2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Városjáró zongora, nemzetiségi főzőbemutató, történelmi játék a vízen – Szent István napok Kalocsán

Helyszín:
Dátum: 2019. augusztus 18., vasárnap 15:00
Városjáró zongora, nemzetiségi főzőbemutató, történelmi játék a vízen – Szent István napok Kalocsán

A Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár augusztus 18-tól 20-ig, háromnaposra tervezte államalapítási ünnepünk programsorozatát, amely a belvárostól az Érsekkerten át a Vajas vízéig és a Kubikus parkig megannyi helyszínen ígér érdekes, látványos, hagyományos eseményeket.

Az augusztus 18-i események az Érsekkertre, azon belül is a Platán Rendezvényközpont környezetére koncentrálnak, ahol a gyerekeké lesz a délután mesekoncerttel, játszóházzal és légvárakkal, este pedig a „nagyokat” várja a Change Party & Show Band koncertje.


Forrás: KALOhírek

Másnap a hagyományos közös kenyérsütés mellett, amelynek a Hagyományőrzők Háza ad otthont délelőtt kilenctől néhány újdonság is felkerült a palettára. Itt lesz ugyanis egy speciálisan kialakított, guruló zongora, amely a nap folyamán az egész város különböző pontjain feltűnik és ad majd mini-koncerteket, míg az Érsekkertben a Kalocsán élő nemzetiségek viseleti- és gasztronómiai bemutatóinak a jegyében fog telni a nap, amelyet a Nemzeti Lovas Színház „János vitéz” című daljátéka zár – Pintér Tiborra és társulatával, na meg az elmaradhatatlan, gyönyörű paripáikkal a főszerepben az Érsekkerti szabadtéri színpadon. Ezen elem egyébként a háromnapos sorozat egyetlen fizetős programja, amelyet ünnepi vigilia szentmise előz meg a Szent István király templomban, államalapító királyunk ereklyéjének jelenlétében.


Forrás: KALOhírek

Az augusztus 20-i sorozat a jól ismert forgatókönyv szerint indul: délelőtt fél kilenckor ünnepi képviselő-testületi ülésen adja át a városvezetés a „Kalocsáért” díjakat, majd dr. Bábel Balázs celebrál érseki szentmisét a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban.


Forrás: KALOhírek

Az Asztrik-téri országzászlónál, polgármesteri minőségében utoljára mond ünnepi beszédet dr. Bálint József, Kalocsa első embere, majd ugyanitt tartják az esti kenyérszentelést, amelyet az elmaradhatatlan fáklyás csónakfelvonulás követ a Vajas-csatornán a Foktői úti hídtól a Kubikus parkig, ahol már állni fog a LED-fallal kiegészült víziszínpad, amelyen hazánk történelmét mutatják be irodalmi és zenés művek nyomán helyi előadók, a programot pedig hagyományosan tűzijáték zárja. Ezen kedvelt programelem az idén minden bizonnyal a szokásosnál is jelentősebb tömeget vonzz majd a Kubikus parkba, a látványelemek sora ugyanis ebben az évben görögtűzzel is kiegészül – árulta el a szervező Művelődési Központ igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngyi.


Forrás: KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés