2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Járási ünneppel nyit az érsekkert – Zenés, motoros, táncos, sportos majális jön

2016. 03. 29., 08:11

A Kalocsa Szíve Program helyszíneinek tartalommal megtöltéséért felelős Művelődési Központ „Kalocsai nyár 2016” címmel programplakátot készített. Azt már tudjuk, hogy ennek tájékoztatása nem teljes körű, hiszen a kínálat idő közben kibővült egy Lord-koncerttel, és a Kék Madár Fesztivál elemeiből is terveznek oda vinni rendezvényeket. Amit viszont biztosan tudunk, hogy május 1-jén a megújult Érsekkertet felavatják az első nagy szabadtéri programmal.

Akrobatikus sportszínház, vadregényes csónakázás, színpadot egymásnak adogató fellépők, bál a Platánban, motoros találkozó a sétányon, vidámpark a parkolóban… címszavakban így fest majd a május 1-jére, az Érsekkertbe meghirdetett Járási Majális.

Akkor most szedjük ízekre, amit már tudni lehet a programról – ami mellesleg egy nappal korábbi „felvezetéssel” indul!

Majális az érsekkertben 2012-ben. Forrás: KALOhírek archív

– Még a május 1-i majális előtt, április 30-án, a Platán teraszán rendezünk egy esküvői kiállítással egybekötött bemutató esküvőt, kétféle viseletben. Az egyik az autentikus, feketeruhás kalocsai menyegző, míg a másik, a hagyományos fehérruhás esküvő lesz. Ezt a programot főképp a házasság előtt álló fiatalok figyelmébe ajánljuk, hiszen az Érsekkertben két helyszínen is lehet szertartást, illetve vendégvárást igényelni. Információim szerint ebben az évben már lesznek is esküvők úgy a Platánnál, mint a házasságkötő pavilonnál – vezette fel a „Kalocsai nyár” nulladik napját dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója.

– Úgy állítottuk össze a programot, hogy a járás számos településének kórusa, népdalköre, tánccsoportja, mazsorettjei, kinek mije van, itt legyen. Délelőtt 10-től estig folynak majd a főképp folklór-jellegű műsorok, amelyekbe beépül egy gyermekkoncert is, amelyet a Kiskalász zenekar hoz. A színpad tehát az egyik helyszín – kezdte területről területre végigvenni a közelgő népünnepély kínálatát a programfelelős.

– A sportsátor lesz a másik helyszín, ahol a Face Team nevű akrobatikus sportszínház nyújt egész napos, ingyenes programot. Érkezésüket többek között annak is köszönhetjük, hogy kalocsai a szponzoruk. Mellettünk egyébként Győrben, Debrecenben és Szegeden lépnek fel, de a turnéjuk Kalocsán indul, ha jól tudom – folytatta az intézményvezető.

Forrás: dailynewshungary.com

– Lesz vidámpark és motoros találkozó is, utóbbi a parkba bevezető sétányon, de még a főbejáraton kívüli területen. A felvonuló veterán és oldalkocsis motorokat pedig nem csak megcsodálni, kipróbálni is lehet majd. Aztán este, a Platán teraszán élőzenés bál lesz, akárcsak a régi időkben. A hangulatfelelős az Easter zenekar lesz, a napközbeni programelemek sorát pedig a Gerillakertészek is színezik, akik az Érsekkert mögötti Vajas-szakaszon fogják csónakozásra vinni az érdeklődőket. Vélhetően a házasságkötő-pavilon környékén lesz a kikötőjük, de ez még egyeztetés alatt áll – zárta a felsorolást az igazgatónő.

A rendezvénynek otthont adó Érsekkert parkosítása a faállomány gondozásával egyetemben folyamatos, a Parkgondozó Kft. vezetésének korábbi nyilatkozata szerint esztétikus képet mutat majd a terület a május 1-jei programszezon-nyitányra.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK