2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megújul a művelődési ház nagyterme Öregcsertőn – Több pályázat megvalósítása van folyamatban

Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 29., 09:51

A Magyar Falu Program eddig is számos fejlesztési lehetőséget biztosított Öregcsertő Község Önkormányzata számára, ám a legújabb, 10 millió forint értékű pályázatnak talán minden korábbinál nagyobb hasznát veszik a településen. A Mi újság Öregcsertőn? kérdésre ezúttal is Kis-Vén László polgármester adott választ portálunknak.

A településvezető elmondta: „A 2020- as Magyar Falu Program keretében van egy nyertes pályázatunk a Művelődési Ház nagytermének felújítására. A rendelkezésre álló 10 millió forintból mások mellett a színpadot újítjuk fel, amely új hajópadló padozatot kap, de színpadtechnikát is beszerelünk. Ez a fejlesztés azért különösen fontos, mert a művelődési ház a legnagyobb alapterülettel és befogadó képességgel rendelkező, emblematikus épülete a falunak, ahová a legtöbb közösségi programot szervezzük.”-hangsúlyozta a polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette: „Ha már Magyar Falu Program, akkor meg kell említenem, hogy ugyancsak 100 százalékos támogatás mellett, mintegy 3 millió forint értékben sikerült kommunális eszközöket beszerezni, elsősorban a közterületek karbantartására, kaszálására. Ennek a jelentősége azért nagy, mert a közmunkaprogramban foglalkoztatottak száma - köszönhetően a munkaerőpiac elszívó hatásának - nálunk is csökkenőben van, de ezekkel az eszközökkel jelentős élőerőt tudunk kiváltani.”

Kis-Vén László szólt arról is, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) nemrégiben kihirdetett pályázatán egy urnafal megépítésére nyertek 7,7 millió forintot. A teljes megvalósítás költsége 8,5 millió forint, így a hiányzó összeget a község saját erőből biztosítja. Mint elhangzott, régi igény volt a lakosság részéről, hogy egy méltó urnafal épüljön a sírkertben, mert eddig nem volt ilyen temetkezési lehetőség a faluban.
A projekt keretében 4 darab, 10 férőhelyes urnafal épül, melynek környezete, az oda vezető út térkő burkolatot kap.

A benyújtott, de még el nem bírált pályázatokról szólva a polgármester kifejtette:„ A 2021-es Magyar Falu Program keretében a Pásztor utca aszfalttal történő felújítására adtunk be pályázatot, 13 millió Ft értékben, és az út rossz állapota miatt is nagyon bízunk az eredményes elbírálásban.
Egy másik pályázatot a belterületi járdák felújítása szeretnénk benyújtani. Természetesen szövögetjük, tervezgetjük a jövőt, várjuk az EU-s, TOP plusz pályázatok kiírását. Elsősorban a belterületi utak felújítására, illetve a közvilágítás korszerűsítésére szeretnénk onnan forráshoz jutni. Ám minden olyan pályázatra „rámozdulunk” majd, amely Öregcsertő fejlődését szolgálja.”- mondta Kis-Vén László, Öregcsertő Község polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés