2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A Paks II. Zrt. sorra járja a nyári rendezvényeket

2021. 08. 04., 18:23

Az elmúlt hetekben számos településen képviseltette magát a Paks II. Zrt. A Dunaújvárosi Egyetemen a cég standjánál ismerkedhettek a projekttel az érdeklődők, a minden hétvégén más településen feltűnő információs sátor pedig Fadd-Domboriban fogadta a látogatókat. A Paks II. tájékoztató kamionja a járvány okozta kényszerpihenőt követően szintén ismét várta az érdeklődőket. (x)

A nyár végi újraindulásra készül a Paks II. projekt interaktív tájékoztató kamionja, amelynek körútját a járvány terjedésének megakadályozásra hozott korlátozó intézkedések miatt 2020 végén fel kellett függeszteni. A kényszerpihenő után a kamion először július 10-én, a paksi AtomErő erősemberversenyen fogadta a vendégeket – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

– Ezt követően a mobil kiállítás körútja augusztus 28-29-én kezdődik: az első állomás Budapesten, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége rendezvényén lesz, majd Baranya, Somogy, Tolna és Bács-Kiskun megye településeit keresi fel a Paks II. interaktív kamionja, amely így házhoz viszi az információt a nukleáris energia hazánkban betöltött szerepéről, az új blokkokkal kapcsolatos munkákról.

Emellett a társaság információs sátra 2019 nyara óta járja a környék településeinek közösségi, illetve sportrendezvényeit. – A tapasztalatok jók, a látogatók örülnek, hogy személyesen tehetik fel kérdéseiket a projekt, a térséget érintő infrastrukturális változások, munkalehetőségek kapcsán – tette hozzá Mittler István. A meghívások idén is egymást érik, megfordult a sátor többek között Kaposváron, Kalocsán, Tolnán, Aparhanton és Fadd-Domboriban. Mivel ezek a meghívások különböző típusú eseményekre – motoros vezetéstechnikai napra, energianapra, triatlonfesztiválra, falunapra – szólnak, a Paks II. Zrt. a lakosság széles spektrumát tudja elérni, megszólítani.

Mindemellett a Paks II. Zrt. szakmai kiállításokon is megjelenik. Mittler István elmondta, hogy július utolsó szombatján a Dunaújvárosi Egyetem szervezésében megrendezett Nyílt és Energiatudatos Szakmai Napon vett részt egyedi tervezésű standjával a cég.

A Paks II. Zrt. standja Dunaújvárosban

 

Igen szoros a kapcsolatunk az egyetemmel, amely az atomerőmű beruházás szakemberigényét figyelembe véve alakítja, formálja képzési palettáját. De nemcsak a képzés, hanem a kutatás, a fejlesztés terén is fontos feladatot lát el a DUE. Az új atomerőművi blokkok létesítését kormányzati kezdeményezésre kompetenciaközpontok fogják támogatni. Az egyik kompetenciaközpont bázisa a Dunaújvárosi Egyetem. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb fejlesztése zajlik."– tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A Paks II. egyedi tervezésű standjánál, interaktív eszközeinek, „beszédes” felületeinek köszönhetően rengeteg információt tud átadni a cég a projektről

– emelte ki Mittler István. A további őszi megjelenések szervezése jelenleg is zajlik.  
* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK