2024. 07. 19. péntek
Emília
: 390 Ft   : 357 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Kalocsai Patrónium” Lokálpatrióta kerekasztal beszélgetések – Hat alkalomból álló sorozat indul, fókuszban: Kalocsa értékei

„Kalocsai Patrónium” Lokálpatrióta kerekasztal beszélgetések – Hat alkalomból álló sorozat indul, fókuszban: Kalocsa értékei
Helyszín:
Dátum: 2022. augusztus 12., péntek 17:00

Városunk lakosságára jellemző a lokálpatrióta szemlélet, ami közös pontot jelenthet esetleg más kérdésekről eltérően gondolkodó kalocsaiak gyümölcsöző együttműködéséhez – ez a gondolat hívta életre a ma induló Kalocsai Patrónium rendezvénysorozatot. A hat különböző tematikával megtartandó kerekasztal-beszélgetést felfűző rendezvénysorozat célja, hogy politikai, világnézeti különbségektől függetlenül összefogják városunk azon polgárait, szervezeteit, akik amellett, hogy fontosnak tartják Kalocsa hagyományos értékeit, elkötelezetten szeretnének tenni is ezen értékek megőrzéséért.

Mi jut az emberek eszébe városunkról elsőként?
Nos, kinek mi!

PAPRIKA, NÉPMŰVÉSZET, EGYHÁZ – ERŐS HAGYOMÁNYAINK VANNAK, SOKRÉTŰEK, AMELYEKRE LEHET ÉPÍTKEZNI.

E hagyományok felkarolásának, továbbvitelének, fejlesztésének, közösségépítésre és városmarketing céljára, illetve turisztikai vonzerőként való felhasználása lehetőségeinek feltárása, az ehhez szükséges lépések kimunkálása érdekében indul útjára az EMMI pályázata segítségével, az EMMI Támogatáskezelő által folyósított támogatással a hat esti beszélgetést felfűző sorozat.
Ezekről, persze, már sok szó esett.

DE VAN SOK MÁS HAGYOMÁNYUNK IS, NE FELEDKEZZÜNK MEG AZOKRÓL SEM, SŐT SZÜLETHETNEK ÚJAK IS!

A Kalocsai Patrónium rendezvénysorozat teret kíván nyitni a város kulturális, sport és gazdasági életének szereplői számára, hogy e kérdéseket más érintettekkel és érdeklődőkkel közösen körbejárják, megvitassák. 

A hat alkalom végére tisztább kép alakulhat ki, hogy mely hagyományainkkal mit kezdhetünk, hogyan örökíthetjük át és hogyan fejleszthetjük, illetve hogyan működhetünk együtt a közös jó érdekében, esetleg, hogy – ismerve adottságainkat – milyen új irányok felé indulhatunk el, hogy növeljük városunk jó hírét, javítsuk gazdasági pozícióit, fokozzunk vonzerejét, akár mint turisztikai vagy üzleti célpont, akár mint lakóhely.

VAN ÖTLETE? OTT A HELYE!

A sorozat célja továbbá, hogy létrehozzon és megerősítsen egy olyan közösséget, amelynek tagjai a különbözőségek félretételével képesek e közös célokért vállat vállnak vetve küzdeni.

Az egy-egy adott témakört körbejáró hat könnyed hangulatú, hangsúlyozottan politikamentes kerekasztal-beszélgetéseket más-más helyszínen tartják meg.
Azokra az adott témákban érdekelt partner- és civilszervezeteket hívják meg, de szívesen látnak miniden érdeklődőt, aki hozzászólna a fölvetett kérdésekhez, vagy csupán érdekli, mit gondolnak róla mások.

Ebben a hónapban négy esti beszélgetést tartanak meg, szeptemberben további kettőt terveznek. A sorozat a mai alkalommal indul, amelynek témája a lokálpatriotizmus általában.

MA DÉLUTÁN AZ ELSŐ ALKALOM MÉLTÓ HELYSZÍNÉT ADJA KOVÁCS LÁSZLÓ FAZEKASMESTER ALKOTÓHÁZÁNAK UDVARA.

  • Augusztus 12., 17.00 – Kalocsai Fazekas Alkotóház
    Lokálpatriotizmus Kalocsán

A SOROZAT A VISKi KÁROLY MÚZEUM UDVARÁN A NÉPMŰVÉSZT TÉMAKÖRÉVEL FOLYTATÓDIK AUGUSZTUS 17-ÉN, JÖVŐ SZERDÁN DÉLUTÁN ÖT ÓRAI KEZDETTEL..


A folytatásban önálló témát adnak majd a beszélgetéseknek a paprikához fűződő hagyományok és kitörési lehetőségek, a sportéletünk sajátosságai és lehetőségei, valamint az egyházi hagyományok és az épített örökségünk.
A pontos időpontokról és helyszínekről tájékoztatjuk olvasóinkat!

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>
2024. 07. 17., 14:12
A helyszínelés, műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az 53. számú főutat. Még >>>
2024. 07. 16., 10:00
Egy faddi férfi és élettársa „gőzölős kristályt” árult. Akadályoztatásuk miatt egyelőre szünetel a szolgáltatás. Még >>>
2024. 07. 16., 08:43
A zsákmány egy részét megtalálták a nyomozók, és azokat visszaadták a tulajdonosoknak Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK