörténeti kiállítás, a Iloncsuk Szabadcsapat közreműködésével harci bemutató várja az érdeklődőket, szombat este pedig szalonnasütés lesz tábortűznél.
Táborbontás: vasárnap délelőtt.

A SZERVEZŐK SOK SZERETETTEL VÁRNAK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés