2022. 09. 30. péntek
Jeromos
: 420 Ft   : 435 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

„Úgy éreztük, egész Kalocsa az Érsekkertben van” - Kétszer töltötte meg a tömeg a szabadtéri színpad nézőterét

2019. 05. 05., 09:15

A kalocsai városi majális fősétányát végigjárva valamennyi helyi politikai erő seregszemléjén részt vettünk, amelyekről külön-külön írások is születtek az elmúlt napokban. A programszervező Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár vezetése a nap végén elégedetten beszélt a rendezvényről.

A sátrakban, az egyes programfolyamokban kisebb szigetet képező külön események színezték a május 1-i felhozatalt, amelynek központja a Platán és a szabadtéri színpad köré koncentrálódott. A rendezvényközpont körül állították fel ugyanis az előzetesen beharangozott retrókiállítást múltszázadi relikviákkal, használati tárgyakkal és járművekkel, míg a sziget-szerűen kialakított új, térkövezett placcra települtek ki a helyi művészek, a szabadtéri színpadon pedig zenés, táncos műsorok váltották egymást.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek

A programszervező Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár vezetése a nap végén elégedetten konstatálta, hogy a kezdetben barátságtalannak tűnő, felhős, szürke, szemerkélő esős időjárás délutánra a szebbik arcát mutatta, ami vitathatatlanul meglátszott a park látogatottságán.

Bár az egyes programok állomáshelyszínein folyamatos volt a jövés-menés, sürgés-forgás, nagyobb tömegek főképp ebéd után verődtek össze, úgy a kutyás bemutatónál, mint az egészségügyi szűrővizsgálatokon, amelyeken egyébként összességében több mint kétszázan vettek részt.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Forrás: KALOhírek

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető örömmel számolt be a rendezvény tapasztalatairól, kiemelve, hogy annak a molinónak is hatalmas sikere volt, amelyet kifejezetten erre az alkalomra készíttettek és az elmúlt évtizedek kalocsai majálisainak a fotóin vezeti végig a nézőt több mint fél évszázad képes terméséből.

Ugyan a kiállított molinót eltették, az igazgatónő elmondta, hogy hasonlót készítenek az őszi Paprikafesztiválra is, amelynek kerek jubileumát ülheti a város. Ebben az évben lesz ugyanis a harmincadik kalocsai paprikaünnep, amelyre a hangulatos installáció mellett már azt is tudni, hogy többek között Anna and the Barbies, Budapest bár és a gyerekeknek 100 Folk Celsius koncerttel készülnek a szervezők.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 29., 18:11
Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. Tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Még >>>
2022. 09. 29., 15:51
Mivel a víz után a kávé a leggyakrabban fogyasztott ital a világon, így joggal érdemel meg egy saját világnapot. Még >>>
2022. 09. 29., 13:05
A takarékosság jegyében idén nem lesz őszi szünet. Még >>>
2022. 09. 29., 13:01
A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették, a határsértőket pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Még >>>
2022. 09. 29., 09:46
Nagy szeretettel hívják városunk idősebb, nyugdíjas korú lakóit a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ udvarán tartandó ünnepi műsorra! Még >>>
2022. 09. 29., 09:25
Petőfi kora címmel rendezett tudományos konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára XXI. Levéltári Napja alkalmából 2022. szeptember 28-án, szerdán 10 órától a Cifrapalotában. A program moderátora dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora volt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK