2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Megújul a művelődési ház nagyterme Öregcsertőn – Több pályázat megvalósítása van folyamatban

Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 29., 09:51

A Magyar Falu Program eddig is számos fejlesztési lehetőséget biztosított Öregcsertő Község Önkormányzata számára, ám a legújabb, 10 millió forint értékű pályázatnak talán minden korábbinál nagyobb hasznát veszik a településen. A Mi újság Öregcsertőn? kérdésre ezúttal is Kis-Vén László polgármester adott választ portálunknak.

A településvezető elmondta: „A 2020- as Magyar Falu Program keretében van egy nyertes pályázatunk a Művelődési Ház nagytermének felújítására. A rendelkezésre álló 10 millió forintból mások mellett a színpadot újítjuk fel, amely új hajópadló padozatot kap, de színpadtechnikát is beszerelünk. Ez a fejlesztés azért különösen fontos, mert a művelődési ház a legnagyobb alapterülettel és befogadó képességgel rendelkező, emblematikus épülete a falunak, ahová a legtöbb közösségi programot szervezzük.”-hangsúlyozta a polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette: „Ha már Magyar Falu Program, akkor meg kell említenem, hogy ugyancsak 100 százalékos támogatás mellett, mintegy 3 millió forint értékben sikerült kommunális eszközöket beszerezni, elsősorban a közterületek karbantartására, kaszálására. Ennek a jelentősége azért nagy, mert a közmunkaprogramban foglalkoztatottak száma - köszönhetően a munkaerőpiac elszívó hatásának - nálunk is csökkenőben van, de ezekkel az eszközökkel jelentős élőerőt tudunk kiváltani.”

Kis-Vén László szólt arról is, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) nemrégiben kihirdetett pályázatán egy urnafal megépítésére nyertek 7,7 millió forintot. A teljes megvalósítás költsége 8,5 millió forint, így a hiányzó összeget a község saját erőből biztosítja. Mint elhangzott, régi igény volt a lakosság részéről, hogy egy méltó urnafal épüljön a sírkertben, mert eddig nem volt ilyen temetkezési lehetőség a faluban.
A projekt keretében 4 darab, 10 férőhelyes urnafal épül, melynek környezete, az oda vezető út térkő burkolatot kap.

A benyújtott, de még el nem bírált pályázatokról szólva a polgármester kifejtette:„ A 2021-es Magyar Falu Program keretében a Pásztor utca aszfalttal történő felújítására adtunk be pályázatot, 13 millió Ft értékben, és az út rossz állapota miatt is nagyon bízunk az eredményes elbírálásban.
Egy másik pályázatot a belterületi járdák felújítása szeretnénk benyújtani. Természetesen szövögetjük, tervezgetjük a jövőt, várjuk az EU-s, TOP plusz pályázatok kiírását. Elsősorban a belterületi utak felújítására, illetve a közvilágítás korszerűsítésére szeretnénk onnan forráshoz jutni. Ám minden olyan pályázatra „rámozdulunk” majd, amely Öregcsertő fejlődését szolgálja.”- mondta Kis-Vén László, Öregcsertő Község polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK