2022. 08. 12. péntek
Klára
: 395 Ft   : 382 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a PIP Kft. Információs Pontját Pakson – Minden egy helyen, amit a Paks II-ről tudni szükséges és érdemes

Átadták a PIP Kft. Információs Pontját Pakson – Minden egy helyen, amit a Paks II-ről tudni szükséges és érdemes
Zsiga Ferenc  |  2020. 08. 08., 10:03

Jelentőségénél fogva portálunk is részt vett azon az eseményen, amelynek keretében csütörtökön Pakson, a volt Opel szalonból kialakított irodaházban átadták a Paksi Ipari Park Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit (PIP) Kft. vállalkozói információs pontját. Az ünnepélyes megnyitón Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter a Paks II. építésének meghatározó vezetőinek és a sajtó munkatársainak jelenlétében mondott beszédet.

A miniszter aláhúzta: az információs pont átadása újabb bizonyítéka annak, hogy egyre inkább a megvalósítás irányába halad az atomerőmű bővítése.

AZ INFORMÁCIÓS PONT A CÉGVEZETŐKKEL VALÓ KAPCSOLATTARTÁS KÖZPONTJA LESZ, AHOL TÁJÉKOZTATÁST ADNAK ARRÓL, MILYEN MUNKÁK ZAJLANAK ÉPPEN, MIRE VAN IGÉNY, KIHEZ FORDULHATNAK.

A PONT MUNKATÁRSAI EZEN FELÜL A TÉRSÉGBE ÉRKEZŐ OROSZ ÉS MÁS MUNKAVÁLLALÓKNAK, ÉRDEKLŐDŐKNEK ÉPPÚGY INFORMÁCIÓT NYÚJT A TURISZTIKAI, SZABADIDŐS LEHETŐSÉGEKRŐL, MINT PÉLDÁUL AZ ORVOSI ÜGYELETEKRŐL

– mondta Süli János.
Hozzátette: az atomerőmű és a város között elhelyezkedő, a 6-os főút mellett lévő Pont megújult, kellően figyelemfelhívó homlokzata már a benne dolgozó munkatársak kreativitását dicséri.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A miniszter emlékeztetett: A Paks II. Atomerőmű Zrt. június végén benyújtotta az Országos Atomenergia Hivatalhoz a tervezett egységlétesítési engedély-kérelmét, a napokban pedig megalakult a kilencvenkilenc – Tolna, Fejér és Bács-Kiskun megyei – település fejlesztéséért felelős, 12 tagból álló Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács.

A miniszter kifejtette, a Paks II. építésén foglalkoztatott munkaerő elszállásolása első körben a Paksi oldalon, a létesítendő erőmű közelében épülő konténerszállásokon történik. A kalocsai oldalon, a laktanyából kialakítandó szálláshelyeket csak a Kalocsa-Paks Duna-híd várhatóan 2024-ben történő átadását követően töltik fel.

A MINISZTER SZERINT A PAKS II. MEGÉPÍTÉSE 10 ÉVET VESZ MAJD IGÉNYBE, DE PÉLDÁUL AZ ÉPÍTÉST SEGÍTŐ ÚTREKONSTRUKCIÓK HAMAROSAN ELKEZDŐDNEK – ERRŐL AUGUSZTUS 10-ÉN, A PAKSI VÁROSHÁZÁN A KÖZÚTKEZELŐ VEZETŐJÉVEL KÖZÖSEN TART SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT.

Gyöngyösi Csaba, a PIP Kft. ügyvezető igazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a központ megnyitásához. Amint hangsúlyozta, a vállalkozói információs ponton a Paks II. Zrt.-vel együttműködésben személyesen és elektronikusan adnak tájékoztatást azoknak a vállalkozásoknak a képviselőjének, akiknek a cégei részt szeretnének venni az atomerőmű bővítésében.

A cél, hogy elősegítsék a lehető legmagasabb hazai részvétel elérését, és hogy minél több helyi és magyar vállalkozás vegyen részt a a Paks II. projekt megvalósításában.

Amint elhangzott: a cégek a kötelező regisztráció után tájékozódhatnak a beruházásról, a beszállítóvá válásuk feltételeiről, valamint a fővállalkozó által kiírt beszerzésekről.

A cégek regisztrációs szándékukat a vip@pipkft.hu e-mail-címen, vagy az irodában személyesen jelezhetik. Aki ez utóbbit választja, attól azt kérik, hogy a hosszú várakozási idő elkerülése érdekében előzetesen foglaljon időpontot.


Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés