2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nyárias idő, majálishangulat – Húsvéti programok Kalocsán, nyuszival, báránnyal és tojásokkal

Illés György Cinó  |  2019. 04. 23., 14:20

Nyáriasan meleg és napos idő és majális hangulat jellemezte és nagy érdeklődés kísérte a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár által húsvét szombat délutánjára az Érsekkertbe szervezett rendezvényt, amelynek kínálatát állatsimogató, tojásfadíszítés, a normális méretű hímes tojások készítése mellett óriástojásfestés, koncertek, bábszínház, vidámpark, népi fajátékokkal berendezett játszósarok és kézműves foglalkozás színesítette.

A programok délután háromkor kezdődtek, de már egy órával korábban is sokan kilátogattak az Érsekkertbe, ahová a pompás idő valószínűleg minden program nélkül is kicsalogatta volna a családokat.

A majális hangulathoz nagyban hozzájárult a céllövöldével, körhintákkal és más mutatványokkal fölszerelt vidámpark.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Négy órakor a Bogár Muzsika Együttes adott gyermekkoncert a Platán mellett felállított színpadnál, ahol a gyermekkoncertről egy rövid videót is készítettünk:

A gyerekek körében óriási népszerűségnek örvendett az állatsimogató, ahol nyuszit és kis bárányt is gondjaikba vehettek a domb lábánál kialakított rögtönzött karámban:

A tojásfa díszítéséhaz otthonról is lehetett hozni a legjobban sikerült tojásokból, de helyben is lehetett a tojásfestés művészetével ismerkedni. Annál is inkább, mert idén is készült hímes óriástojás a Platánban, és már nem is először: a tavalyi mutatvány mintájára idén is kalocsai mintával pingált tojás festettek a kalocsai hagyományőrző pingálóasszonyok.

Az alábbi videóból azt is megtudhatjuk, hogyan kell ezt csinálni!

A délután folyamán bábszínházi előadás is gazdagította a programot a Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezete jóvoltából.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

Emellett gyermekrajzverseny, valamint az arra készült alkotásokból kiállítás is emlékezetessé tette az idei kalocsai húsvétot, amelyre a Veracruz együttes esti koncertje tette fel a koronát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés