2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a PIP Kft. Információs Pontját Pakson – Minden egy helyen, amit a Paks II-ről tudni szükséges és érdemes

Átadták a PIP Kft. Információs Pontját Pakson – Minden egy helyen, amit a Paks II-ről tudni szükséges és érdemes
Zsiga Ferenc  |  2020. 08. 08., 10:03

Jelentőségénél fogva portálunk is részt vett azon az eseményen, amelynek keretében csütörtökön Pakson, a volt Opel szalonból kialakított irodaházban átadták a Paksi Ipari Park Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit (PIP) Kft. vállalkozói információs pontját. Az ünnepélyes megnyitón Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a Paks II. építésének meghatározó vezetőinek és a sajtó munkatársainak jelenlétében mondott beszédet.

A miniszter aláhúzta: az információs pont átadása újabb bizonyítéka annak, hogy egyre inkább a megvalósítás irányába halad az atomerőmű bővítése.

AZ INFORMÁCIÓS PONT A CÉGVEZETŐKKEL VALÓ KAPCSOLATTARTÁS KÖZPONTJA LESZ, AHOL TÁJÉKOZTATÁST ADNAK ARRÓL, MILYEN MUNKÁK ZAJLANAK ÉPPEN, MIRE VAN IGÉNY, KIHEZ FORDULHATNAK.

A PONT MUNKATÁRSAI EZEN FELÜL A TÉRSÉGBE ÉRKEZŐ OROSZ ÉS MÁS MUNKAVÁLLALÓKNAK, ÉRDEKLŐDŐKNEK ÉPPÚGY INFORMÁCIÓT NYÚJT A TURISZTIKAI, SZABADIDŐS LEHETŐSÉGEKRŐL, MINT PÉLDÁUL AZ ORVOSI ÜGYELETEKRŐL

– mondta Süli János.
Hozzátette: az atomerőmű és a város között elhelyezkedő, a 6-os főút mellett lévő Pont megújult, kellően figyelemfelhívó homlokzata már a benne dolgozó munkatársak kreativitását dicséri.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A miniszter emlékeztetett: A Paks II. Atomerőmű Zrt. június végén benyújtotta az Országos Atomenergia Hivatalhoz a tervezett egységlétesítési engedély-kérelmét, a napokban pedig megalakult a kilencvenkilenc – Tolna, Fejér és Bács-Kiskun megyei – település fejlesztéséért felelős, 12 tagból álló Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács.

A miniszter kifejtette, a Paks II. építésén foglalkoztatott munkaerő elszállásolása első körben a Paksi oldalon, a létesítendő erőmű közelében épülő konténerszállásokon történik. A kalocsai oldalon, a laktanyából kialakítandó szálláshelyeket csak a Kalocsa-Paks Duna-híd várhatóan 2024-ben történő átadását követően töltik fel.

A MINISZTER SZERINT A PAKS II. MEGÉPÍTÉSE 10 ÉVET VESZ MAJD IGÉNYBE, DE PÉLDÁUL AZ ÉPÍTÉST SEGÍTŐ ÚTREKONSTRUKCIÓK HAMAROSAN ELKEZDŐDNEK – ERRŐL AUGUSZTUS 10-ÉN, A PAKSI VÁROSHÁZÁN A KÖZÚTKEZELŐ VEZETŐJÉVEL KÖZÖSEN TART SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT.

Gyöngyösi Csaba, a PIP Kft. ügyvezető igazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a központ megnyitásához. Amint hangsúlyozta, a vállalkozói információs ponton a Paks II. Zrt.-vel együttműködésben személyesen és elektronikusan adnak tájékoztatást azoknak a vállalkozásoknak a képviselőjének, akiknek a cégei részt szeretnének venni az atomerőmű bővítésében.

A cél, hogy elősegítsék a lehető legmagasabb hazai részvétel elérését, és hogy minél több helyi és magyar vállalkozás vegyen részt a a Paks II. projekt megvalósításában.

Amint elhangzott: a cégek a kötelező regisztráció után tájékozódhatnak a beruházásról, a beszállítóvá válásuk feltételeiről, valamint a fővállalkozó által kiírt beszerzésekről.

A cégek regisztrációs szándékukat a vip@pipkft.hu e-mail-címen, vagy az irodában személyesen jelezhetik. Aki ez utóbbit választja, attól azt kérik, hogy a hosszú várakozási idő elkerülése érdekében előzetesen foglaljon időpontot.


Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK