2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ha vigadni kell, a romák ott vannak! – Május elseje a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közösségi házában

Illés György Cinó  |  2019. 05. 06., 09:24

A korábbi hagyományokat megtörve nulla perces csúszással kezdődtek a programok az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett, kalocsai „romajálison”, a roma önkormányzat május elsejei rendezvényén. Kellett is a pontosság, mert sűrű volt a program. A sztárvendég Mamuko Berci volt, a műsoron táncosok és énekesek, muzsikusok, szólisták és hagyományőrző csoportok közt a Kalányos Elvira és Horváth Szilveszter, alias Gogi megyei önkormányzati elnök is szerepelt – VIDEÓVAL!

Főleg a választások évében, de máskor is bárhol előfordulhat, hogy a majálison közéleti vezetők is tiszteletüket teszik. A romajálison is megjelent több, az őszi választásokon jelölteket állító szervezet delegációja.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Illés György

„Rangos” előadó

DE VALÓSZÍNŰLEG KEVÉS OLYAN MÁJUS ELSEJEI RENDEZVÉNY VAN, AHOL MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI ELNÖK ÉNEKELNE A SZÍNPADON. A KALOCSAI ROMAJÁLISON ÉPPEN EZ TÖRTÉNT:

A programon ugyanis Horváth Szilveszter Gogi, a Bács-Kiskun Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt az egyik hangulatfelelős.
Mulatós nótáiból egyet videón is bemutatunk:

Igen népszerű volt a közönség körében a kalocsai Kalányos Elvira is, aki cigány dalokat adott elő.

Műsorából itt egy részlet, amelyből mellesleg az is kiderül, hogy nem minden cigánygyerek perdül táncra olyan könnyen:

Sokan viszont igen:

KÉSZ ÖNKÉNTES IFJÚSÁGI TÁNCKAR ÁLLT A SZÍNPADRA GOGI MŰSORA IDEJÉN, BIZONYÍTVA, HOGY TÁNCOS LÁBÚAK TERÉN VAN UTÁNPÓTLÁS A KALOCSAI CIGÁNYOK HÁZA TÁJÁN,

de az idősebb korosztályból is előbújt a táncos virtus, másoknál pedig a hangszer került elő – minderről van egy külön cikkünk, videókkal!

EDDIG EZ VOLT A LEGSIKERESEBB MÁJUS ELSEJEI RENDEZVÉNYÜK SZTOJKA ISTVÁN ROMA ÖNKORMÁNYZATI ELNÖK UTÓLAGOS ÉRTÉKELÉSE SZERINT, AMIT AZ IS BIZONYÍT, HOGY CSÚCSIDŐBEN KÖZEL EZER FŐRE DAGADT A KÖZÖNSÉG.

A romajálisnak egyik, ha nem „a” fénypontja, mint már a korábbi években is, roma szépségkirálynő-választás volt. Ezen nemcsak a külső szépség számít, hanem tánctudásukról is számot kell adniuk a versenyzőknek. Sőt, a viseleteket is figyelembe veszi a zsűri, ami tovább növeli a verseny látványosságát. Érdemes megnézni a fő számnak tekinthető, roma viseletekben bemutatott táncról készült, ebbe a cikkünkbe ágyazott videónkat!

Színes programok, nagy sikerrel

A gyerekeket kézműves foglalkozás, valamint Fanti nagy sikert arató lufihajtogató show-ja várta, a fölösleges energiákat pedig trambulinon ugrálva vezethették le, miközben Kalocsai Erzsi aranybogrács díjas szakács keze alatt két bográcsban főtt a sertéspörkölt, kicsiknek-nagyoknak.

Sztárvendég Mamuko Berci volt, akinek műsora alatt itt talán még soha nem látott tömeg gyűlt össze, de a színpadi kínálatot gazdagította az eddig említetteken kívül a Szabadszállási Cigány Hagyományőrző Együttes, a Solti Hagyományőrző Együttes, a Foktői Hagyományőrző Együttes, valamint Kárpáti Róbert és Sztojka Elvira nagy sikert aratott tánca, míg a popritmusban előadott cigány muzsikát a Szabadszállási Fiúk és a Kalocsai Fiuk együttesei képviselték.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei