2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 411 Ft   : 430 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsai Patrónium” Lokálpatrióta kerekasztal beszélgetések – Hat alkalomból álló sorozat indul, fókuszban: Kalocsa értékei

„Kalocsai Patrónium” Lokálpatrióta kerekasztal beszélgetések – Hat alkalomból álló sorozat indul, fókuszban: Kalocsa értékei
Helyszín:
Dátum: 2022. augusztus 12., péntek 17:00

Városunk lakosságára jellemző a lokálpatrióta szemlélet, ami közös pontot jelenthet esetleg más kérdésekről eltérően gondolkodó kalocsaiak gyümölcsöző együttműködéséhez – ez a gondolat hívta életre a ma induló Kalocsai Patrónium rendezvénysorozatot. A hat különböző tematikával megtartandó kerekasztal-beszélgetést felfűző rendezvénysorozat célja, hogy politikai, világnézeti különbségektől függetlenül összefogják városunk azon polgárait, szervezeteit, akik amellett, hogy fontosnak tartják Kalocsa hagyományos értékeit, elkötelezetten szeretnének tenni is ezen értékek megőrzéséért.

Mi jut az emberek eszébe városunkról elsőként?
Nos, kinek mi!

PAPRIKA, NÉPMŰVÉSZET, EGYHÁZ – ERŐS HAGYOMÁNYAINK VANNAK, SOKRÉTŰEK, AMELYEKRE LEHET ÉPÍTKEZNI.

E hagyományok felkarolásának, továbbvitelének, fejlesztésének, közösségépítésre és városmarketing céljára, illetve turisztikai vonzerőként való felhasználása lehetőségeinek feltárása, az ehhez szükséges lépések kimunkálása érdekében indul útjára a hat esti beszélgetést felfűző sorozat.
Ezekről, persze, már sok szó esett.

DE VAN SOK MÁS HAGYOMÁNYUNK IS, NE FELEDKEZZÜNK MEG AZOKRÓL SEM, SŐT SZÜLETHETNEK ÚJAK IS!

A Kalocsai Patrónium rendezvénysorozat teret kíván nyitni a város kulturális, sport és gazdasági életének szereplői számára, hogy e kérdéseket más érintettekkel és érdeklődőkkel közösen körbejárják, megvitassák.

A hat alkalom végére tisztább kép alakulhat ki, hogy mely hagyományainkkal mit kezdhetünk, hogyan örökíthetjük át és hogyan fejleszthetjük, illetve hogyan működhetünk együtt a közös jó érdekében, esetleg, hogy – ismerve adottságainkat – milyen új irányok felé indulhatunk el, hogy növeljük városunk jó hírét, javítsuk gazdasági pozícióit, fokozzunk vonzerejét, akár mint turisztikai vagy üzleti célpont, akár mint lakóhely.

VAN ÖTLETE? OTT A HELYE!

A sorozat célja továbbá, hogy létrehozzon és megerősítsen egy olyan közösséget, amelynek tagjai a különbözőségek félretételével képesek e közös célokért vállat vállnak vetve küzdeni.

Az egy-egy adott témakört körbejáró hat könnyed hangulatú, hangsúlyozottan politikamentes kerekasztal-beszélgetéseket más-más helyszínen tartják meg.
Azokra az adott témákban érdekelt partner- és civilszervezeteket hívják meg, de szívesen látnak miniden érdeklődőt, aki hozzászólna a fölvetett kérdésekhez, vagy csupán érdekli, mit gondolnak róla mások.

Ebben a hónapban négy esti beszélgetést tartanak meg, szeptemberben további kettőt terveznek. A sorozat a mai alkalommal indul, amelynek témája a lokálpatriotizmus általában.

MA DÉLUTÁN AZ ELSŐ ALKALOM MÉLTÓ HELYSZÍNÉT ADJA KOVÁCS LÁSZLÓ FAZEKASMESTER ALKOTÓHÁZÁNAK UDVARA.

  • Augusztus 12., 17.00 – Kalocsai Fazekas Alkotóház
    Lokálpatriotizmus Kalocsán

A SOROZAT A VISKi KÁROLY MÚZEUM UDVARÁN A NÉPMŰVÉSZT TÉMAKÖRÉVEL FOLYTATÓDIK AUGUSZTUS 17-ÉN, JÖVŐ SZERDÁN DÉLUTÁN ÖT ÓRAI KEZDETTEL..


A folytatásban önálló témát adnak majd a beszélgetéseknek a paprikához fűződő hagyományok és kitörési lehetőségek, a sportéletünk sajátosságai és lehetőségei, valamint az egyházi hagyományok és az épített örökségünk.
A pontos időpontokról és helyszínekről tájékoztatjuk olvasóinkat!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 28., 20:23
Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – kristállyal – egy kalocsai család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A nyomozás során lőszer is előkerült. Még >>>
2022. 09. 28., 08:30
Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás. Még >>>
2022. 09. 28., 07:24
Ezekben a napokban a posta a kalocsai háztartásokba is kézbesíti a KSH, a borítékon „HIVATALOS ÉRTESÍTÉS” feliratú levelét. Még >>>
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés