2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

In memoriam Pintye László (1954-2021)

2021. 04. 29., 09:00

A gyászban, a hirtelen megrendülésben gyorsan elfogynak a szavak. Azt gondoljuk, úgy érezzük, hogy a valóság azonnal megváltozik. Pedig csak megráz bennünket egy nehezen elfogadható tapasztalat: a földi létünk véges.

Aki marad, azé előbb a döbbenet, később a keserédes emlékezés. Úgy tűnhet, hiábavaló minden szenvedés, hosszan kell szoknunk a megbékélést, a nyugalmat, a csendet.

Mindig ez történik, amikor valaki, akit szeretünk és tisztelünk, egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné válik számunkra. Minket azonnal elkezd feszíteni a sok kimondatlanul, kibeszéletlenül maradt történet, meg mindaz, ami még lehetett volna, ha (…).

Mert mi még számítottunk Rád, Laci! Akkor is, ha Te már jó előre elrendeztél magad körül mindent. Átadtad hivatalodat, leadtad tisztségeidet, felszámoltad vállalkozásodat. Készültél az örömteli, kalandos nyugdíjas életre. Ahogy tőled mindig megszoktuk, tervszerűen.

Mi még szerettünk volna elegánsan, ünnepélyesen elköszönni tőled. Megköszönni az értékes, eredményes évtizedeket. A számtalan közös küzdelmet, megdolgozott sikert, érdemeidet. Mi még később is igényt tartottunk volna szakértelmedre, emberségedre, melyet megtapasztaltunk.

A legnehezebb minden mellett hiányod. A harsány, élénk, örökké életvidám természeted nélküli űr.

Kiürült az utolsó borospohár is, Laci! Nem tudunk újra tölteni. Keserédes. Mi maradtunk. Hosszan kell szoknunk a megbékélést, a nyugalmat, a csendet.

Búcsúzik tőled és emlékedet szeretettel őrzi a Bács-Kiskun Megyei Iparszövetség valamennyi tagja, vezetősége és munkatársa, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége és minden munkatársa.

Gyászoló családtagjaiddal saját halottunkként kísérünk utolsó utadra 2021. május 4-én, kedden 13:00 órakor, a Kecskeméti Köztemetőben. Minden barátodat, ismerősödet, tisztelődet arra kérünk, hogy a járvány temetésekre vonatkozó szabályainak betartása mellett, egy szál virággal rója le kegyeletét. A családtagok kérése alapján kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését.

Pintye László

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés