2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a PIP Kft. Információs Pontját Pakson – Minden egy helyen, amit a Paks II-ről tudni szükséges és érdemes

Átadták a PIP Kft. Információs Pontját Pakson – Minden egy helyen, amit a Paks II-ről tudni szükséges és érdemes
Zsiga Ferenc  |  2020. 08. 08., 10:03

Jelentőségénél fogva portálunk is részt vett azon az eseményen, amelynek keretében csütörtökön Pakson, a volt Opel szalonból kialakított irodaházban átadták a Paksi Ipari Park Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit (PIP) Kft. vállalkozói információs pontját. Az ünnepélyes megnyitón Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a Paks II. építésének meghatározó vezetőinek és a sajtó munkatársainak jelenlétében mondott beszédet.

A miniszter aláhúzta: az információs pont átadása újabb bizonyítéka annak, hogy egyre inkább a megvalósítás irányába halad az atomerőmű bővítése.

AZ INFORMÁCIÓS PONT A CÉGVEZETŐKKEL VALÓ KAPCSOLATTARTÁS KÖZPONTJA LESZ, AHOL TÁJÉKOZTATÁST ADNAK ARRÓL, MILYEN MUNKÁK ZAJLANAK ÉPPEN, MIRE VAN IGÉNY, KIHEZ FORDULHATNAK.

A PONT MUNKATÁRSAI EZEN FELÜL A TÉRSÉGBE ÉRKEZŐ OROSZ ÉS MÁS MUNKAVÁLLALÓKNAK, ÉRDEKLŐDŐKNEK ÉPPÚGY INFORMÁCIÓT NYÚJT A TURISZTIKAI, SZABADIDŐS LEHETŐSÉGEKRŐL, MINT PÉLDÁUL AZ ORVOSI ÜGYELETEKRŐL

– mondta Süli János.
Hozzátette: az atomerőmű és a város között elhelyezkedő, a 6-os főút mellett lévő Pont megújult, kellően figyelemfelhívó homlokzata már a benne dolgozó munkatársak kreativitását dicséri.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A miniszter emlékeztetett: A Paks II. Atomerőmű Zrt. június végén benyújtotta az Országos Atomenergia Hivatalhoz a tervezett egységlétesítési engedély-kérelmét, a napokban pedig megalakult a kilencvenkilenc – Tolna, Fejér és Bács-Kiskun megyei – település fejlesztéséért felelős, 12 tagból álló Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács.

A miniszter kifejtette, a Paks II. építésén foglalkoztatott munkaerő elszállásolása első körben a Paksi oldalon, a létesítendő erőmű közelében épülő konténerszállásokon történik. A kalocsai oldalon, a laktanyából kialakítandó szálláshelyeket csak a Kalocsa-Paks Duna-híd várhatóan 2024-ben történő átadását követően töltik fel.

A MINISZTER SZERINT A PAKS II. MEGÉPÍTÉSE 10 ÉVET VESZ MAJD IGÉNYBE, DE PÉLDÁUL AZ ÉPÍTÉST SEGÍTŐ ÚTREKONSTRUKCIÓK HAMAROSAN ELKEZDŐDNEK – ERRŐL AUGUSZTUS 10-ÉN, A PAKSI VÁROSHÁZÁN A KÖZÚTKEZELŐ VEZETŐJÉVEL KÖZÖSEN TART SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT.

Gyöngyösi Csaba, a PIP Kft. ügyvezető igazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a központ megnyitásához. Amint hangsúlyozta, a vállalkozói információs ponton a Paks II. Zrt.-vel együttműködésben személyesen és elektronikusan adnak tájékoztatást azoknak a vállalkozásoknak a képviselőjének, akiknek a cégei részt szeretnének venni az atomerőmű bővítésében.

A cél, hogy elősegítsék a lehető legmagasabb hazai részvétel elérését, és hogy minél több helyi és magyar vállalkozás vegyen részt a a Paks II. projekt megvalósításában.

Amint elhangzott: a cégek a kötelező regisztráció után tájékozódhatnak a beruházásról, a beszállítóvá válásuk feltételeiről, valamint a fővállalkozó által kiírt beszerzésekről.

A cégek regisztrációs szándékukat a vip@pipkft.hu e-mail-címen, vagy az irodában személyesen jelezhetik. Aki ez utóbbit választja, attól azt kérik, hogy a hosszú várakozási idő elkerülése érdekében előzetesen foglaljon időpontot.


Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK