2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Házhoz megy az információ a Paks II. projektről

2022. 07. 15., 18:20

Negyedik éve járja a térséget a Paks II. Zrt. információs sátra. A tájékoztatás ezen platformja lehetőséget ad arra, hogy egy-egy népesebb rendezvény résztvevői közvetlenül jussanak információhoz a Paks II. projektről. Idén nyáron van olyan hétvége, ahol három helyszínen találkozhatnak az érdeklődők a két új blokk építéséért felelős társaság kommunikációs munkatársaival.

 


Pakson, a Város napján debütált 2019 májusában az információs sátor. Azóta több mint tucatnyi településen megfordult, az idei nyár pedig talán a korábbiaknál is pezsgőbb, szinte nincs olyan hétvége, hogy ne bukkanna fel valamelyik környékbeli rendezvényen a sátor és vele együtt az erőműberuházást megvalósító cég munkatársai. Mittler István kommunikációs igazgató arról számolt be, hogy sok meghívás érkezik a környező településekről, de munkatársai maguk is keresik a lehetőséget, hogy olyan programokra, rendezvényekre települjenek ki az információs sátorral, ahol sokan megfordulnak, így sokak számára nyílik meg a lehetőség arra, hogy tájékozódjanak a projekttel kapcsolatban. – Önmagában a sátor is információs célokat szolgál. Hatszög alakúra terveztük, mint az atomerőművek fűtőanyaga. Az oldalfalak nagyon informatívak, sok mindent meg lehet tudni az ott elhelyezett ábrák, feliratok, látványtervek jóvoltából. Mint hozzátette: az újonnan szerzett információkat lehetőség van azonnal alkalmazni is, hiszen a látogatókat kvízzel várják. Nem csupán a beruházás részletei iránt érdeklődő felnőtteket tölthetik az időt hasznosan a sátornál, hanem a gyerekek is. Ezt kirakók, színezők, játékok szolgálják, többségük témájában kapcsolódik a projekthez.

Meghívást kaptunk Bölcskére majálisra, Kalocsára motorostalálkozóra, a pusztahencsei Boszorkányszombatra, a nagydorogi, németkéri és ordasi falunapra, de bekerült az idei naptárunkba a huszadik Tarka Fesztivál, a Tolna megyei értékek napja és Fadd-Domboriban a SporTolna Triatlon Fesztivál, amelynek lassan négy évtizedes múltja van."– sorolta Mittler István. Tájékoztatása szerint augusztus közepén például egy hétvégén Uszódon, Madocsán és Bonyhádon is megjelennek a társaság kommunikációs szakemberei, egy héttel később, ismét Pakson állítják fel az információs sátrat, hogy az augusztus 20-i rendezvényre érkezőknek is lehetősége legyen tájékozódni.

Munkatársaim arról számoltak be, hogy az energiaválság hatása markánsan nyomot hagyott az emberek hozzáállásán. Egyre többen adnak hangot annak a véleménynek, hogy nagyon nagy szükség van hazai erőművekre és konkrétan az új atomerőművi blokkokra."– fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató.
Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK