2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Összeállt a program – Rockopera, lézershow, vízi színpad a Szent István Napokon

Helyszín: Érsekkert, Kalocsa
Dátum: 2017. augusztus 18., péntek 20:00
Összeállt a program – Rockopera, lézershow, vízi színpad a Szent István Napokon

Nem is olyan régen még arról írtunk, hogy alakul a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében az augusztus 18-20-ig tartó Szent István Napok programpalettája. Mostanra jelentjük, összeállt a háromnapos rendezvény teljes kínálata, amely az idén is újdonságokkal egészíti ki a hagyományos pilléreken nyugvó főbb eseményeket.

A program augusztus 18-án, az Érsekkerti szabadtéri színpadon bemutatandó „Honfoglalás” című rockopera előadásával kezdődik, amelyet a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház hoz Kalocsára. Az esemény iránt igen élénk az érdeklődés, úgyhogy érdemes elővételben beszerezni a helyjegyet, ha megnézné a különleges élményt ígérő előadást, ugyanis már csak korlátozott számban lehet rá belépőt váltani.
A szervezők biztosítanak, hogy rossz idő esetén sem marad le az élményről, hiszen szeptember 1-jében, – ami egy pénteki nap – esőnapot jelöltek ki.

Hagyományosan idén is lesz fáklyás felvonulás a Vajason
Forrás: Vén Anita / KALOhírek archív

A Szent István Napok eseményei másnap főképp az Érsekkertre és a Platán Rendezvényközpont környezetére koncentrálnak, legalábbis a koraesti órákig. A Gerillakertészek már tíztől várják a Kubikus parkban azokat, akik csónakáznának velük egyet a Vajason, délután négykor pedig - az Érsekkertben - habpartyt tartanak a legkisebbek minden bizonnyal legnagyobb örömére.

Szintén a gyermekközönséget célozza meg a délután fél hatkor, a Platánban kezdődő Bóbita Zenekar koncertje, majd este hatkor a Szent István király templomban lesz érseki szentmise, amelyet Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek mutat be. 

Ezután a táncé, zenéé, és a mulatságé lesz a főszerep, ugyanis István-napi bált rendeznek a Platánban, amelyen Pulya Csaba és Fehérvári László szórakoztatja örökzöld slágerekkel a megjelenteket. Izgalmas újdonságként ékelődik be a programba este kilenc órakor egy lézershow, amely a „Hungarikum” címet viseli, és a magyar történelemi mozzanatokra épülő, ünnephez illő műsorral ígér különleges vizuális élményt a közönségnek.

Az augusztus 20-ai tűzijáték visszaköltözik a Kubikus parkba
Forrás: Vén Anita / KALOhírek archív

Az augusztus 20-i események a hagyományos programok jegyében telnek majd, így délelőtt fél kilenckor ünnepi képviselő-testületi ülésen adományozzák a Kalocsa városért sokat tettek számára az elismerő díjakat. A ceremóniát tíz órától dr. Bábel Balázs érsek-metropolita által celebrált szentmise követi a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban, fél tizenkettőtől pedig a Dózsa középiskola előtti, Asztrik téri országzászlóhoz várják a közönséget az ünnepi koszorúzásra. A történések java ezen a napon a koraesti óráktól indul be, konkrétan hatkor lesz ismét mise a nagytemplomban, amelyet héttől az újkenyér szentelése és szegése követ ismét az országzászlónál. A kenyeret Marton Gábor káplán fogja megáldani a Mezei Virágok Népdalkör műsorának közreműködésével és dr. Bálint József polgármester vágja majd fel.

Kalocsán az augusztus 20-i események között régi nagy kedvenc a látványos és rendre sokakat a Vajas partjára vonzó fáklyás csónakos felvonulás, amely este nyolckor indul majd a Foktői úti hídtól és csorog végig a Kubikus park melletti Ecetgyári hídig. Érdemes lesz már időben jó helyet foglalni a Kubikus parknál, mivel fél kilenctől zenés műsor kezdődik a Vajason felállított vízi színpadon, ahol is a március 15-én már bemutatkozott „Kutúrház band”, illetve a „Hang vagy” tehetségkutató énekesei készülnek az alkalomhoz illő dalokkal.

A Szent István Napok rendezvényeit este kilenckor, ugyanitt ünnepi tűzijáték fogja zárni, amelynek rakétáit a Kubikus parkból fogják fellőni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK