2022. 08. 18. csütörtök
Ilona
: 407 Ft   : 400 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A Paks II. Zrt. sorra járja a nyári rendezvényeket

2021. 08. 04., 18:23

Az elmúlt hetekben számos településen képviseltette magát a Paks II. Zrt. A Dunaújvárosi Egyetemen a cég standjánál ismerkedhettek a projekttel az érdeklődők, a minden hétvégén más településen feltűnő információs sátor pedig Fadd-Domboriban fogadta a látogatókat. A Paks II. tájékoztató kamionja a járvány okozta kényszerpihenőt követően szintén ismét várta az érdeklődőket. (x)

A nyár végi újraindulásra készül a Paks II. projekt interaktív tájékoztató kamionja, amelynek körútját a járvány terjedésének megakadályozásra hozott korlátozó intézkedések miatt 2020 végén fel kellett függeszteni. A kényszerpihenő után a kamion először július 10-én, a paksi AtomErő erősemberversenyen fogadta a vendégeket – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

– Ezt követően a mobil kiállítás körútja augusztus 28-29-én kezdődik: az első állomás Budapesten, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége rendezvényén lesz, majd Baranya, Somogy, Tolna és Bács-Kiskun megye településeit keresi fel a Paks II. interaktív kamionja, amely így házhoz viszi az információt a nukleáris energia hazánkban betöltött szerepéről, az új blokkokkal kapcsolatos munkákról.

Emellett a társaság információs sátra 2019 nyara óta járja a környék településeinek közösségi, illetve sportrendezvényeit. – A tapasztalatok jók, a látogatók örülnek, hogy személyesen tehetik fel kérdéseiket a projekt, a térséget érintő infrastrukturális változások, munkalehetőségek kapcsán – tette hozzá Mittler István. A meghívások idén is egymást érik, megfordult a sátor többek között Kaposváron, Kalocsán, Tolnán, Aparhanton és Fadd-Domboriban. Mivel ezek a meghívások különböző típusú eseményekre – motoros vezetéstechnikai napra, energianapra, triatlonfesztiválra, falunapra – szólnak, a Paks II. Zrt. a lakosság széles spektrumát tudja elérni, megszólítani.

Mindemellett a Paks II. Zrt. szakmai kiállításokon is megjelenik. Mittler István elmondta, hogy július utolsó szombatján a Dunaújvárosi Egyetem szervezésében megrendezett Nyílt és Energiatudatos Szakmai Napon vett részt egyedi tervezésű standjával a cég.

A Paks II. Zrt. standja Dunaújvárosban

 

Igen szoros a kapcsolatunk az egyetemmel, amely az atomerőmű beruházás szakemberigényét figyelembe véve alakítja, formálja képzési palettáját. De nemcsak a képzés, hanem a kutatás, a fejlesztés terén is fontos feladatot lát el a DUE. Az új atomerőművi blokkok létesítését kormányzati kezdeményezésre kompetenciaközpontok fogják támogatni. Az egyik kompetenciaközpont bázisa a Dunaújvárosi Egyetem. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb fejlesztése zajlik."– tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A Paks II. egyedi tervezésű standjánál, interaktív eszközeinek, „beszédes” felületeinek köszönhetően rengeteg információt tud átadni a cég a projektről

– emelte ki Mittler István. A további őszi megjelenések szervezése jelenleg is zajlik.  
* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:49
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 17., 17:17
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik Magyarország államhatárának védelmére elhivatottak. Még >>>
2022. 08. 17., 08:31
Az árverésre bocsátott termékeket előzetesen augusztus 17-én és 18-án Budaörsön lehet megnézni. Még >>>
2022. 08. 16., 16:35
Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 17. (szerda) 00.00 órától 2022. augusztus 19. (péntek) 24.00 óráig harmadfokú, legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki az ország egész területére. Még >>>
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés