2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mérlegen Ordas 2021. évi fejlesztései – Túlsúlyban a Magyar Falu Program sikeres pályázatai

Mérlegen Ordas 2021. évi fejlesztései – Túlsúlyban a Magyar Falu Program sikeres pályázatai
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 11., 13:52

Ordason 2021-ben sem torpant meg a fejlesztések dinamikája, Szabó Zsolt polgármester szavai szerint egy nagyon eredményes évet tudhat maga mögött az önkormányzat. Az elmúlt év sikereiről, fejlesztéseiről a település vezetője tájékoztatta portálunkat.

Szerintem egy nagyon eredményes 2021. évet tudhatunk magunk mögött Ordason. Több pályázatunk volt sikeres, közülük is az egyik legjelentősebb a községháza tetőfelújítása, amely mintegy 10 millió forint értékű beruházás. Ezúttal is a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) támogatásával sikerült a látványában is szép, igényes tetőt megvalósítani." - mondta Szabó Zsolt polgármester, majd így folytatta:

Nagy öröm volt számunkra, hogy sikeresen szerepeltünk a Start járda - és útprogram pályázaton. Ennek keretében a Lovas utca két szakaszát tudtuk felújítani, valamint az Erdősor utcában sikerült egy hosszabb járdaszakaszt megújítani, mintegy 2 millió forint értékben."Az iskolai ebédlő felújítása szintén az elmúlt évben valósult meg. Nagy szükség volt erre, hiszen a faház épület 1990-ben épült, így az eltelt több mint 30 év igencsak nyomot hagyott rajta. A beruházás keretében az épület hőszigetelése, új fűtési rendszer kialakítása valósult meg, és új hőszigetelő ablakokat is beépítettünk.

mondta a polgármester.

Szabó Zsolt hozzátette:

A Magyar Falu Program pályázatán 5 millió forintot sikerült elnyerni játszótérfejlesztése. A beruházás a gyerekek legnagyobb örömére december végére elkészült.

A Belügyminisztérium útfelújítási pályázatán elnyert összegből a Tölgyfa utca, továbbá a sportpálya melletti Táncsics Mihály utca burkolatát tudtuk megújítani.

Szintén a Magyar Falu Program keretében 800 ezer forint pályázati összegből vásároltunk öt darab parkgondozó eszközt. Miután a község fejlődését szolgálja, szívesen osztom meg a nyilvánossággal, hogy a Református Egyház pályázatát támogatva 5 millió forint értékben újult meg az egyház ingatlanához tartozó kert.

Ugyan az elmúlt évben nem készült el, de áthúzódó beruházásként figyelemre érdemes, hogy a megyei önkormányzat TOP pályázati forrásából épülő csapadékvíz - elvezető rendszer felújítása várhatóan a 2022. évben befejeződik - zárta a 2021. év fejlesztéseiről szóló tájékoztatását Szabó Zsolt, Ordas község polgármestere. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés