2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsai Patrónium” Lokálpatrióta kerekasztal beszélgetések – Hat alkalomból álló sorozat indul, fókuszban: Kalocsa értékei

„Kalocsai Patrónium” Lokálpatrióta kerekasztal beszélgetések – Hat alkalomból álló sorozat indul, fókuszban: Kalocsa értékei
Helyszín:
Dátum: 2022. augusztus 12., péntek 17:00

Városunk lakosságára jellemző a lokálpatrióta szemlélet, ami közös pontot jelenthet esetleg más kérdésekről eltérően gondolkodó kalocsaiak gyümölcsöző együttműködéséhez – ez a gondolat hívta életre a ma induló Kalocsai Patrónium rendezvénysorozatot. A hat különböző tematikával megtartandó kerekasztal-beszélgetést felfűző rendezvénysorozat célja, hogy politikai, világnézeti különbségektől függetlenül összefogják városunk azon polgárait, szervezeteit, akik amellett, hogy fontosnak tartják Kalocsa hagyományos értékeit, elkötelezetten szeretnének tenni is ezen értékek megőrzéséért.

Mi jut az emberek eszébe városunkról elsőként?
Nos, kinek mi!

PAPRIKA, NÉPMŰVÉSZET, EGYHÁZ – ERŐS HAGYOMÁNYAINK VANNAK, SOKRÉTŰEK, AMELYEKRE LEHET ÉPÍTKEZNI.

E hagyományok felkarolásának, továbbvitelének, fejlesztésének, közösségépítésre és városmarketing céljára, illetve turisztikai vonzerőként való felhasználása lehetőségeinek feltárása, az ehhez szükséges lépések kimunkálása érdekében indul útjára az EMMI pályázata segítségével, az EMMI Támogatáskezelő által folyósított támogatással a hat esti beszélgetést felfűző sorozat.
Ezekről, persze, már sok szó esett.

DE VAN SOK MÁS HAGYOMÁNYUNK IS, NE FELEDKEZZÜNK MEG AZOKRÓL SEM, SŐT SZÜLETHETNEK ÚJAK IS!

A Kalocsai Patrónium rendezvénysorozat teret kíván nyitni a város kulturális, sport és gazdasági életének szereplői számára, hogy e kérdéseket más érintettekkel és érdeklődőkkel közösen körbejárják, megvitassák. 

A hat alkalom végére tisztább kép alakulhat ki, hogy mely hagyományainkkal mit kezdhetünk, hogyan örökíthetjük át és hogyan fejleszthetjük, illetve hogyan működhetünk együtt a közös jó érdekében, esetleg, hogy – ismerve adottságainkat – milyen új irányok felé indulhatunk el, hogy növeljük városunk jó hírét, javítsuk gazdasági pozícióit, fokozzunk vonzerejét, akár mint turisztikai vagy üzleti célpont, akár mint lakóhely.

VAN ÖTLETE? OTT A HELYE!

A sorozat célja továbbá, hogy létrehozzon és megerősítsen egy olyan közösséget, amelynek tagjai a különbözőségek félretételével képesek e közös célokért vállat vállnak vetve küzdeni.

Az egy-egy adott témakört körbejáró hat könnyed hangulatú, hangsúlyozottan politikamentes kerekasztal-beszélgetéseket más-más helyszínen tartják meg.
Azokra az adott témákban érdekelt partner- és civilszervezeteket hívják meg, de szívesen látnak miniden érdeklődőt, aki hozzászólna a fölvetett kérdésekhez, vagy csupán érdekli, mit gondolnak róla mások.

Ebben a hónapban négy esti beszélgetést tartanak meg, szeptemberben további kettőt terveznek. A sorozat a mai alkalommal indul, amelynek témája a lokálpatriotizmus általában.

MA DÉLUTÁN AZ ELSŐ ALKALOM MÉLTÓ HELYSZÍNÉT ADJA KOVÁCS LÁSZLÓ FAZEKASMESTER ALKOTÓHÁZÁNAK UDVARA.

  • Augusztus 12., 17.00 – Kalocsai Fazekas Alkotóház
    Lokálpatriotizmus Kalocsán

A SOROZAT A VISKi KÁROLY MÚZEUM UDVARÁN A NÉPMŰVÉSZT TÉMAKÖRÉVEL FOLYTATÓDIK AUGUSZTUS 17-ÉN, JÖVŐ SZERDÁN DÉLUTÁN ÖT ÓRAI KEZDETTEL..


A folytatásban önálló témát adnak majd a beszélgetéseknek a paprikához fűződő hagyományok és kitörési lehetőségek, a sportéletünk sajátosságai és lehetőségei, valamint az egyházi hagyományok és az épített örökségünk.
A pontos időpontokról és helyszínekről tájékoztatjuk olvasóinkat!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 24., 10:01
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!
2023-11-21 18:40:00
Mindazokat várják, akik a Paksi Atomerőmű és a kapcsolódó létesítmények társadalmi kontrolljának menetére, a TEIT működésére, a Társulás rendelkezésére álló források felhasználására kíváncsiak, vagy javaslattal kívánnak élni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>
2023. 11. 22., 09:12
Gyermekkórházak osztályain gyógyuló gyermekek részére, illetve nehéz sorsú családok kisgyermekeinek szervez karácsony előtt örömöt a bohócdoktor csapat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK