2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

2019. 05. 21., 08:30

Országjáró körútját megszakítva Paksra érkezett a Város napjára a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív jármű az elmúlt évhez hasonlóan rekordszámú látogatót fogadott. A rendezvényen mutatkozott be a Paks II. információs sátor, amely – akárcsak a kamion – számos játékkal és hasznos tudnivalóval várta a látogatókat. (x)

Másodszor vett részt Pakson, a Város napján a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív kiállítás iránt komoly volt az érdeklődés, hiszen több mint 1500 látogatót fogadott. A Város napjára érkezők láthatták először a Paks II. információs sátrat, amelynek oldalait többek közt az atomenergia hazai kiválóságait bemutató grafika díszíti, alaprajza pedig hatszög, akárcsak az atomerőművekben használt fűtőelem-kazettáké. Mittler István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a sátor és a kamion számos játékkal és nyereménnyel várta az érdeklődőket. Ezek között sok volt az újdonság, így például a Paks II. fotófal és a célba dobó játék. Hozzátette, a Paks II. sátorral a későbbiekben gyakran találkozhatnak majd a régióban élők.

Mittler István tájékoztatott arról is, hogy a Paks II. tájékoztató kamion idei országjáró körútját március 25-én kezdte meg. A tartalmában megújult, akadálymentesített interaktív kiállítás első állomása Kisbér volt. Tavasszal Komárom-Esztergom, illetve Fejér megyét járta, áprilisban pedig – története során először – ott volt a Construma kiállításon. Nyáron nyolc nagy zenei, illetve kulturális fesztivált keres fel.

Ezek közül az első a június 26-án kezdődő VOLT Fesztivál lesz. A kiállítás megújult: az információtárat aktualizálták: a kiállítás eszköztárát az eddig szerzett tapasztalatokat felhasználva frissítették, bővítették. A legkisebbeket új tematikus játékok várják és újra cserélték az áramtermelő kerékpárt is, ami igen népszerű a látogatók körében. Az interaktív eszközök szöveges tartalmai – a külföldi érdeklődőkre tekintettel – már angol nyelven is elérhetőek. Egy új, negyedik interaktív tábla különböző játékokat kínál, mely révén a gyerekek, fiatalok játékos formában ismerkedhetnek az atomerőművel, a villamos energiával.

A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy elindult a Paks II. Akadémia, amelybe hat hazai egyetem kapcsolódik be. Ezeken a műszaki képzőhelyeken ősszel indul el a két féléves atomerőművi üzemeltetői szakirányú továbbképzés, amely a Paks II. Zrt. támogatásának köszönhetően térítésmentes a hallgatók számára. – Azok, akik sikerrel elvégzik a képzést, stabil munkahelyre, hosszú távú életpályára számíthatnak – tette hozzá a kommunikációs igazgató. Az első kontraktust Pécsett írták alá, majd a Dunaújvárosi Egyetemmel és a Pannon Egyetemmel születik együttműködési megállapodás.

(Támogatott tartalom)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés