2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ordas a Paks II beruházást kiszolgáló és turisztikai célú szálláshely kialakítására pályázik

Zsiga Ferenc  |  2019. 02. 28., 14:15

„Soha ennyi sikeres pályázata nem volt még Ordas községnek, mint az elmúlt években” - mondta némi büszkeséggel a hangjában Szabó Zsolt polgármester, amikor a keddi, februári verőfényes napsütésben a község központjában találkoztunk.


Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester a középületekre mutatva jelezte, Ordason szinte már nincs olyan közösségi célra használt épület, amelyen a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány jellegzetes táblája ne hirdetné, hogy megújulásában a JETA forrás segített.

Szabó Zsolt szerint amennyiben a 2019 évre benyújtott JETA pályázataik nyernek, még inkább erősödhet a településen élők komfortérzete, esztétikusabb településkép fogadhatja majd az ide érkezőket.


Forrás: Zsiga Ferenc

A februárban benyújtott JETA pályázatok egyik célja, hogy a községháza mellett lévő, 2017-ben 15 millió forintból, ugyancsak az alapítvány által biztosított támogatásából a közösségi ház tetőszerkezetét és a tető héjazatát is újra cseréljék. A képviselő-testület döntése nyomán a februárban benyújtott pályázataik között ez a beruházási igény 5 millió 495 ezer forint összeggel szerepel.

A Paks II beruházás kiszolgálására és turisztikai célokra kialakítandó, az önkormányzat által korábban megvásárolt, központi fekvésű épület teljes körű felújítására 19 millió 944 ezer forint összegben pályáznak a JETA-nál.


Forrás: Zsiga Ferenc

Az idei, augusztus 20-i ünnepre időzített falunap méltó megrendezésére idén is egymillió forint pályázati igényt nyújtottak be. A polgármester itt ragadta meg az alkalmat, hogy felelevenítse, a tavalyi, háromnapos, JETA támogatásból megvalósult falunapi rendezvénysorozat máig emlékezetes az itt élők és az Ordasra látogatók körében.

A községházához érve az udvaron takaros kistraktorra lettem figyelmes. Mögötte a hozzá tartozó billenős pótkocsi, mellette a hóeke és a szárzúzó. Ám ami különlegessé teszi, hogy a haszonjármű a világ legjobb sportkocsijai közé sorolt Lamborghini márkanevet viseli. Ordason a kistraktort csak JETA Lamborghininek becézik, utalva arra a 11 millió 590 ezer 782 forint forrásnak az eredetére, amit a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány biztosított az önkormányzatnak erre a célra, még az elmúlt esztendőben.


Forrás: Zsiga Ferenc

A haszonjárműről Szabó Zsolt elmondta: a kistraktor és a hozzá kapcsolható billenőplatós pótkocsi rengeteg élő munkát vált ki, fuvarköltséget takarít meg. A közmunkásokkal, saját kivitelezésben megvalósuló járdarekonstrukcióknál éppúgy hasznát veszik, mint a közterületi virágok locsolásánál, vagy az árkok szártépőzésénél. Az idei tél bőven adott alkalmat arra, hogy a traktorra kapcsolható hóekét is bevessék.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés