2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 390 Ft   : 359 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

2019. 05. 21., 08:30

Országjáró körútját megszakítva Paksra érkezett a Város napjára a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív jármű az elmúlt évhez hasonlóan rekordszámú látogatót fogadott. A rendezvényen mutatkozott be a Paks II. információs sátor, amely – akárcsak a kamion – számos játékkal és hasznos tudnivalóval várta a látogatókat. (x)

Másodszor vett részt Pakson, a Város napján a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív kiállítás iránt komoly volt az érdeklődés, hiszen több mint 1500 látogatót fogadott. A Város napjára érkezők láthatták először a Paks II. információs sátrat, amelynek oldalait többek közt az atomenergia hazai kiválóságait bemutató grafika díszíti, alaprajza pedig hatszög, akárcsak az atomerőművekben használt fűtőelem-kazettáké. Mittler István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a sátor és a kamion számos játékkal és nyereménnyel várta az érdeklődőket. Ezek között sok volt az újdonság, így például a Paks II. fotófal és a célba dobó játék. Hozzátette, a Paks II. sátorral a későbbiekben gyakran találkozhatnak majd a régióban élők.

Mittler István tájékoztatott arról is, hogy a Paks II. tájékoztató kamion idei országjáró körútját március 25-én kezdte meg. A tartalmában megújult, akadálymentesített interaktív kiállítás első állomása Kisbér volt. Tavasszal Komárom-Esztergom, illetve Fejér megyét járta, áprilisban pedig – története során először – ott volt a Construma kiállításon. Nyáron nyolc nagy zenei, illetve kulturális fesztivált keres fel.

Ezek közül az első a június 26-án kezdődő VOLT Fesztivál lesz. A kiállítás megújult: az információtárat aktualizálták: a kiállítás eszköztárát az eddig szerzett tapasztalatokat felhasználva frissítették, bővítették. A legkisebbeket új tematikus játékok várják és újra cserélték az áramtermelő kerékpárt is, ami igen népszerű a látogatók körében. Az interaktív eszközök szöveges tartalmai – a külföldi érdeklődőkre tekintettel – már angol nyelven is elérhetőek. Egy új, negyedik interaktív tábla különböző játékokat kínál, mely révén a gyerekek, fiatalok játékos formában ismerkedhetnek az atomerőművel, a villamos energiával.

A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy elindult a Paks II. Akadémia, amelybe hat hazai egyetem kapcsolódik be. Ezeken a műszaki képzőhelyeken ősszel indul el a két féléves atomerőművi üzemeltetői szakirányú továbbképzés, amely a Paks II. Zrt. támogatásának köszönhetően térítésmentes a hallgatók számára. – Azok, akik sikerrel elvégzik a képzést, stabil munkahelyre, hosszú távú életpályára számíthatnak – tette hozzá a kommunikációs igazgató. Az első kontraktust Pécsett írták alá, majd a Dunaújvárosi Egyetemmel és a Pannon Egyetemmel születik együttműködési megállapodás.

(Támogatott tartalom)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK