2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

In memoriam Farkas László gépkocsivezető (1965-2021)

Zsiga Ferenc  |  2021. 03. 13., 09:15

A döbbenet, a hitetlenkedés lett úrrá rajtunk az első hírek hallatán, amikor nagy betegségedből már felépülve, a világjárvány legdurvább szakaszában a napokban kórházba kerültél. Reménykedtünk, mert egyszer már erős akarattal sikerült visszautasítanod a túloldalra invitáló szót. Te győztél, mert érezted, hogy nagyon sokan szeretnek, veled vannak a bajban, feladataid vannak. Visszajöttél közénk, s azóta újra annyira hozzátartoztál mindennapjainkhoz, hogy úgy éreztük, Rajtad már csak fiatal korod ellenére sem foghat a természet törvénye…, de lám, mégis beteljesedett, március 12-én végleg elszállt a remény.

Helyébe a gyász és a fájdalom lép. Gyászol a család, az önkormányzat volt és jelenlegi munkatársai, közeli és távoli rokonok, ismerősök.

Miért? – tör fel belőlünk. Miért 55 évesen, miért így?

Kérdezzük, bár mindannyian tudjuk, van olyan betegség, amivel szembe menni nehéz, vagy lehetetlen. Az Élet rendje, hogy vannak közöttünk, akik előbb lépik át az örökkévalóság küszöbét, mint mi magunk, de valahogy azt gondoltuk, Rád ez még sokáig nem vonatkozhat.

Talán azért volt ez így, mert évtizedeken át, három polgármester első számú munkatársaként voltál emblematikus alakja a városházának, a városnak. Előtte gépkocsivezető oktatóként, a Kommunális Intézmény sofőrjeként tettél szert ismertségre. Azok közé tartozol, akik a rendszerváltozás hajnalán álltak a köz szolgálatába, közvetlenül látták, érezték, hogy hová tart a város,a megye, az ország, mennyi erőfeszítés kell ahhoz, hogy feljebb és feljebb kapaszkodjunk.

Olyan családszerető, jó humorú, nyitott természetű, őszinte, a szó nagybetűs értelmében EMBER, és olyan barát voltál, akire mindig számítani lehetett. Közénk, kalocsaiak közé tartoztál, és nemcsak azért, mert elmaradhatatlan részese voltál a városháza, a város életének, hanem mert sokunkhoz baráti szálak is fűztek.

Rajtad kívül egyetlen embert nem ismerek, aki ennyire megszállottként szeretette magasabb fokon tanult szakmáját, a gépkocsivezetést, amelynek legjobbjai között tartottunk számon.
A járművek, az emberek szeretete végigkísérte egész életpályádat. Az érettségi, a közigazgatási vizsga, a német nyelvtudás csak alapot adott ahhoz, hogy fogékony voltál minden iránt, ami a járművekhez, a járművezetéshez akárcsak távolról kapcsolódott.

A búcsúzásnak része, hogy felemlegetjük az életút fontosabb állomásait, de ezt megteszi most számos barátod, munkatársad,volt főnököd a közösségi médiában, mintegy bizonyítva: személyedben egy nagyszerű ember, barát távozott, akinek egy-egy epizód az életéből immár a legszebb munkahelyi, társasági emlékké nemesül.
Szerény, minden hivalkodástól mentes egyéniségednek köszönhetően talán sokan nem tudják, valójában mit köszönhet Neked szülővárosod, aminek szó szerint éjjel és nappal a feltétel nélküli szolgálója voltál.

Kedves Laci! Hálás szívvel köszönjük! Emléked megőrizzük!

Isten Veled, nyugodj békében!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei