2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ha nem is hull a pelyhes – érkezik a Mikulás Kalocsára

Helyszín: Művelődési Központ (volt Tiszti klub), Kalocsa
Dátum: 2016. december 06., kedd 16:00
Ha nem is hull a pelyhes – érkezik a Mikulás Kalocsára

December 6-án délutánra ne tervezzen programot a lurkóval, ovi, vagy suli után irány a sétálóutca és várják együtt a Mikulást a város apraja-nagyjával színes kavalkád és finom falatok társaságában!

A kalocsai télapó-ünnepség délután négy órakor kezdőik a Művelődési Központban, illetve az előtt. A meteorológia szerint az alkalomhoz dukáló hóesés elmarad, ellenben elég hűvösnek ígérkezik az idő. Egy biztos: a programfelelősök mindent megtesznek azért, hogy felejthetetlen élmény maradjon a részvétel az egész családnak.

– Mielőtt a Mikulás megérkezne, gyönyörű, okos terápiás kutyusokkal tartanak bemutatót a volt Tiszti Klub emeleti előadótermében. Ők este hét óráig itt lesznek és ismerkedhetnek, játszhatnak velük a gyerekek. Aztán levonulunk az utcára és közös énekléssel fogjuk várni a Mikulást, aki hintóval érkezik majd. Miután leszállt, ezzel a hintóval lehet majd kocsikázni is – vágott a program közepébe a szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

Tavaly az Öko pontban várta a Mikulás a gyerekeket
Forrás: KALOhírek archív

– A télapó ajándékokat oszt majd, aztán Frederico és Bonifác bohóc műsora fogja szórakoztatni a kicsiket, akik magukra rajzoltathatják kedvenc mesefigurájukat, hiszen lesz csillámtetoválás is, az ügyesebbeket pedig kézműves-foglalkozással várjuk, valamint itt lesznek velünk a kalocsai Összefogás Az Állatokért Alapítvány aktivistái is – folytatta, aztán jött a csavar, és egy igazi kuriózum, amiért talán még sok apuka is bevállalná, hogy fiatalodik egy-két évtizedet!

– Tavaly motoros Mikulásokkal leptük meg a gyerekeket, az idén még magasabbra tettük a lécet! Érkezik ugyanis egy Cadillac, amelyet szintén télapónak öltözött sofőr vezet majd és bárki mehet vele egy kört a rendezvény ideje alatt – hívja fel a figyelmet a nem mindennapi lehetőségre az igazgatónő, hozzátéve, hogy arról is gondoskodnak december 6-án, hogy senki se térjen haza korgó gyomorral!

– A Máltai Szeretetszolgálat kalocsai csoportjának a jóvoltából mindenki annyi palacsintát ehet, amennyi csak beléfért és a hozzá való forró teáról is gondoskodni fogunk. Várunk tehát kicsiket és nagyokat jövő kedden a sétálóutcában – zárta mondandóját az intézményvezető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés