2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ha vigadni kell, a romák ott vannak! – Május elseje a Kalocsai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat közösségi házában

Illés György Cinó  |  2019. 05. 06., 09:24

A korábbi hagyományokat megtörve nulla perces csúszással kezdődtek a programok az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett, kalocsai „romajálison”, a roma önkormányzat május elsejei rendezvényén. Kellett is a pontosság, mert sűrű volt a program. A sztárvendég Mamuko Berci volt, a műsoron táncosok és énekesek, muzsikusok, szólisták és hagyományőrző csoportok közt a Kalányos Elvira és Horváth Szilveszter, alias Gogi megyei önkormányzati elnök is szerepelt – VIDEÓVAL!

Főleg a választások évében, de máskor is bárhol előfordulhat, hogy a majálison közéleti vezetők is tiszteletüket teszik. A romajálison is megjelent több, az őszi választásokon jelölteket állító szervezet delegációja.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Illés György

„Rangos” előadó

DE VALÓSZÍNŰLEG KEVÉS OLYAN MÁJUS ELSEJEI RENDEZVÉNY VAN, AHOL MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI ELNÖK ÉNEKELNE A SZÍNPADON. A KALOCSAI ROMAJÁLISON ÉPPEN EZ TÖRTÉNT:

A programon ugyanis Horváth Szilveszter Gogi, a Bács-Kiskun Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke volt az egyik hangulatfelelős.
Mulatós nótáiból egyet videón is bemutatunk:

Igen népszerű volt a közönség körében a kalocsai Kalányos Elvira is, aki cigány dalokat adott elő.

Műsorából itt egy részlet, amelyből mellesleg az is kiderül, hogy nem minden cigánygyerek perdül táncra olyan könnyen:

Sokan viszont igen:

KÉSZ ÖNKÉNTES IFJÚSÁGI TÁNCKAR ÁLLT A SZÍNPADRA GOGI MŰSORA IDEJÉN, BIZONYÍTVA, HOGY TÁNCOS LÁBÚAK TERÉN VAN UTÁNPÓTLÁS A KALOCSAI CIGÁNYOK HÁZA TÁJÁN,

de az idősebb korosztályból is előbújt a táncos virtus, másoknál pedig a hangszer került elő – minderről van egy külön cikkünk, videókkal!

EDDIG EZ VOLT A LEGSIKERESEBB MÁJUS ELSEJEI RENDEZVÉNYÜK SZTOJKA ISTVÁN ROMA ÖNKORMÁNYZATI ELNÖK UTÓLAGOS ÉRTÉKELÉSE SZERINT, AMIT AZ IS BIZONYÍT, HOGY CSÚCSIDŐBEN KÖZEL EZER FŐRE DAGADT A KÖZÖNSÉG.

A romajálisnak egyik, ha nem „a” fénypontja, mint már a korábbi években is, roma szépségkirálynő-választás volt. Ezen nemcsak a külső szépség számít, hanem tánctudásukról is számot kell adniuk a versenyzőknek. Sőt, a viseleteket is figyelembe veszi a zsűri, ami tovább növeli a verseny látványosságát. Érdemes megnézni a fő számnak tekinthető, roma viseletekben bemutatott táncról készült, ebbe a cikkünkbe ágyazott videónkat!

Színes programok, nagy sikerrel

A gyerekeket kézműves foglalkozás, valamint Fanti nagy sikert arató lufihajtogató show-ja várta, a fölösleges energiákat pedig trambulinon ugrálva vezethették le, miközben Kalocsai Erzsi aranybogrács díjas szakács keze alatt két bográcsban főtt a sertéspörkölt, kicsiknek-nagyoknak.

Sztárvendég Mamuko Berci volt, akinek műsora alatt itt talán még soha nem látott tömeg gyűlt össze, de a színpadi kínálatot gazdagította az eddig említetteken kívül a Szabadszállási Cigány Hagyományőrző Együttes, a Solti Hagyományőrző Együttes, a Foktői Hagyományőrző Együttes, valamint Kárpáti Róbert és Sztojka Elvira nagy sikert aratott tánca, míg a popritmusban előadott cigány muzsikát a Szabadszállási Fiúk és a Kalocsai Fiuk együttesei képviselték.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK