2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A tájékoztató kamion Bács-Kiskun megyében zárta az évet

2021. 12. 13., 10:10

Az atomerőmű-beruházás közvetlen környékén lévő településeket kereste fel az év utolsó heteiben a Paks II. Zrt. tájékoztató kamionja. Az utazó kiállítás útvonaltervét átírta a világjárvány, országjárását többször kényszerszünet szakította meg.

Paks II. tájékoztató kamionja november utolsó, illetve december első napjait Tolna megyében, Szekszárdon, Tolnán, Pakson, Dunaföldváron töltötte majd Bács-Kiskun megye néhány településére vitte házhoz az információkat az atomenergia felhasználásáról, a Paksi Atomerőmű működéséről és a Paks II. projektről.

 

Az utazó kiállítás kiváló eszköz arra, hogy közvetlenül nyújtsunk tájékoztatást a lakosság számára. Az a tapasztalatunk, hogy nagy az igény a személyes tájékoztatásra."– emelte ki a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. Mittler István azt mondta, éppen ezért volt kellemetlen, hogy az elmúlt két évben a pandémia miatt többször fel kellett függeszteni a tájékoztató kamion útját és le kellett mondani arról a lehetőségről is, hogy nyaranta fesztiválokat keressen fel.

A 2019-2020-as időszakra tervezett körútnak most érünk a végére, de folyamatosan újra kellett terveznünk a világjárvány miatt. 2020 márciusában az aktuális kormányzati előírásoknak megfelelően felfüggesztettük a közönségtájékoztatást. 2020 őszén a javuló tendencia megengedte, hogy egy időre folytassuk a települések felkeresését, de év végén ismét vesztegelni kényszerült az utazó kiállítás."– részletezte. Mint elmondta, hosszú szünetet követően 2021 nyarán Pakson indult újra a tájékoztató jármű – az AtomErő erősember versenyen látogathatták meg az érdeklődők ismét a kiállítást, majd a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének kétnapos hétvégi rendezvényén budapesti és környéki lakosok tekintették meg. Szeptember elején újra Pakson járt a kamion a Város Napján, ezt követően a Nyugat-Mecseki Társadalmi Információs Ellenőrzési és Településfejlesztési Önkormányzati Társulás meghívásának tett eleget, ősszel pedig Baranya és Somogy megye, majd Tolna megye ötezer lakosúnál nagyobb településeit járta végig. Az év végén Bács-Kiskun megye 5000 főnél nagyobb települései kerültek sorra.

Természetesen minden járványügyi rendelkezést betartunk, elsődleges az egészség védelme, így csak maszkban lehet megtekinteni a járművet és kézfertőtlenítőt is biztosítunk az érdeklődőknek, a kamionbelsőt pedig naponta több alkalommal fertőtlenítjük."– húzta alá a kommunikációs igazgató.

Mittler István azt mondta, hogy a járvány miatt érezhetően kevesebb látogató érkezik, de még így is havi szinten több mint kétezer vendég kíváncsi az atomenergiát, a Paksi Atomerőművet és a Paks II. projektet bemutató kiállításra. A 2009-es indulás óta körülbelül 440 ezer látogató nézte meg a kiállítást, a jelenlegi, többször megszakított legutóbbi körúton mintegy 73 ezren keresték fel a kamiont.
* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés