2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

2021. 12. 02., 09:50

Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott.

Ez a harmadik esztendő, amikor a Paks II. Zrt. – közösen a Paks II. projekten dolgozó egyéb szervezetekkel – csatlakozott a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kezdeményezett országos adománygyűjtéshez, így gyermekotthonokban élő fiatalok karácsonyi kívánságait teljesíthették.

Ahogy tavaly és tavalyelőtt is, a minisztériumok, illetve háttérintézményeik dolgozói ebben az évben is összefognak, hogy szebbé tegyék a közelgő ünnepet a gyermekotthonokban élők számára. A jótékonysági programra kiemelkedően nagy létszámban jelentkeztek a kollégák. Összesen 204 csomag összeállítását vállaltuk. Éppen a nagy adományozási kedv miatt a Tolna megyei gyermekotthonok mellett a Heves megyei gyermekotthonokban élő gyermekek és fiatalok egy részének is mi varázsolhatjuk szebbé a karácsonyt."– mondta el Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzáfűzte, hogy az EMMI-től megkapták a gyermekek kívánságait, így készültek el a névre szóló ajándékok.

 

Mittler István elmondta, hogy ebben az évben csokoládégyűjtést is hirdettek a munkatársak körében. Ezzel a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorainak gyógyítást segítő tevékenységéhez járul hozzá a Paks II. csapata. Az édességeket a paksi gyűjtőpontra, a Paks FM stúdiójába viszik, hogy onnan a kórházakba juttassák el azoknak a gyerekeknek, akik ott töltik az ünnepeket.

Valljuk, hogy mindegy, milyen formát ölt az ajándék, mert a legfontosabb az odafigyelés. És ez most, a járvány idején különösen fontos

– húzta alá az igazgató.

Nem csak ilyenkor, karácsony közeledtével csatlakozunk karitatív akcióhoz. A munkatársaim rendre jelzik, ha valahol segítségre van szükség. Ilyenkor felhívással fordulunk a kollégák felé, mint ahogyan szeptember közepén is tettük, amikor egy fejlődési rendellenesség miatt mozgássérült kislány, Kitti műtéti kezelésére szerveztünk gyűjtést."– részletezte Mittler István. Hozzátette, a szülők tájékoztatása szerint a többi adománnyal együtt összegyűlt a szükséges összeg, így még idén elvégezhetik az úgynevezett myotenofasciotómia műtétet Barcelonában.

Ebben az évben önkéntes munkát is végeztek a Paks II. projekten dolgozók, Kalocsán egy idősek otthona, Dunaszentgyörgyön a Csodakert Óvoda és Mini Bölcsőde, valamint a Csapó Vilmos Általános Iskola környezetét varázsolták szebbé az önkéntesek.

Azt, hogy adni jó, a véradásokon is megtapasztaljuk. Éppen ezért működünk együtt véradások szervezésében is. A legutóbbi, Országos Vérellátó Szolgálattal közösen szervezett alkalmon 54 munkatársunk vállalkozott arra, hogy donor legyen."– mondta el a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.
* Támogatott tartalom

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK