2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsonyi köszöntő Kalocsa város polgármesterétől

2020. 12. 24., 16:26

Az alábbiakban dr. Filvig Géza polgármester karácsonyi köszöntőjét olvashatják, változtatás nélkül.

Nagy szeretettel köszöntök minden kedves kalocsai lakost!

Lassan ismét eltelik egy esztendő, és közeledik a Karácsony. Nehéz év áll mögöttünk. A koronavírus járvány rányomja bélyegét az örömteli ünnepi várakozásra, de a karácsony szelleme nem vész el, mert a Karácsony a legszebb, legbensőségesebb ünnepünk. A szeretet, a család ünnepe. Megtöri rohanó világunkat, alkalmat teremt elcsendesedni, magunkba nézni és meghitten ünnepelni.

Hit – Remény – Öröm – Szeretet

Az adventi koszorú négy gyertyája ezeket a fogalmakat jelképezi, melyek nélkül nem teljes az élet. A felgyorsult életvitelünk, a stresszes mindennapok sajnos háttérbe szorítják ezeket az érzéseket. Talán ezért mondják, hogy az advent az elcsendesedés időszaka is. Hinni a jóban. Megélni érzéseinket, kicsit befelé fordulni, magunkra figyelni és családunkra összpontosítani.

Remélni a szebb jövőt, szeretteinkért, embertársainkért. A remény, ami átsegít a nehéz időszakon. A remény, ami kitartásunkat erősíti. Remény abban, hogy együtt mielőbb túl leszünk ezen a vírusos időszakon is.

A harmadik gyertya az öröm fénye. Gondoljuk végig, mi okoz számunka örömet, milyen értékes emberi kapcsolataink vannak. Családunk, barátaink mekkora boldogságot jelentenek nekünk. Talán megértjük mi fontos és mi az, ami lényegtelen életünkben. Jussanak eszünkbe a legkisebbek, a legelesettebbek is, akiknek kevesebb jutott.

Az ünnepet megelőző négy hét észrevétlenül vezet minket karácsonyhoz, a szeretet pedig egymáshoz. Ahol béke, elfogadás és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet építeni. Fontos, hogy a szeretet ne csak az ünnepi időszaknak szóljon, tartson ki egész évben, éljen szívünkben, a hétköznapokban is. Ne legyen helye a haragnak és a gyűlölködésnek. Sokkal szebb lenne a világ, ha az emberekben a jót is meglátnánk, nem csak a hibáit keressük.

A karácsony varázsa évről évre töretlen, mindig megérkezik szívünkbe. Kiváló alkalmat teremt lelkünk, és kapcsolataink rendezésére, a félreértések, megbántások tisztázására. A szeretet nagylelkű, a gondok megoldásához, pedig bátorság kell. Ne féljünk hát semmitől, bocsássunk meg mindenkinek, hogy elnyerjük lelki békénket.

Az év végéhez közeledve, ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik egész évben hozzájárultak városunk fejlődéséhez, önkormányzatunk munkájához. Köszönetet mondok a hivatal dolgozóinak, az óvodákban, szociális otthonokban és a város intézményeinél, cégeinél dolgozóknak a városért végzett munkát. Kiemelném az egészségügyben dolgozókat, és mindazokat, akik a nehéz időkben is helyt álltak, hogy nekünk könnyebb és jobb legyen az egyre nehezedő körülmények között is mindennapi életünk.

Köszönöm a lakosságnak a türelmét és a felelősségteljes hozzáállását a korlátozásokhoz, embertársainkhoz. A társadalmi segítségnyújtást és aktív részvételt a helyi vállalkozóknak és az egyház támogatását a vészterhes időkben.

Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket. Leljék meg örömüket szeretteikben és embertársaikban, hogy a karácsonyt és az új esztendőt új szívvel és újult erővel kezdhessük.

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés