2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ordasi Falunapok – Péntektől vasárnapig, a hagyományok jegyében

Helyszín:
Dátum: 2019. augusztus 16., péntek 16:00
Ordasi Falunapok – Péntektől vasárnapig, a hagyományok jegyében

Ordas életében is meghatározó esemény a falunapok kavalkádja, amelynek keretében az önfeledt szórakozás, a művészetek és a hagyományőrzés jól megfér egymással. Ezt mutatja az idei, immár XXII. Ordasi Falunapok programja is amelyet az alábbiakban részletesebben is bemutatunk.

Pénteken délután négykor gyermekprogramokkal kezdődik a rendezvénysorozat. A kicsiket a Tájház udvarán nép fajátékok és ugrálóvár várja. Fél hattól az egészséges életmód kerül a fókuszba, amiről egy előadással és közös tornával gondoskodtak a szervezők.

Hat órától sport: a labdarúgás kedvelőit a Komjáti János Kispályás Futball Emléktorna hozza majd lázba, immár negyedik alkalommal. Este héttől a gyermekeknek tart előadást a Csiga Duó, „A hintán jó” címmel. Nyolc órától retrodisco zárja a nyitónap eseményeit.

Szombaton dunai horgászversennyel indul a nap már kora reggel, hat órától.
Kilenckor indulnak a programok a falu főterén, ahol kézműves kirakodóvásár ad ünnepi hátteret az ilyenkor megszokott főzőcskének, amelynek keretében családok, baráti közösségek készítik el jó hangulatban az ebédet.


Forrás: KALOhírek

A rendezvény ünnepélyes megnyitóját fél tizenegytől tartják meg, és azt a csodálatos hangú tenor, Mészáros János Elek műsora színesíti, aki a Csillag születik című televíziós tehetségkutató verseny negyedik szériáját nyerte meg operaénekes produkcióival.
Fél tizenkettőkor nyílik meg a XVI. Ordasi Alkotótábor rendezett kiállítás megnyitóját tartják meg a Faluházban.

Délután fél háromtól az operettkedvelőknek hoz emlékezetes perceket Leblanc Győző és Tóth Éva közös műsora.

Fél négytől a Hőgyészi Székely Kör Bokréta Néptánccsoportja ad folklórműsort.
Négy órától a Bajai Fiatalok Színháza „csinálja a Táncdalfesztivált”, azaz a a ’60-70-es évek legnagyobb slágereivel szórakoztatja a közönséget. Hat órától az X-faktor győztes Oláh Gergő fellépése következik, aki A Dal idei évadában is szerepelt.

Este nyolc órától falunapi bál kezdődik a műfajilag igen változatos zenét játszó, repertoárján az örökzöldtől, a latin zenén, a diszkón, rock' n rollon, funkyn, rockon, blueson át, az operettig, mulatósig, valamint standard instrumentális muzsikáig mindenféle szerzeményeket szerepeltető Joy Party zenekar közreműködésével, akik a múlt és jelenkor közismert magyar és külföldi slágereit szólaltatják meg, igény szerint. Ezzel egyben zárul is a falunapok szombati, főnapi programsora.

Vasárnap ökumenikus istentisztelet lesz délelőtt tizenegy órától, utána pedig szeretetvendégség – agapé – zárja a huszonkettedik ordasi falunapok rendezvényét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei