2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Ha vigadni kell, a romák ott vannak! – Május elseje a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közösségi házában

Illés György Cinó  |  2019. 05. 06., 09:24

A korábbi hagyományokat megtörve nulla perces csúszással kezdődtek a programok az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett, kalocsai „romajálison”, a roma önkormányzat május elsejei rendezvényén. Kellett is a pontosság, mert sűrű volt a program. A sztárvendég Mamuko Berci volt, a műsoron táncosok és énekesek, muzsikusok, szólisták és hagyományőrző csoportok közt a Kalányos Elvira és Horváth Szilveszter, alias Gogi megyei önkormányzati elnök is szerepelt – VIDEÓVAL!

Főleg a választások évében, de máskor is bárhol előfordulhat, hogy a majálison közéleti vezetők is tiszteletüket teszik. A romajálison is megjelent több, az őszi választásokon jelölteket állító szervezet delegációja.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Illés György

„Rangos” előadó

DE VALÓSZÍNŰLEG KEVÉS OLYAN MÁJUS ELSEJEI RENDEZVÉNY VAN, AHOL MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI ELNÖK ÉNEKELNE A SZÍNPADON. A KALOCSAI ROMAJÁLISON ÉPPEN EZ TÖRTÉNT:

A programon ugyanis Horváth Szilveszter Gogi, a Bács-Kiskun Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt az egyik hangulatfelelős.
Mulatós nótáiból egyet videón is bemutatunk:

Igen népszerű volt a közönség körében a kalocsai Kalányos Elvira is, aki cigány dalokat adott elő.

Műsorából itt egy részlet, amelyből mellesleg az is kiderül, hogy nem minden cigánygyerek perdül táncra olyan könnyen:

Sokan viszont igen:

KÉSZ ÖNKÉNTES IFJÚSÁGI TÁNCKAR ÁLLT A SZÍNPADRA GOGI MŰSORA IDEJÉN, BIZONYÍTVA, HOGY TÁNCOS LÁBÚAK TERÉN VAN UTÁNPÓTLÁS A KALOCSAI CIGÁNYOK HÁZA TÁJÁN,

de az idősebb korosztályból is előbújt a táncos virtus, másoknál pedig a hangszer került elő – minderről van egy külön cikkünk, videókkal!

EDDIG EZ VOLT A LEGSIKERESEBB MÁJUS ELSEJEI RENDEZVÉNYÜK SZTOJKA ISTVÁN ROMA ÖNKORMÁNYZATI ELNÖK UTÓLAGOS ÉRTÉKELÉSE SZERINT, AMIT AZ IS BIZONYÍT, HOGY CSÚCSIDŐBEN KÖZEL EZER FŐRE DAGADT A KÖZÖNSÉG.

A romajálisnak egyik, ha nem „a” fénypontja, mint már a korábbi években is, roma szépségkirálynő-választás volt. Ezen nemcsak a külső szépség számít, hanem tánctudásukról is számot kell adniuk a versenyzőknek. Sőt, a viseleteket is figyelembe veszi a zsűri, ami tovább növeli a verseny látványosságát. Érdemes megnézni a fő számnak tekinthető, roma viseletekben bemutatott táncról készült, ebbe a cikkünkbe ágyazott videónkat!

Színes programok, nagy sikerrel

A gyerekeket kézműves foglalkozás, valamint Fanti nagy sikert arató lufihajtogató show-ja várta, a fölösleges energiákat pedig trambulinon ugrálva vezethették le, miközben Kalocsai Erzsi aranybogrács díjas szakács keze alatt két bográcsban főtt a sertéspörkölt, kicsiknek-nagyoknak.

Sztárvendég Mamuko Berci volt, akinek műsora alatt itt talán még soha nem látott tömeg gyűlt össze, de a színpadi kínálatot gazdagította az eddig említetteken kívül a Szabadszállási Cigány Hagyományőrző Együttes, a Solti Hagyományőrző Együttes, a Foktői Hagyományőrző Együttes, valamint Kárpáti Róbert és Sztojka Elvira nagy sikert aratott tánca, míg a popritmusban előadott cigány muzsikát a Szabadszállási Fiúk és a Kalocsai Fiuk együttesei képviselték.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK