2022. 05. 20. péntek
Bernát, Felícia
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Reagált az érsekség a fakivágások miatti eljárás hírére – Itt a kiadott közlemény!

Reagált az érsekség a fakivágások miatti eljárás hírére – Itt a kiadott közlemény!
2021. 08. 05., 14:08

Tegnap robbant a hír a helyi médiában, hogy szabálysértési eljárást indított Kalocsa Város Önkormányzatának Hatósági Osztálya a főtér felújítása kapcsán engedély nélkül kivágott fák ügyében. A most kiadott közleményben a feladatok torlódásával indokolják a közleményt. A kivágott fákat pótolja az érsekség.

A Kalocsa.hu oldalon közzétett tájékoztatás, amelyet portálunk is teljes egészében közreadott, amellett, hogy a szabálysértési eljárás megindításának tényét közli, fölhívja a lakosság figyelmét a fás szárú növények kivágására vonatkozó szigorú, részben országos, részben helyi érvényű szabályozásra, és a szabályok be nem tartásának következményeire.

Erre a közleményre reagálva juttatott el szerkesztőségünkhöz egy sajtóközleményt a Kalocsa-kecskeméti főegyházmegye, amelyet az alábbiakban változatlan formában adunk közre.


A Szentháromság téri fakivágással kapcsolatos érsekségi közlemény


Az elmúlt napokban valóban 5 db fát kivágtunk, amelyből kettő beteg volt, és amelyhez sajnálatos módon időben engedélyt nem kértünk – a feladatok torlódása miatt –, amit eddig sosem mulasztottunk el.

A térrekkonstrukció, amely óriási értéknövelést hoz a városnak, tartalmazza elfogadott terv szerint azon a területen való faállomány cseréjét, pontosan megjelölve, hogy milyen növények kerülnek helyükbe. Valójában egy adminisztrációs hiba történt.

Az érsekség ősidőktől fogva nagy gondot visel a város tüdejét adó kert faállományára, elég csak rátekinteni a Szentháromság téren szépen zöldellő gesztenyefákra, amelyek nagy költségen történt injektálása miatt váltak ellenállóbbá a kártékony rovarokkal szemben. Az elmúlt években is nagyon sok facsemetét ültettünk az érseki gazdasági kertben a gemenci erdészek szaktudásával.

Jó arra is emlékeztetni, hogy az érsekség maga adta oda az érsekkertet a város használatába, pihenés céljára, amely mind a mai napig a mi tulajdonunkban van. Ezeknek a tényeknek kérjük a jóindulatú figyelembevételét.


 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés