2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Rudolffal, a szolgálati autóval érkezett a Mikulás küldönce a kalocsai ovisokhoz – Avagy, Filvig Géza polgármester mint csomagfutár

Rudolffal, a szolgálati autóval érkezett a Mikulás küldönce a kalocsai ovisokhoz – Avagy, Filvig Géza polgármester mint csomagfutár
Illés György Cinó  |  2020. 12. 05., 13:21

Kalocsa város önkormányzata a TEIT támogatásával tette örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában. A minden ovis gyermeknek járó mikuláscsomagot személyesen juttatta el az óvodákba tegnap dr. Filvig Géza polgármester. Az egyik óvodánál készült videónkon olvasóink is megnézhetik, hogyan fogadták a gyerekek az ajándékokat és Rudolfot, a polgármester szolgálati rén-Skodáját. De láss csodát: később aztán bokros teendői ellenére személyesen is megjelent a Mikulás! Hacsak… de nem.

Persze, mivel polgármesterünk is debütált e szerepkörben, számára is nagy élmény volt ez.
Filvig Géza közéleti Facebook-oldalán így számol be a történtekről:

Ilyen még nem volt a városban! (…) A Mikulás egész évben szorgalmasan dolgozott, tavaly óta minden gyermeket figyelt! Szerencsére nagyon jó hírekkel szolgált nekem, így egy örömteli feladatban is a segítségemet kérte! A sok jó gyereknek sok a kiszállítandó meglepetés, amit egyedül nem győzne, így Kalocsa város polgármestereként és a TEIT társulás elnökeként minden kalocsai bölcsődés és óvodás részére segédemmel szállítottam ki a csomagokat.”(A cikk a képgaléria alatt folytatódik!)

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megnyitásáért kattints a képre!
Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Posztjában Filvig Géza arra is rámutat: példa nélküli, hogy Kalocsa Város Önkormányzata minden kalocsai óvodást és bölcsődést mikulás csomag ajándékban részesít, és arra is kitér, hogy ezt a TEIT támogatása tette lehetővé.

Ami öröm a gyerekeknek, az különösen a járvány sújtotta körülmények között segítség a családoknak!”

(A cikk alább folytatódik!)


A Csokonai utcai óvodánál sikerült elcsípni a Mikulás rengeteg elfoglaltsága miatt az ovisoknak szánt ajándékait kézbesítő küldöncöt és csodajárgányát, egyben megörökítve a gyerekek örömét is.

(A cikk alább a legviccesebb résszel folytatódik! : )


Azt is sikerült megtudnunk, hogy az óvodai kollektívák azért ettől a szép önkormányzati gesztustól függetlenül is igyekeztek gondoskodni arról, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülmények, korlátozások közt is élmény legyen a gyerekek számára ez a nap.

Például krampuszaink jelentették, hogy az egyik óvodában – a többihez hasonlóan – egy rövididőre bokros elfoglaltságai közepette is személyesen is megjelent a Mikulás.
De néhány gyerek megfigyelte, hogy

SE ZSÁKJA NEM VOLT, SE PUTTONYA.

Ehelyett egy nagy ládából vette elő az ajándékokat, amit nem is tudott volna a hátán vinni.
Ráadásul

A NAGYCSOPORTOS LÁNYOK SZERINT "LEHET, HOGY A KRISZTI NÉNI VOLT AZ, legalábbis, A HANGJA TELJESEN OLYAN VOLT, DE Ő BIZTOSAN NEM LEHETETT, MERT ő MOSOGATNI VOLT.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK