2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Szent István eszmeisége legyen ott a jövőben is minden, a városért tenni akaró országgyűlési képviselő és városvezető szívében

Gazsó Rita  |  2019. 08. 20., 19:41

Szent Istvánt megrendíthetetlen hite vezette munkájában, mely nyomán alakja példaként állt a későbbi korok nemzedékei előtt, s áll előttünk ma is – fogalmazott az ünnepségen Kalocsa leköszönő polgármestere. Dr Bálint József hozzátette az ő példáját követve idővel elmondhatjuk majd, olyan városban élünk, ahol nem ellenségek, csak másképp gondolkodó emberek vannak.

Az ünnepség nyitányaként Lakatosné Jambrik Ibolya Sík Sándor: Megértettem, hogy kenyérnek születtem című versét szavalta el.

Képgaléria megtekintése (48 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Ezt követően a Szent István Napi ünnepségen polgármesteri minőségében utoljára szólt az egybegyűltekhez a leköszönő kalocsai városvezető, Dr. Bálint József.

Államalapító királyunkról megemlékezve úgy fogalmazott, István hatalmas elszántsággal, ugyanakkor végtelen alázattal szolgálta nemzetét.

„Megrendíthetetlen hite vezette munkájában, mely nyomán alakja példaként állt a későbbi korok nemzedékei előtt, s áll előttünk ma is. István rendkívül fontosnak tartotta a hit megőrzését, mely erőt ad a keresztény élethez, a reményhez, a szeretethez, a megbocsátáshoz, és akár az újrakezdéshez is”- hangsúlyozta.

Képgaléria megtekintése (48 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Kiemelte,

ha az ő példáját követjük, idővel elmondhatjuk majd, hogy olyan városban élünk, ahol nem ellenségek, csak másképp gondolkodó emberek vannak. Ahol közös jövőnk párbeszéd eredménye, ahol gáncsoskodás helyett valódi építés és fejlesztés zajlik, ahol az emberek arról beszélgetnek, hogy mit és hogyan kellene jobban tenni, nem pedig arról, hogy ki vagy mi ellen kell küzdeni.” A polgármester elmondta, azt kívánja, hogy nagy királyunk eszmeisége ott legyen a jövőben is minden, a városért tenni akaró országgyűlési képviselő és városvezető szívében, és

tekintsék valóban szolgálatnak a közért, a társadalomért vállalt munkát, mert Kalocsa városa nem hitbizomány.”Dr. Bálint József államalapítási ünnepünkön is megragadta az alkalmat arra, hogy hangsúlyozza, szerinte

Kalocsa város költségvetése erős és stabil, jöhetnek a fejlődést megalapozó fejlesztések, amelyek Kalocsát oda helyezik ahol a térségben a helye.”Mint mondta, ehhez a munkához kíván minden honfitársának, minden kalocsainak jó egészséget és sok sikert.

Képgaléria megtekintése (48 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Ezt követően Kalocsa Város Önkormányzata, intézmények, egyesületek, pártok, társadalmi szervezetek helyezték el koszorúikat a szobornál, majd az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.

Képgaléria megtekintése (48 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022-11-23 07:49:00
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK