2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Rekordszámú érdeklődő a BME állásbörzéjén

2021. 10. 20., 08:21

Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

Száz kiállító volt idén hazánk legnagyobb állásbörzéjén, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jubileumi, ötvenedik állásbörzéjén. Az eseménynek évek óta elmaradhatatlan résztvevője a Paks II. Zrt. is, amelynek standja ezúttal talán minden eddiginél népszerűbb volt.

Október 13-14-én, két napon át keményen állták a sarat kollégáim, hiszen reggeltől estig szüntelenül özönlöttek az érdeklődők."– mondta Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzáfűzte, hogy a második napon egy időben a cég hat munkatársa fogadta az álláskeresőket.

Tudtuk, hogy sok érdeklődő lesz, hiszen több ezer hallgatója van a BME-nek, ráadásul a program nyitott, de erre magunk sem számítottunk. Nyitástól zárásig tömegek álltak a standunk előtt, amelynek dizájnja kapcsán egyébként számos pozitív visszajelzést is kaptunk. Sokat elmond, hogy néhány órára a helyszínre látogató humán erőforrás igazgatónk, Bognár Péter is beállt az előadók közé, segítve a munkájukat."– számolt be az igazgató. Hozzátette, sokatmondó, hogy a program vége felé egy másik kiállító is felkereste a Paks II.-es standot, hogy megkérdezze, mi a szűnni nem akaró érdeklődés titka.

 

Kollégáim arról számoltak be, hogy rengetegen érdeklődtek szakmai gyakorlati lehetőség iránt, illetve a Mérnök leszek a Paks II.-nél program is a figyelem fókuszába került. Hogy pontosan hány látogatónk volt, képtelenség volna megmondani, de több százra becsüljük a számukat."– tájékoztatott Mittler István.

A Paks II. Zrt. idén ősszel több állásbörzén is megfordul. Ezek között vannak hagyományos, személyes találkozást lehetővé tevő alkalmak, de online börzén is találkozhatnak a cég ajánlataival az állást, karrierlehetőséget keresők.

A BME-n szerzett tapasztalatok is alátámasztják, hogy perspektívát látnak a fiatalok a Paks II. projektben. Erre egyébként minden okuk meg is van, hiszen társaságunk feladata a blokkok létesítésén túl az üzembe helyezésük és üzemeltetésük is. Mivel a tervezett üzemidő hatvan év, teljes életpályájukat itt tölthetik azok, akik az atomenergia, a Paks II. projekt mellett teszik le a voksukat."– fogalmazott.

Legközelebb október 20-21-én a JOB4me virtuális állásbörzén, október 27-én a Debreceni Egyetem, majd novemberben a Dunaújvárosi Egyetem állásbörzéjén lesz ott a Paks II. Zrt. standja. A társaság online is tájékoztat aktuális karrierlehetőségeiről a cég karrieroldalán. 
* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK