2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fizika? Művészet – amatőr fotópályázatot hirdet a Paksi Atomerőmű

2020. 03. 27., 11:47

A fizikából ismert fogalmak – energia, kölcsönhatás, vonzás, impulzus/lendület, rugalmasság, munka, súrlódás, halmazállapot és annak változása, fény, tükröződés – életünk minden percében jelen vannak, látjuk, megtapasztaljuk, átéljük mindazt, amit jelentenek. Ha úgy vesszük, a fizika „körülvesz” minket, mi pedig annyiféleképpen látjuk mindezt, ahányan vagyunk. Ezt a sokszínűséget, a látásmód és a fizikai fogalmak értelmezési lehetőségeinek sokféleségét szeretné bemutatni az alkotók, a pályázat résztvevőinek szemével az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., ezért országos fotópályázatot hirdet 16 éves kortól amatőr fotósok számára.

A 20 nyertes pályázó – az értékes albumcsomag mellett – egy exkluzív lehetőséget is kap tőlük:

a kiválasztottak részt vehetnek az atomerőmű nyári, eddig csak a sajtó munkatársai számára biztosított erőműbejárási és fotózási eseményén.

A bejárás során – természetesen a létesítmény biztonsági szabályainak betartása mellett – a résztvevők fotókat készíthetnek az atomerőmű elzárt üzemi területén, így a reaktorcsarnokban is.

A pályázat során olyan fényképeket (egy pályázótól max. 3 db-ot) – és egy képcímet/kísérőszöveget – várnak, amely bemutatja a pályázó egyéni látásmódját és kreatív fotóit a fizika témakörében. A képeknek a pályázók otthonában, szűk életterében kell készülnie. A képek elsődleges címe ezen fizikai fogalmak valamelyike kell legyen:

energia, kölcsönhatás, vonzás, impulzus/lendület, rugalmasság, munka, súrlódás, halmazállapot és annak változása, fény, tükröződés.

A pályázat beküldésnek határideje: 2020. május 31.

A beküldött fotókat a Szervező, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. bírálja el, a zsűri elnöke Vincze Bálint, az atomerőmű többszörösen díjazott fotósa.

Összesen 20 nyertest hirdetnek. A nyertesek fődíja – az értékes természetfotó albumokból készített könyvcsomag mellett - egy egész napos exkluzív fotózás a Paksi Atomerőmű nagyközönség elől elzárt üzemi területén. A nyerteseknek lehetősége nyílik arra, hogy megismerjék az atomenergiát és az atomerőművet, emellett izgalmas és különleges fotókat is készíthetnek. A program során az atomerőmű teljes ellátást biztosít.

A pályázat eredményhirdetésére 2020. június 12-ig a www.atomeromu.hu weboldalon és a Paksi Atomerőmű Facebook oldalán kerül sor. A nyertes pályázókat közvetlenül is értesítik.

A pályázat beküldésének módja, a részvétel további feltételei és a nevezéshez szükséges dokumentumok a www.atomeromu.hu weboldalon találhatók.

Forrás: atomeromu.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK