2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Ha nem is hull a pelyhes – érkezik a Mikulás Kalocsára

Helyszín: Művelődési Központ (volt Tiszti klub), Kalocsa
Dátum: 2016. december 06., kedd 16:00
Ha nem is hull a pelyhes – érkezik a Mikulás Kalocsára

December 6-án délutánra ne tervezzen programot a lurkóval, ovi, vagy suli után irány a sétálóutca és várják együtt a Mikulást a város apraja-nagyjával színes kavalkád és finom falatok társaságában!

A kalocsai télapó-ünnepség délután négy órakor kezdőik a Művelődési Központban, illetve az előtt. A meteorológia szerint az alkalomhoz dukáló hóesés elmarad, ellenben elég hűvösnek ígérkezik az idő. Egy biztos: a programfelelősök mindent megtesznek azért, hogy felejthetetlen élmény maradjon a részvétel az egész családnak.

– Mielőtt a Mikulás megérkezne, gyönyörű, okos terápiás kutyusokkal tartanak bemutatót a volt Tiszti Klub emeleti előadótermében. Ők este hét óráig itt lesznek és ismerkedhetnek, játszhatnak velük a gyerekek. Aztán levonulunk az utcára és közös énekléssel fogjuk várni a Mikulást, aki hintóval érkezik majd. Miután leszállt, ezzel a hintóval lehet majd kocsikázni is – vágott a program közepébe a szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

Tavaly az Öko pontban várta a Mikulás a gyerekeket
Forrás: KALOhírek archív

– A télapó ajándékokat oszt majd, aztán Frederico és Bonifác bohóc műsora fogja szórakoztatni a kicsiket, akik magukra rajzoltathatják kedvenc mesefigurájukat, hiszen lesz csillámtetoválás is, az ügyesebbeket pedig kézműves-foglalkozással várjuk, valamint itt lesznek velünk a kalocsai Összefogás Az Állatokért Alapítvány aktivistái is – folytatta, aztán jött a csavar, és egy igazi kuriózum, amiért talán még sok apuka is bevállalná, hogy fiatalodik egy-két évtizedet!

– Tavaly motoros Mikulásokkal leptük meg a gyerekeket, az idén még magasabbra tettük a lécet! Érkezik ugyanis egy Cadillac, amelyet szintén télapónak öltözött sofőr vezet majd és bárki mehet vele egy kört a rendezvény ideje alatt – hívja fel a figyelmet a nem mindennapi lehetőségre az igazgatónő, hozzátéve, hogy arról is gondoskodnak december 6-án, hogy senki se térjen haza korgó gyomorral!

– A Máltai Szeretetszolgálat kalocsai csoportjának a jóvoltából mindenki annyi palacsintát ehet, amennyi csak beléfért és a hozzá való forró teáról is gondoskodni fogunk. Várunk tehát kicsiket és nagyokat jövő kedden a sétálóutcában – zárta mondandóját az intézményvezető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK