2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Süli János: folytatjuk a munkát

2022. 03. 12., 08:25

A Paksi Atomerőműre és a két új blokk megépítésére szükség van a hazai lakosság és a gazdaság biztonságos ellátása érdekében. A munkát folytatjuk – fogalmazott Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter.

Munkavállalói fórum. Fotó: Paks II. Zrt.

 

Nehéz időszak ez mindannyiunknak, hiszen a háborút mindannyian elítéljük. Azt reméljük, hogy a lehető legkevesebb áldozattal jár ez a konfliktus és mielőbb helyreáll a béke. Igyekszünk segíteni a háború elől menekülőknek és igyekszünk legjobb tudásunk szerint végezni a munkánkat."– fogalmazott Süli János miniszter. Hangsúlyozta, hogy az Európai Unió által Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók az energetikai szektorra nem vonatkoznak, az orosz–ukrán konfliktus azonban természetesen hatással van a Paks II. projektben folyó napi munkát illetően.

Munkatársaimmal azon vagyunk, hogy minden esetben találjunk megoldást."– emelte ki.

Süli János aláhúzta, az energetikát érintő együttműködések, gazdasági kapcsolatok behálózzák Európát, korántsem csak Magyarország számára okoz kihívást, nehézséget a mostani helyzet.  A minap Olaf Scholz német kancellár azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió nem nélkülözheti az Oroszországból származó energiahordozókat, azok alapvető fontosságúak a közszolgáltatások és a polgárok mindennapi élete szempontjából. A magyar kormány szándéka sem változott: elkötelezett a két új blokk megépítése mellett, szükség van és szükség lesz az atomenergiára az ellátásbiztonság érdekében. Nem engedhetjük, hogy a magyar emberek fizessék meg a szomszédban dúló háború árát – húzta alá.

A Paks II. projektért felelős miniszter arról is beszélt, jósnak kellene ahhoz lenni, hogy valaki egy ilyen helyzetben biztosat mondjon, de fontosnak tartja, hogy a Paks II. beruházáson dolgozók közvetlenül kapjanak tájékoztatást, ezért munkavállalói fórumot hívtak össze.

Ha szükségét látjuk, ugyanilyen körben, egyébként pedig a belső információs hálózaton tájékoztatjuk a kollégákat."– mondta Süli János. A fórumon arra kérte a projekten dolgozókat, hogy nyugodt légkörben folytassák a munkát, ahogy ezt a fővállalkozó is teszi a szerződésnek megfelelően. A miniszter emlékeztetett rá, hogy a Paks II. beruházás egy nemzetközi projekt, az új paksi blokkok építésében amerikai, német és francia világcégek is érintettek.

Süli János arra is kitért, hogy Pakson is komoly az összefogás, célzott kampány indult a nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyarok támogatására. A Segítsünk együtt Visknek! akciót az önkormányzattal közösen az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Zrt., a PIP Kft. és a város sportegyesületei hirdették meg.
* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés