2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megjelent a Paks II. Zrt. társasági magazinja – Évente négy alkalommal olvashatjuk

Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 31., 14:13

Szerdán megjelent a Paks II. Zrt. társasági magazinja. Az Atomszféra című, igényes, elektronikus felületeken is olvasható lap nyomtatott változatát először július 29-én vették kézbe a cég munkatársai. Az évente négy alkalommal, 1400 példányban megjelenő magazin első számát Lenkei István vezérigazgató ajánlja az olvasók figyelmébe.

A kiadványban interjú olvasható Süli János tárca nélküli miniszterrel,„Az atomenergia továbbra is a legnagyobb hazai CO2-mentes villamosenergia-forrás” című írásban pedig azt tárják elénk, hogy a Paksi Atomerőmű termelte meg 2020 első félévében a hazánkban szén-dioxid-kibocsátásmentesen előállított villamos energia közel 83 százalékát. Ám

A TELJES HAZAI ERŐMŰPARK SEM SZÉGYENKEZHET, UGYANIS A MAGYARORSZÁGON MEGTERMELT VILLAMOS ENERGIA TÖBB MINT 61 SZÁZALÉKÁT CO2-MENTESEN ÁLLÍTOTTÁK ELŐ.

Információs központ nyílt Paks szívében, adja hírül a magazin a 14-16. oldalon. A cikk szerint a központ a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Információs centruma.

AZ IRODA ELSŐSORBAN A PAKS II. BERUHÁZÁSRA ÉRKEZŐ KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÓKAT ÉS CSALÁDTAGJAIKAT VÁRJA SZOLGÁLTATÁSAIVAL, DE EMELLETT A KÜLFÖLDI ÉS BELFÖLDI LÁTOGATÓK SZÁMÁRA IS NYÚJT TURISZTIKAI INFORMÁCIÓKAT.

„A Pandémia és a nukleáris ipar” című írás kitekintést ad és közép-európai példákat is hoz arra, hogy a világjárvánnyá nyilvánított koronavírus miként szabta át a munkavégzést.A két legfontosabb nemzetközi nukleáris szervezet, a bécsi központú Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) és a párizsi Nukleáris Energia Ügynökség (OECD NEA) március elején közölte: a WHO javaslatait követve gyakorlatilag teljes mértékben áttérnek az otthoni munkavégzésre. Az irodákban csupán azok dolgoznak, akiknek a helyszíni munkája elengedhetetlen a mindennapi tevékenységekhez, és ők is csak korlátozott ideig tartózkodnak bent.
Mint leszögezik: Közép-Európát górcső alá véve is hasonló intézkedéseket látunk. Krskóban csak azok dolgoznak a telephelyen, akiknek a munkája miatt ez elengedhetetlen, mindenki más otthon végzi napi feladatait. Ezen felül minden telephelyi építkezést, helyszíni projektet határozatlan időre felfüggesztettek. Csehországban és Szlovákiában is több százan végzik otthonról munkájukat, a telephelyeken csupán a szükséges műszaki és üzemviteli személyzet dolgozik. Az atomerőművek területére hőmérő szenzorokat helyeztek el, Csehországban pedig emellett a munkavállalónak nyilatkoznia kell arról, hogy nincsen korona-vírusra utaló tünete és nem járt veszélyeztetett országban. Így járt el a paksihoz hasonló VVER-1200 technológiájú atomerőmű építését koordináló finn Fennovoima is.Ha társasági magazin, a szakmai kérdések mellett a társasági rovatban olyan érdekes, rokonszenves, színes egyéniségekkel is megismerkedhetünk, akik  karrierjükkel, tapasztalataikkal igazi példaképnek számítanak.

A lap elektronikus változata a Paks II. Zrt. honlapjáról is elérhető, vagy a linkre kattintva.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!