2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Elektromos autóbuszvezető-képzés indul a Pakson és környékén élőknek

Elektromos autóbuszvezető-képzés indul a Pakson és környékén élőknek
2018. 10. 04., 19:48

Paks Város Önkormányzata a Protheus Holding Zrt.-vel karöltve a városi e-mobilitás program keretében tíz elektromos busz beszerzését és forgalomba helyezését tervezi. Ehhez kapcsolódóan elektromos autóbuszvezető-képzés indul Pakson és környékén élőknek.

Zötyög, pöfög, néha rezonál és ráadásul hangos is. Legtöbbünknek ez jut eszébe az öreg autóbuszokról. Nemsokára azonban alaposan megváltozik a véleményünk, a régi járatok helyett ugyanis korszerű, csendes és környezetkímélő buszokkal juthatnak el a-ból b-be a paksiak.

Paks Város Önkormányzata a Protheus Holding Zrt.-vel karöltve a városi e-mobilitás program keretében tíz elektromos busz beszerzését és forgalomba helyezését tervezi. Az új járműveket azonban nem vezetheti akárki, ezért a projekt gazdái képzést indítanak.


Forrás: Telepaks

Kiss Péter, a Protheus Holding Zrt. vezetője a Paksi Hírnöknek adott interjújában kiemelte, hogy bárki jelentkezhet, aki betöltötte a huszonegyedik életévét, illetve rendelkezik B kategóriás vezetői engedéllyel. Szükség van egészségügyi alkalmassági vizsgálatra, illetve a PÁV II. (pályaalkamassági vizsga) sikeres teljesítésére, ami elektromosautóbusz-vezető alapképzést jelent. Kiss Péter kiemelte, hogy az önkormányzat mindent előkészített a jelentkezők számára annak érdekében, hogy a képzés zökkenőmentesen megvalósulhasson.

A jelenlegi tervek szerint 35-40 fővel indul a projekt. A Protheus Holding Zrt. vezetője kiemelte, hogy a képzésben sikeresen résztvevők nettó 220 ezer forintos indulóbérre, cafeteria támogatásra és további egyedi juttatásokra számíthatnak.

A programban a Tolna Megyei Kormányhivatal is részt vesz. A társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztály felvállalta a képzés előkészítését és lebonyolítását. Ez alapján a C + D kategóriás elektromosjármű-vezető plusz GKI (elektromosautóbusz-vezető alap-) képzés uniós, GINOP-forrásból valósul meg.


Forrás: Telepaks

A képzés célcsoportja a Pakson és környékén élő álláskeresők, akik egyaránt megfelelnek a képzés és az uniós program bemeneti feltételeinek. Az oktatás teljesen ingyenes, vagyis a tanfolyami költséget a kormányhivatal száz százalékban biztosítja. A képzésen résztvevők utazásiköltség-térítést is kapnak.

Hölgyek jelentkezését is várják, akiket családbarát munkarendben foglalkoztatnának a program megvalósítói. A képzés szekszárdi helyszínen a tervek szerint 2018. év végi kezdéssel indul, már tíz fő jelentkezése esetén. A hossza várhatóan fél év lesz, így 2019-ben munkába állhatnak az első elektromosbusz-sofőrök Pakson. 

Részletes tájékoztatást a Paksi Járási Hivatal foglalkoztatási osztályán, valamint a Protheus Holding Zrt. Dózsa György út 55-61. alatti irodájában és telefonon a 06/75 830 620-as számon lehet kérni.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK