2024. 02. 28. szerda
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megjelent a Paks II. Zrt. társasági magazinja – Évente négy alkalommal olvashatjuk

Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 31., 14:13

Szerdán megjelent a Paks II. Zrt. társasági magazinja. Az Atomszféra című, igényes, elektronikus felületeken is olvasható lap nyomtatott változatát először július 29-én vették kézbe a cég munkatársai. Az évente négy alkalommal, 1400 példányban megjelenő magazin első számát Lenkei István vezérigazgató ajánlja az olvasók figyelmébe.

A kiadványban interjú olvasható Süli János tárca nélküli miniszterrel,„Az atomenergia továbbra is a legnagyobb hazai CO2-mentes villamosenergia-forrás” című írásban pedig azt tárják elénk, hogy a Paksi Atomerőmű termelte meg 2020 első félévében a hazánkban szén-dioxid-kibocsátásmentesen előállított villamos energia közel 83 százalékát. Ám

A TELJES HAZAI ERŐMŰPARK SEM SZÉGYENKEZHET, UGYANIS A MAGYARORSZÁGON MEGTERMELT VILLAMOS ENERGIA TÖBB MINT 61 SZÁZALÉKÁT CO2-MENTESEN ÁLLÍTOTTÁK ELŐ.

Információs központ nyílt Paks szívében, adja hírül a magazin a 14-16. oldalon. A cikk szerint a központ a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Információs centruma.

AZ IRODA ELSŐSORBAN A PAKS II. BERUHÁZÁSRA ÉRKEZŐ KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÓKAT ÉS CSALÁDTAGJAIKAT VÁRJA SZOLGÁLTATÁSAIVAL, DE EMELLETT A KÜLFÖLDI ÉS BELFÖLDI LÁTOGATÓK SZÁMÁRA IS NYÚJT TURISZTIKAI INFORMÁCIÓKAT.

„A Pandémia és a nukleáris ipar” című írás kitekintést ad és közép-európai példákat is hoz arra, hogy a világjárvánnyá nyilvánított koronavírus miként szabta át a munkavégzést.A két legfontosabb nemzetközi nukleáris szervezet, a bécsi központú Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) és a párizsi Nukleáris Energia Ügynökség (OECD NEA) március elején közölte: a WHO javaslatait követve gyakorlatilag teljes mértékben áttérnek az otthoni munkavégzésre. Az irodákban csupán azok dolgoznak, akiknek a helyszíni munkája elengedhetetlen a mindennapi tevékenységekhez, és ők is csak korlátozott ideig tartózkodnak bent.
Mint leszögezik: Közép-Európát górcső alá véve is hasonló intézkedéseket látunk. Krskóban csak azok dolgoznak a telephelyen, akiknek a munkája miatt ez elengedhetetlen, mindenki más otthon végzi napi feladatait. Ezen felül minden telephelyi építkezést, helyszíni projektet határozatlan időre felfüggesztettek. Csehországban és Szlovákiában is több százan végzik otthonról munkájukat, a telephelyeken csupán a szükséges műszaki és üzemviteli személyzet dolgozik. Az atomerőművek területére hőmérő szenzorokat helyeztek el, Csehországban pedig emellett a munkavállalónak nyilatkoznia kell arról, hogy nincsen korona-vírusra utaló tünete és nem járt veszélyeztetett országban. Így járt el a paksihoz hasonló VVER-1200 technológiájú atomerőmű építését koordináló finn Fennovoima is.Ha társasági magazin, a szakmai kérdések mellett a társasági rovatban olyan érdekes, rokonszenves, színes egyéniségekkel is megismerkedhetünk, akik  karrierjükkel, tapasztalataikkal igazi példaképnek számítanak.

A lap elektronikus változata a Paks II. Zrt. honlapjáról is elérhető, vagy a linkre kattintva.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-23 07:56:00
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>
2024. 02. 27., 15:57
A Kalocsai Szent Kereszt Kórházba járóbeteg szakellátásra érkező betegeknek minden esetben regisztrációra van szükségük a főbejáratnál található betegfelvételi pultnál. Itt történik az előjegyzések kiadása is! Még >>>
2024. 02. 27., 10:28
Mindenkit maga mögé utasított a Renault. Még >>>
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK