2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

2019. 05. 21., 08:30

Országjáró körútját megszakítva Paksra érkezett a Város napjára a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív jármű az elmúlt évhez hasonlóan rekordszámú látogatót fogadott. A rendezvényen mutatkozott be a Paks II. információs sátor, amely – akárcsak a kamion – számos játékkal és hasznos tudnivalóval várta a látogatókat. (x)

Másodszor vett részt Pakson, a Város napján a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív kiállítás iránt komoly volt az érdeklődés, hiszen több mint 1500 látogatót fogadott. A Város napjára érkezők láthatták először a Paks II. információs sátrat, amelynek oldalait többek közt az atomenergia hazai kiválóságait bemutató grafika díszíti, alaprajza pedig hatszög, akárcsak az atomerőművekben használt fűtőelem-kazettáké. Mittler István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a sátor és a kamion számos játékkal és nyereménnyel várta az érdeklődőket. Ezek között sok volt az újdonság, így például a Paks II. fotófal és a célba dobó játék. Hozzátette, a Paks II. sátorral a későbbiekben gyakran találkozhatnak majd a régióban élők.

Mittler István tájékoztatott arról is, hogy a Paks II. tájékoztató kamion idei országjáró körútját március 25-én kezdte meg. A tartalmában megújult, akadálymentesített interaktív kiállítás első állomása Kisbér volt. Tavasszal Komárom-Esztergom, illetve Fejér megyét járta, áprilisban pedig – története során először – ott volt a Construma kiállításon. Nyáron nyolc nagy zenei, illetve kulturális fesztivált keres fel.

Ezek közül az első a június 26-án kezdődő VOLT Fesztivál lesz. A kiállítás megújult: az információtárat aktualizálták: a kiállítás eszköztárát az eddig szerzett tapasztalatokat felhasználva frissítették, bővítették. A legkisebbeket új tematikus játékok várják és újra cserélték az áramtermelő kerékpárt is, ami igen népszerű a látogatók körében. Az interaktív eszközök szöveges tartalmai – a külföldi érdeklődőkre tekintettel – már angol nyelven is elérhetőek. Egy új, negyedik interaktív tábla különböző játékokat kínál, mely révén a gyerekek, fiatalok játékos formában ismerkedhetnek az atomerőművel, a villamos energiával.

A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy elindult a Paks II. Akadémia, amelybe hat hazai egyetem kapcsolódik be. Ezeken a műszaki képzőhelyeken ősszel indul el a két féléves atomerőművi üzemeltetői szakirányú továbbképzés, amely a Paks II. Zrt. támogatásának köszönhetően térítésmentes a hallgatók számára. – Azok, akik sikerrel elvégzik a képzést, stabil munkahelyre, hosszú távú életpályára számíthatnak – tette hozzá a kommunikációs igazgató. Az első kontraktust Pécsett írták alá, majd a Dunaújvárosi Egyetemmel és a Pannon Egyetemmel születik együttműködési megállapodás.

(Támogatott tartalom)

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK