2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Emelt létszámmal folytatódik a Paks II. Akadémia keretében a szakemberképzés

2020. 08. 19., 14:09

Hat egyetem képez atomerőművi szakmérnököket, szakembereket a következő tanévben. A Paks II. Akadémia hallgatói keretszámát megemelték. (x)

A Paks II. projektben várhatóan mintegy 8-10 ezer ember dolgozik majd. A Pakson létesítendő új VVER-1200-as atomerőművi blokkok tervezése, építése, üzemeltetése is rengeteg jól képzett szakembert igényel.– mondta el Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

– A Paks II. Zrt. éppen ezért több formában is támogatja a jövő atomenergetikai szakembereinek képzését. Többek között atanulmányi ösztöndíjprogram, a szakmai gyakorlat lehetősége és a Paks II. Akadémia is ennek szellemiségében jött létre – részletezte Mittler István.
Ez utóbbi program keretében a Paks II. Zrt. anyagi támogatása mellett végezhető el az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök elnevezésű szakirányú továbbképzés. A Társaság a képzést hat intézménnyel – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel – együttműködésben hozta létre. A képzés a hallgatók számára a megadott keretszámig térítésmentes.

A Paks II. Akadémia hallgatói a BME-n. Forrás: Paks II. Zrt.

 

Mittler István kiemelte, hogy a Paks II. Akadémia első évfolyamán maximálisan kihasználták a keretszámot, összesen mintegy 100 hallgató képzését támogatta a Paks II. Zrt. A szak népszerűsége miatt a Társaság úgy döntött, bővíti a keretszámot. A következő tanévtől összesen 135 főnek lesz lehetősége térítésmentesen részt venni a programban.  További változás, hogy a képzésbe a következő tanévben bekapcsolódhatnak fizikusok, vegyészek is, atomerőművi üzemeltetési szakmérnök mellett szakember végzettség is szerezhető.

A Miskolci Egyetemen, a Debreceni Egyetemen és a Dunaújvárosi Egyetemen a 2020/2021-es tanév I. félévében kezdődik a képzés, míg a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Pannon Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen a tavaszi szemeszterben indul ismét a Paks II. Akadémia.

A legtöbb hallgatót, 40 főt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fogadja, a Dunaújvárosi Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen 25 fő a keret, a többi intézményben 15 fő végezheti el a Paks II. Zrt finanszírozásában a képzést.

A Paks II. Akadémia nemcsak egy képzés, hanem egy karrierút kezdete is lehet

– mutatott rá a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. Mint hozzáfűzte, azt tervezik, hogy a következő években a Paks II. Akadémia keretében több száz atomerőművi üzemeltetési szakmérnököt, szakembert képeznek majd, akik az itt szerzett tudás birtokában erősíthetik a társaság szakembergárdáját.

* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés