2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza karácsonyi köszöntője

2022. 12. 24., 16:29

Szeretettel köszöntöm Kalocsa Város Lakóit! Lassan beteljesedik az év legszebb, legmeghittebb időszaka és újra egy évet zárunk!

Nemsokára megszólal a karácsonyi csengő, amelynek hangja a családot, az otthon melegét juttatja eszünkbe. Ismét gondolhatunk szeretteinkre, barátainkra, és figyelhetünk arra, mit nyújthatunk azoknak, akik a legfontosabbak számunkra. Nem a drága ajándékok jelentik a fényt lelkünknek, inkább a szándék, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül.

Kalocsa küzdelmes évet zárt idén is, hiszen a szomszédságunkban dúló háború Magyarországot is nem várt gazdasági nehézségekkel sújtotta, nehezítve a magyar állampolgárok mindennapjait. Önkormányzatunkra nehéz döntések sorozata hárult, ebben a helyzetben a legfontosabb feladatunk volt, hogy a kialakult állapotban a város kötelező feladatait el tudjuk látni. Úgy gondolom, sikeresen helyt álltunk és a 2023-as évben is kitartunk majd!

Sok feladatot teljesítettünk. Megoldottuk két, évek óta romló állapotú óvoda 150 gyermekének elhelyezését az új óvoda épületének átadásával és emellett egy ideiglenes óvoda kialakításával. A Csajda kertben Kalocsa legnagyobb és legkorszerűbb játszóterét hoztuk létre. Végre megújult az évtizedek óta méltatlan állapotban lévő temetői kápolna és környezete, és a szegregált területen élők számára a szociális városrehabilitáció is megvalósult. A város több pontján utakat újítottunk fel és az elavult vízvezetékrendszerek cseréje is megtörtént. Ebben az évben a Paprika Fesztivál is korlátozások nélkül, országos színvonalú előadókkal valósult meg több ezer embert csalogatva az Érsekkertbe. Útjára indítottuk a Pünkösdi Népművészeti Fesztivált, mely Kalocsa és környéke népművészetének ünnepe lett. Az idei évben az idősebb korosztály támogatását továbbra is meg tudtuk valósítani mind Húsvétkor és most, Karácsony közeledtével is. Sőt, az Idősek Világnapján egy rendkívül szórakoztató délutánnal kedveskedhettünk nyugdíjas korú lakóinknak.

Most azt kérem Önöktől, álljunk meg egy kicsit, a rohanó mindennapjainkból szakadjunk ki és figyeljünk oda a számunkra kedvesekre.

Legyen időnk játszani gyermekeinkkel, unokáinkkal, legyen időnk megölelni házastársunkat, beszélgetni a szüleinkkel, nagyszüleinkkel, szomszédjainkkal.

Mutassunk szeretetet és figyelmet a körülöttünk élőknek, és békességben, szeretetben bővelkedve töltsük el az ünnepeket.

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Kalocsa!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK