2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Járási ünneppel nyit az érsekkert – Zenés, motoros, táncos, sportos majális jön

2016. 03. 29., 08:11

A Kalocsa Szíve Program helyszíneinek tartalommal megtöltéséért felelős Művelődési Központ „Kalocsai nyár 2016” címmel programplakátot készített. Azt már tudjuk, hogy ennek tájékoztatása nem teljes körű, hiszen a kínálat idő közben kibővült egy Lord-koncerttel, és a Kék Madár Fesztivál elemeiből is terveznek oda vinni rendezvényeket. Amit viszont biztosan tudunk, hogy május 1-jén a megújult Érsekkertet felavatják az első nagy szabadtéri programmal.

Akrobatikus sportszínház, vadregényes csónakázás, színpadot egymásnak adogató fellépők, bál a Platánban, motoros találkozó a sétányon, vidámpark a parkolóban… címszavakban így fest majd a május 1-jére, az Érsekkertbe meghirdetett Járási Majális.

Akkor most szedjük ízekre, amit már tudni lehet a programról – ami mellesleg egy nappal korábbi „felvezetéssel” indul!

Majális az érsekkertben 2012-ben. Forrás: KALOhírek archív

– Még a május 1-i majális előtt, április 30-án, a Platán teraszán rendezünk egy esküvői kiállítással egybekötött bemutató esküvőt, kétféle viseletben. Az egyik az autentikus, feketeruhás kalocsai menyegző, míg a másik, a hagyományos fehérruhás esküvő lesz. Ezt a programot főképp a házasság előtt álló fiatalok figyelmébe ajánljuk, hiszen az Érsekkertben két helyszínen is lehet szertartást, illetve vendégvárást igényelni. Információim szerint ebben az évben már lesznek is esküvők úgy a Platánnál, mint a házasságkötő pavilonnál – vezette fel a „Kalocsai nyár” nulladik napját dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója.

– Úgy állítottuk össze a programot, hogy a járás számos településének kórusa, népdalköre, tánccsoportja, mazsorettjei, kinek mije van, itt legyen. Délelőtt 10-től estig folynak majd a főképp folklór-jellegű műsorok, amelyekbe beépül egy gyermekkoncert is, amelyet a Kiskalász zenekar hoz. A színpad tehát az egyik helyszín – kezdte területről területre végigvenni a közelgő népünnepély kínálatát a programfelelős.

– A sportsátor lesz a másik helyszín, ahol a Face Team nevű akrobatikus sportszínház nyújt egész napos, ingyenes programot. Érkezésüket többek között annak is köszönhetjük, hogy kalocsai a szponzoruk. Mellettünk egyébként Győrben, Debrecenben és Szegeden lépnek fel, de a turnéjuk Kalocsán indul, ha jól tudom – folytatta az intézményvezető.

Forrás: dailynewshungary.com

– Lesz vidámpark és motoros találkozó is, utóbbi a parkba bevezető sétányon, de még a főbejáraton kívüli területen. A felvonuló veterán és oldalkocsis motorokat pedig nem csak megcsodálni, kipróbálni is lehet majd. Aztán este, a Platán teraszán élőzenés bál lesz, akárcsak a régi időkben. A hangulatfelelős az Easter zenekar lesz, a napközbeni programelemek sorát pedig a Gerillakertészek is színezik, akik az Érsekkert mögötti Vajas-szakaszon fogják csónakozásra vinni az érdeklődőket. Vélhetően a házasságkötő-pavilon környékén lesz a kikötőjük, de ez még egyeztetés alatt áll – zárta a felsorolást az igazgatónő.

A rendezvénynek otthont adó Érsekkert parkosítása a faállomány gondozásával egyetemben folyamatos, a Parkgondozó Kft. vezetésének korábbi nyilatkozata szerint esztétikus képet mutat majd a terület a május 1-jei programszezon-nyitányra.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés