2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Idén más lesz a Szent István Napok – Lovas musicallel újítanak a szervezők

2017. 08. 09., 19:50

Alakul az augusztus 20-i ünnepkör kínálata Kalocsán, amelynek szervezési felelőse az idén is a Kulturális Központ és Könyvtár. Lesznek jól bevált és megszokott történések, lesznek teljesen új elemek, sőt, meglepő hírt is kaptunk a rendezvény felől.

Augusztus 18-án a Nemzeti Lovas Színház előadásában, a társulat élén Pintér Tiborral érkezik egy látványos produkció, a „Honfoglalás” című musical. Mint azt az előadók neve is fémjelzi, itt bizony valódi patások is szerepelni fognak a darabban, ami ebben a pillanatban nem kis fejtörést okoz a szervezőknek, hiszen az állatok számára az ideális körülmények megteremtése érdekében 10 centi mélyen fel kell szórni homokkal az Érsekkerti Szabadtéri Színpad előtti térköves sávot. Az előadás során ugyanis nem csak magán a színpadon, ezen a területen is mozogni fognak a színészek és négylábú társaik.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezetőnél a felől érdeklődtünk, hogy mi mindben követi a hagyományokat és tér majd el azoktól a Szent István napok 2017-es palettája, konkrétan kíváncsiskodva az iránt, hogy átadásra kerül-e ebben az évben is a „Kalocsai Kultúra Mecénása-díj”? 

Mint emlékezetes, ezt abból a célból hozta létre az intézmény, hogy jelképesen köszönetet mondhasson mindazon civileknek, vállalkozóknak, cégeknek vagy épp magánszemélyeknek, akik a háttérből, sokszor nevük elhallgatását tudatosan kérve igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy a városi kulturális élet a körülményekhez képest a legjobb színvonalon pezsegjen.

Azt megtudtuk az igazgatótól, hogy az adományozás ez évben sem fog kimaradni, azt viszont – érthető módon – nem szerette volna idejekorán elárulni, hogy kire esett a választásuk, legyen ez meglepetés. Ahogy minden bizonnyal az is meglepetés lesz, hogy szakítva a sokéves tradícióval, az idén nem jön István király és Gizella királyné Kalocsára.

– Nem lehet ezt minden évben elsütni, meg hát nyilván az nem történhet meg, hogy minden évben Kalocsára jön a király és a királyné, mi lesz így a többi meghívásukkal – kacsint ki nevetve Magóné, majd komolyabbra vált.

– A városi híresztelésekkel ellentétben nem azért nem lesz királyi fogadás és hódolat, és nem azért nem tartunk uralkodói vacsorát sem, mert nincsen rá anyagi fedezet. Ebben az évben egész egyszerűn más újdonságokkal szeretnénk meglepni a programra látogatókat – vetítette előre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés