2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Öregcsertőn befejeződött az óvoda teljes körű felújítása

Öregcsertőn befejeződött az óvoda teljes körű felújítása
Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 09., 20:19

Öregcsertőn az idei esztendőről elmondhatják, hogy 2018 az épített környezet megújulásának az éve. Az útkorszerűsítés, csapadékvíz elvezető rendszer, láplecsapolás mellett, ezekkel szinte párhuzamosan még egy komoly beruházás valósult meg a településen. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os pályázatán elnyert 30 millió, a JETA-tól kapott 15 millió forintból teljes körűen megújult az óvoda, ami ennek köszönhetően a környező települések legkorszerűbb óvodája lett.

Kis-Vén László arról számolt be, hogy a 2018. évi fejlesztések sorába illeszkedik az óvoda teljes körű energetikai korszerűsítése. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os pályázatán elnyert, vissza nem térítendő 30 millió forintból megtörtént az óvoda épületének teljes homlokzati és födém szigetelése, a nyílászárók cseréje, a belső, szinte minden érintő felújítás. Az MVM Paksi Atomerőmű Jövőnk Energiája Térség-és Településfejlesztési Alapítvány 15 millió forintos támogatásából felújították az óvoda kerítését, parkolókat építettek, de az udvari játékokat is korszerűbbekre cserélték.


Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A munkálatok befejezésével az óvodáskorú gyermekek november12-én, hétfőtől veszik birtokba a megújult óvodát, ahová ideiglenes „szálláshelyükről”, a művelődési házból költöznek. Mint a polgármester elmondta, hogy a mai, azaz a pénteki és a csütörtöki napot az óvoda berendezésével töltötték, hogy hétfőn reggel már minden a helyén legyen, mire az első óvodások a szüleikkel megérkeznek az önkormányzat megszépült, korszerű intézményébe.


Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés