2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Emelt létszámmal folytatódik a Paks II. Akadémia keretében a szakemberképzés

2020. 08. 19., 14:09

Hat egyetem képez atomerőművi szakmérnököket, szakembereket a következő tanévben. A Paks II. Akadémia hallgatói keretszámát megemelték. (x)

A Paks II. projektben várhatóan mintegy 8-10 ezer ember dolgozik majd. A Pakson létesítendő új VVER-1200-as atomerőművi blokkok tervezése, építése, üzemeltetése is rengeteg jól képzett szakembert igényel.– mondta el Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

– A Paks II. Zrt. éppen ezért több formában is támogatja a jövő atomenergetikai szakembereinek képzését. Többek között atanulmányi ösztöndíjprogram, a szakmai gyakorlat lehetősége és a Paks II. Akadémia is ennek szellemiségében jött létre – részletezte Mittler István.
Ez utóbbi program keretében a Paks II. Zrt. anyagi támogatása mellett végezhető el az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök elnevezésű szakirányú továbbképzés. A Társaság a képzést hat intézménnyel – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel – együttműködésben hozta létre. A képzés a hallgatók számára a megadott keretszámig térítésmentes.

A Paks II. Akadémia hallgatói a BME-n. Forrás: Paks II. Zrt.

 

Mittler István kiemelte, hogy a Paks II. Akadémia első évfolyamán maximálisan kihasználták a keretszámot, összesen mintegy 100 hallgató képzését támogatta a Paks II. Zrt. A szak népszerűsége miatt a Társaság úgy döntött, bővíti a keretszámot. A következő tanévtől összesen 135 főnek lesz lehetősége térítésmentesen részt venni a programban.  További változás, hogy a képzésbe a következő tanévben bekapcsolódhatnak fizikusok, vegyészek is, atomerőművi üzemeltetési szakmérnök mellett szakember végzettség is szerezhető.

A Miskolci Egyetemen, a Debreceni Egyetemen és a Dunaújvárosi Egyetemen a 2020/2021-es tanév I. félévében kezdődik a képzés, míg a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Pannon Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen a tavaszi szemeszterben indul ismét a Paks II. Akadémia.

A legtöbb hallgatót, 40 főt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fogadja, a Dunaújvárosi Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen 25 fő a keret, a többi intézményben 15 fő végezheti el a Paks II. Zrt finanszírozásában a képzést.

A Paks II. Akadémia nemcsak egy képzés, hanem egy karrierút kezdete is lehet

– mutatott rá a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. Mint hozzáfűzte, azt tervezik, hogy a következő években a Paks II. Akadémia keretében több száz atomerőművi üzemeltetési szakmérnököt, szakembert képeznek majd, akik az itt szerzett tudás birtokában erősíthetik a társaság szakembergárdáját.

* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK