2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Térségünk – értékünk: virtuális barangolás

2020. 04. 17., 07:51

A térség értékeire hívja fel a figyelmet legújabb Facebook-rovatában a Paks II. Zrt. Néhány hete indult útjára Térségünk–értékünk címmel az új sorozat, amelynek segítségével negyvenhét településre juthatnak el a virtuális barangolásra vállalkozók – tájékoztatott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

Hajós egykori érseki kastélya Bács-Kiskun megye legrégebbi műemléke. Fotó: Paks II. Zrt.


A Paksi Atomerőmű évtizedek óta él szimbiózisban a létesítményt övező térséggel. A környező településeken érthető módon a Paks II. projekt iránt is élénk az érdeklődés. A beruházás környezetében fekvő falvak, városok képviseletére, a párbeszéd és az információcsere elősegítése érdekében jött létre a Paksi Társadalmi Tanács, amelyet ma negyvenhét település alkot. A Paks II. Zrt. kiemelt figyelmet szentel a beruházást befogadó térségnek, így az ott lakók közvetlen tájékoztatásának is. A térségben élők a beruházás minden jelentős momentumánál első kézből kaptak, kapnak információt hol a helyi sajtón keresztül, hol lakossági fórumok útján vagy egyéb kommunikációs eszközök – hírlevél, roll-upok – segítségével. Az atomenergia, az atomerőmű és a Paks II. projekt szerepét, jelentőségét bemutató mobil kiállítás, azaz az interaktív kamion is végigjárta már a környék településeit, de ugyanitt debütált az információs sátor is – részletezte Mittler István.


A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatójahozzátette, a hagyományos eszközök mellett az újabb kommunikációs felületeket is igénybe veszi a két új atomerőművi blokk építését koordináló projekttársaság. Ilyen a cég közösségi oldala is, ahol az aktuális információk mellett rendre jelentkezik tematikus rovatokkal is. Nemrégiben zárult a klímavédelemhez kapcsolódó sorozat, amely a sokatmondó TámogAtomcím alatt arra vállalkozott, hogy rövid, lényegre törő üzenetekkel tudatosítsa a lehető legtöbbekben azt a tényt, hogy az atomerőművek működésük során nem bocsátanak ki szén-dioxidot, ezért fontos szerepet játszanak a klímavédelemben.

A közelmúltban indított, Térségünk–értékünk elnevezésű rovat szintén fontos üzenetet közvetít, mégpedig azt, hogy Paks térsége – Dunán innen, Dunán túl – rengeteg kincset rejt. Az új rovat nem vállalkozik ezek tételes felsorolására, csupán felvillant közülük egyet-egyet sorra „járva” a településeket.

Az árvalányhaj-mezőjéről is híres Bikács. Fotó: Paks II. Zrt.


A sorozat célja, hogy tovább erősítse a kapcsolatot a projekttársaság és a települések között. Reméljük, hogy sokan felfedezik majd a településüket bemutató fotót, rövid leírást és segítik egy-egy megosztással azt, hogy ezt mások is megtegyék. És ha már a Paks II. Zrt. Facebook-oldalán járnak, értesülnek egyéb híreinkről is.– fogalmazott Mittler István. 


* Támogatott tartalom.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK