2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fontos mérföldkövek a Paks II. projektben

2020. 12. 02., 15:45

Kulcsfontosságú lépések történtek a Paks II. projekt engedélyezése során. A Paks II. Zrt. az év derekán benyújtotta a létesítésiengedély-kérelmet, ősz végén pedig megszerezte a villamos létesítési engedélyt. Mittler István kommunikációs igazgató kiemelte, 2021 is mozgalmas időszaknak ígérkezik.

A rövidesen véget érő esztendőben elértünk a Paks II. projekt egy fontos állomásához: benyújtottuk a létesítési engedély iránti kérelmet. Ezen felül összeállítottunk még egy sor szintén fontos dokumentációt, kérelmet, megszereztünk több engedélyt, felhúztuk a felvonulási terület első épületeit és elkezdődött az Erőmű-beruházási Központ kivitelezése is. Történt mindez úgy, hogy közben feje tetejére állt a világ: a világjárvány és a megállítására, lassítására hozott intézkedések az egész életünket és a munkánkat is erőteljesen befolyásolták. Munkatársaink tavasszal is és jelenleg is távmunkában dolgoznak és hatékonyan látják el feladataikat.– foglalta össze a 2020-as év legfontosabb momentumait Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a létesítésiengedély-kérelem beadását követő három hónapon belül, tehát szeptember 30-ig kellett benyújtani a létesítményi szintű fizikai védelmi engedély iránti kérelmet az Országos Atomenergia Hivatalhoz. Ez szeptember 24-én megtörtént. Október 9-én pedig a társaság beadta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH) is a villamos létesítésiengedély-kérelmet is, miután teljesítette az elvi engedélyben rögzített feladatokat. A hivatal november 19-én kiadta az engedélyt.

A MEKH engedélye kiemelt jelentőséggel bír az új blokkok mint villamosenergia-termelő egységek létesítésének megkezdése kapcsán, és olyan fajsúlyos engedélyek sorát gyarapítja, mint a környezetvédelmi engedély és a telephelyengedély

– mutatott rá Mittler István, a társaság kommunikációs igazgatója.

Az Országos Atomenergia Hivataltól novemberben a felvonulási terület több épületének megvalósítására is engedélyt adott, előbb a betonkeverő üzem létesítménykomplexuma, majd az acélszerelvények összeszerelési és raktározási területe kapta meg az építési engedélyt. Az eddig megszerzett engedélyek száma közelít az ötszázhoz.


Várakozással és bizakodással nézünk az új esztendő elé. Bizakodásra ad okot, hogy nagyon felkészült, fiatalos, lendületes csapattal dolgozunk. Cégünknél az átlagéletkor nem éri el a 40 évet. A csapat összetételét vizsgálva azt is elmondhatjuk, hogy csaknem kétszáz 24-35 év közötti munkatársunk mintegy fele paksi, de nagyon sok a környékbeli is. Ez jelzi számunkra, hogy az itt élő fiatalok perspektívát látnak abban, hogy a Paks II.-nél dolgozzanak.– összegezte Mittler István. Mint kiemelte, nem mindennapi feladat atomerőművet építeni.

Pakson valósul meg az évszázad hazai beruházása. Szeretnénk ezt minél több hazai szakemberrel együtt dolgozva megvalósítani, ezért szükségünk van mind a nagy tapasztalattal bíró szakemberekre, mind a fiatalokra.– foglalta össze a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. 


*Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK