2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megjelent a Paks II. Zrt. társasági magazinja – Évente négy alkalommal olvashatjuk

Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 31., 14:13

Szerdán megjelent a Paks II. Zrt. társasági magazinja. Az Atomszféra című, igényes, elektronikus felületeken is olvasható lap nyomtatott változatát először július 29-én vették kézbe a cég munkatársai. Az évente négy alkalommal, 1400 példányban megjelenő magazin első számát Lenkei István vezérigazgató ajánlja az olvasók figyelmébe.

A kiadványban interjú olvasható Süli János tárca nélküli miniszterrel,„Az atomenergia továbbra is a legnagyobb hazai CO2-mentes villamosenergia-forrás” című írásban pedig azt tárják elénk, hogy a Paksi Atomerőmű termelte meg 2020 első félévében a hazánkban szén-dioxid-kibocsátásmentesen előállított villamos energia közel 83 százalékát. Ám

A TELJES HAZAI ERŐMŰPARK SEM SZÉGYENKEZHET, UGYANIS A MAGYARORSZÁGON MEGTERMELT VILLAMOS ENERGIA TÖBB MINT 61 SZÁZALÉKÁT CO2-MENTESEN ÁLLÍTOTTÁK ELŐ.

Információs központ nyílt Paks szívében, adja hírül a magazin a 14-16. oldalon. A cikk szerint a központ a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Információs centruma.

AZ IRODA ELSŐSORBAN A PAKS II. BERUHÁZÁSRA ÉRKEZŐ KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÓKAT ÉS CSALÁDTAGJAIKAT VÁRJA SZOLGÁLTATÁSAIVAL, DE EMELLETT A KÜLFÖLDI ÉS BELFÖLDI LÁTOGATÓK SZÁMÁRA IS NYÚJT TURISZTIKAI INFORMÁCIÓKAT.

„A Pandémia és a nukleáris ipar” című írás kitekintést ad és közép-európai példákat is hoz arra, hogy a világjárvánnyá nyilvánított koronavírus miként szabta át a munkavégzést.A két legfontosabb nemzetközi nukleáris szervezet, a bécsi központú Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) és a párizsi Nukleáris Energia Ügynökség (OECD NEA) március elején közölte: a WHO javaslatait követve gyakorlatilag teljes mértékben áttérnek az otthoni munkavégzésre. Az irodákban csupán azok dolgoznak, akiknek a helyszíni munkája elengedhetetlen a mindennapi tevékenységekhez, és ők is csak korlátozott ideig tartózkodnak bent.
Mint leszögezik: Közép-Európát górcső alá véve is hasonló intézkedéseket látunk. Krskóban csak azok dolgoznak a telephelyen, akiknek a munkája miatt ez elengedhetetlen, mindenki más otthon végzi napi feladatait. Ezen felül minden telephelyi építkezést, helyszíni projektet határozatlan időre felfüggesztettek. Csehországban és Szlovákiában is több százan végzik otthonról munkájukat, a telephelyeken csupán a szükséges műszaki és üzemviteli személyzet dolgozik. Az atomerőművek területére hőmérő szenzorokat helyeztek el, Csehországban pedig emellett a munkavállalónak nyilatkoznia kell arról, hogy nincsen korona-vírusra utaló tünete és nem járt veszélyeztetett országban. Így járt el a paksihoz hasonló VVER-1200 technológiájú atomerőmű építését koordináló finn Fennovoima is.Ha társasági magazin, a szakmai kérdések mellett a társasági rovatban olyan érdekes, rokonszenves, színes egyéniségekkel is megismerkedhetünk, akik  karrierjükkel, tapasztalataikkal igazi példaképnek számítanak.

A lap elektronikus változata a Paks II. Zrt. honlapjáról is elérhető, vagy a linkre kattintva.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK