2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Felhőtlen vidámság, főzőverseny, humor az Öregcsertői Falunapon – Díszpolgár lett a vezetőóvónő

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 06., 09:08

Ha rövid időre is, a szombat délutáni eső kicsit keresztbe tett az Öregcsertői Falunapnak, de ezt leszámítva reggeltől késő estig felhőtlen vidámság uralta a futballpályát és környékét, ahol az előző években megszokottnál terjedelmesebb területen rendezték meg a község legnagyobb eseményét. A nagyobb tér elsősorban a gyermekprogramokhoz kellett, a kicsik a hatalmas ugrálóváron csúsztak-másztak, célba lövő versenyen, mindenféle ügyességi vetélkedőn próbálhatták ki magukat. A két nagy rendezvénysátort megtöltő közönség, a környező utcákat elárasztó autók jelezték: idén is rengetegen érkeztek a szomszédos településekről, de a messzi vidékekre elszármazottak is fontosnak tartották, hogy ezen a jeles napon hazalátogassanak, családjuk, barátaik körében érezzék, élvezzék az összetartozás örömét.

A 10 órakor kezdődő élő csocsóverseny, azaz nem számítógép alapú, monitoron vívható versenyzőit széles körben vette körül a közönség, és mint az igazi futballmeccseken, itt is ment a szurkolás azzal a különbséggel, hogy a bírót senki nem szidta.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A meghívott vendégseregnek a szabadban többen főztek, bográcsoztak, de hat csapat a főzőversenybe is benevezett, hogy szakértők mondjanak véleményt az általuk nagy igyekezettel elkészített étkekről.

Az Őszirózsa asszonykórus 15 órakor a nagysátor színpadán lépett a világot jelentő deszkákra, majd söpörte be a produkcióért járó tapsot. Ám háromnegyed óra múlva már az off-road bemutatótól volt hangos a sportpálya és környéke.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Kis-Vén László polgármester ünnepélyes köszöntőjét 15.45-kor hallhatta a közönség, de az is kiderült, hogy a képviselő-testület döntése nyomán idén a községben élők közmegelégedésére Bohráth Ibolya, a 40 év szolgálati idő letöltése után nyugdíjba vonuló, végig Öregcsertőn dolgozó óvodavezető vehette át a megtisztelő „Öregcsertő díszpolgára” címet.

A nosztalgia műsorban felcsendülő magyar nótákat és operett részleteket Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita énekművészek nagy átéléssel, gyakran a közönséggel együtt énekelve adták elő.

Az általános tetszést, tapsot kiváltó produkció azonban csak megágyazott az elsősorban önkormányzati dolgozókból verbuválódott színjátszó csoport előadásának, amelyben a szereposztásnak köszönhetően a polgármester, Kis-Vén László is komoly, igaz, itt epizódszerephez jutott.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az amatőr színtársulat a Három pösze lány című színdarabot adta elő, a siker már csak a résztvevők miatt is garantált volt.

A fél órás előadás Nagy Zoltán és Rigó Mihály Shadows dalok újragondolása gitár köntösben című produkciójával folytatódott.

A főzőverseny eredményhirdetése ezúttal is némi izgalmat váltott ki, de miután az első helyezettnek megítélt elismerést Lakatos Mária, a másodiknak kijárót Lózs István, a harmadiknak minősített díját Kellner Attila a hozzá fűzött gratulációk kíséretében átvette, a nézősereg már csak a további programokra koncentrálhatott.

A 2019. évi Öregcsertői Falunapot Bereczki Zoltán akusztikus koncertje, a tűzijáték, majd a 22 órakor kezdődő, hajnalig tartó Retro buli Simivel táncmulatság zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei